PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=40074}

Ostry dyżur

ER
1994 - 2009
7,5 51 tys. ocen
7,5 10 1 51381
7,3 9 krytyków
Ostry dyżur
powrót do forum serialu Ostry dyżur

Jak w pytaniu powyżej, dlaczego Alex się tak zmienił?
Nie oglądałam ER od bardzooo dawna, a tu dzisiaj udało mi się wcześniej że szkoły wrócić, więc sobie włączam TV na ER i tu w 'poprzednim odcinku' przypominają, jak Sam odwozi Aleksa do szkoły z internatem dla trudnej młodzieży...
Pamiętam jak w 10 sezonie razem z Sam pojawił się Alex i był ciekawskim dzieciakiem, który nie może usiedzieć na miejscu, wszędzie łazi za Luką i ma nieskończenie wiele pytań.
Więc dlaczego on się tak bardzo zmienił i z jakiego powodu Sam postanowiła go wywieść do internatu? W opisie odc. czytałam, że to ma jakiś związek z tym, że oboje zostali porwani przez Steve'a...
Ktoś mógłby mi to wyjaśnić? ;)

ocenił(a) serial na 10
Shadow41722

Alex przeżył głeboki szok kiedy widział jak jego matka zabija Steve'a. (Sam mogła tego nie robić, ale stwierdziła że jeśli nie zabije Steve'a to nigdy nie pozbęcie się go ze swojego i Alexa życia).Alex nikomgu rzecz jasna o tym nie powiedział i tłumi w sobie negatywne emocje. Chodził do psychologa ale w ogole z nim nie rozmawiał bo wtedy musiałby powiedzieć o tym, czego dopuściła się matka. Zamknął się w sobie i Sam nie potrafiła do niego dotrzeć. Trzeba tez przyznać że nie poświęcała mu wystarczająco dużo czasu. Dzieciak stał się trochę odludkiem, zaczął rozrabiać, wagarować. Kiedy do Sam przyjechała jej babcia Alex zachowywł się w stosunku do niej bardzo wulgarnie. Raz nawet uderzył babcie w twarz i nagminnie pyskował. Okradł nawet Morrisa. Nieumyślnie podpalił również mieszkanie.W jednym z pokoi spała babcia, a w drugim Sam ze swoim przyjacielem a w tym czasie Alex popalił szklankę z niedopitym alkoholem. Kiedy chciał ugasić pożar w szklance oparzył się i podpalił cała chawirę. BA! Całą kamienicę! Miarka się przebrała kiedy Alex podczas wagarów ukradł kasę z pralni samoobsługowej. Sam stwierdziła że sobie z nim nie radzi i postanowiła oddać go do szkoły z internatem.

ocenił(a) serial na 10
kala19

Teraz to już wiem wszystko ;) dziękuję za uświadomienie mnie xD