PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=40074}

Ostry dyżur

ER
1994 - 2009
7,5 51 tys. ocen
7,5 10 1 51380
7,3 9 krytyków
Ostry dyżur
powrót do forum serialu Ostry dyżur

Dzisiaj oglądałam ER pierwszy raz od trzech tygodni i w migawce z poprzednich odcinków widziałam, że cos się stało Rayowi. Co dokladnie? Wiem, że już była mowa o tym na forum ale nikt dokładnie nie powiedział co sie stało, była raczej mowa o nastepstwach więc wybaczcie mi, że zakładam nowy temat.

ocenił(a) serial na 9
monika_2601

Ray wybiegł ze ślubu Abby i Luki po kłotni z Nilą, jego telefon upadl na ulicy i Ray nie zauwazyl nadjezdzajacego autobusu. Amputowano mu nogi i wyjechal do domu rodzinnego, wczesniej Nila odnalazla go w szpitalu bo przez kilka dni nikt nie wiedzial co sie z nim dzieje oprocz tej studentki, z ktora romansowal, ale nie wiem jak ona sie nazywa:)

klaudia90210

Studentka to Katie, a tak naprawdę to on sam nie wyszedł tylko Pratt go wyrzucił bo po pijaku pobił się z Tonym o Neele, która tylko stała i udawała niewinną... Potem poszedł do baru by się jeszcze bardziej zalać a gdy wychodził Neeli się przypomniało, że są przyjaciółmi i powinni pogadać on był jednak za mocno pijany by trzymać telefon a gdy go podniósł z ziemi okazało się, że nadjeżdża ciężarówka... No i to by było na tyle:D Trochę rozbudowałam Twój opis:D

ocenił(a) serial na 9
fankaserialuER

Dziękuję wam obu. Kurcze że też nie widzialam takich ważnych odcinków. A kiedy tak mniej więcej Ray się znowu pojawi?

ocenił(a) serial na 10
monika_2601

Ojoj, za jakieś 23 odcinki.... w 5 odcinku 15 serii

ocenił(a) serial na 9
kala19

ale bedzie jakos na stale czy tylko pokaza ze Nila wrocla do niego czy cos??:D

ocenił(a) serial na 10
klaudia90210

W 4 odcinku serii 15 będzie pokazane jak Neela rozmawia z nim na komunikatorze i że on namawia ją żeby zaczęła się spotykać z ludźmi. w kolejnym odcinku w Chichago będzie halloween i Ray przyjedzie na jakąś konferencję naukową (będzie już miał protezy) i praktycznie spędzi cały dzień z Neelą- najpierw będą się włóczyć po szpitalu, później będą biegać (tak, tak- biegać:) a wieczorem zjedzą razem kolację na której Ray opowie Neeli jak się czuł po wypadku i co się z nim działo. W jakimś tam odcinku z kolei Neela będzie wkurzona od samego rana, bo miała jechac na świeta do Raya, ale okazało się że on wyjeżdza do jakiejś laski którą poznał na siłowni. Następnie będzie taki odcinek w którym Neela ma 'dzień świstak i przeżywa jeden dzien kilka razy- podejmując za każdym razem inne decyzje zeby uratowac pacjenta- i właśnie ten dzień będzie sie zaczynał od telefonu Raya, ktory dzwonil do niej o 5 rano i pyta, czy nie zapomniała o jego urodzinach. Bedzie jeszcze maly epizod w ktorym Neela daje pacjentce swoj nowy telefon ktorego nie umie obslugiwac, aby ta pozmieniala jej coś w ustawieniach. Kiedy wraca po dluzszej nieobecnosci sprawdzic stan zdrowia dziewczynki, ta mowi jej ze dostala mmsa od Raya z jego zdjeciem i podpisem ze 'myśli o niej'. Potem będzie jeszcze jeden odcinek- pod koniec serii- w którym Neela stwierdzi że jest gotowa na związek z Raym i jeśli nie spróbuje, to zawsze będzie żałowała. No więc stawia wszystko na jedną kartę i kiedy się spotykają wszystko jest jasne:) Poźniej jest jeszcze odcinek w którym Neela rozmawia przez skypa (czy jakiś amerykanski odpowiednik) z ludzmi ze szpitala, a w tle kręci sie Ray i przenosi jej rzeczy. Jak okresli to poźniej Frank "Neela wygląda na szczęśliwą- kto by się spodziewał?" :)

ocenił(a) serial na 8
kala19

O WOW!! i jeszcze raz wow!!! kobieto jesteś genialna!!! :)

ocenił(a) serial na 9
kala19

dzieki za poswiecenie czasu na takie wypracowanie:) ich watek najbardziej lubie:D

ocenił(a) serial na 10
klaudia90210

Spoko, jesli jesteście takimi wielkimi fankami, to musze się z wami podzielić moim ulubionym filmikiem- mam nadzieję że nikt nie będzie miał mi tego za złe.. Są tu sceny z sezonu 15go, więc jeśli ktoś chce oglądać w polsacie, to niech nie wchodzi.

http://www.youtube.com/watch?v=SBpl6P_li4Y

sceny w ktorych Ray jest w ciemnej bluzie z kapturem, z dłuższymi włosami (ok 50 sekundy) to wlasnie z piątego odcinka. Ray zakłada maskę frankensteina i kiedy cała izba przyjęć juz wie kto przyjechał, to Morris wzywa Neelę na nagłą konsultację medyczną. Kiedy Neela widzi kolesia który się przechadza w masce pyta czy coś go boli. na co ten odpowiada że kark:> ona pyta czy cos poza tym- on mowi że potrzebuje transplantacji mózgu. Oczywiście w recepcji wszystkie pielęgniarki, Morris i Frank pękają ze śmiechu ponieważ Neela zaczyna swoim protekcjonalny tonem pouczać 'pacjenta'. Kiedy ten zdejmuje maskę i okazuje się że to Ray, to Neela jest mega zaskoczona i szczęśliwa:)

Sceny z drugiej minuty też są z tego odcinka, kiedy Neela i Ray tańczą po kolacji. Niestety ktoś im przeszkadza i Ray wychodzi, mimo sugestii Neeli że może u niej zostać na noc.

Miłego oglądania:)

ocenił(a) serial na 9
kala19

Dzięki za wyjaśnienia. A filmik super :)

ocenił(a) serial na 9
kala19

ŚWIETNY!! Prawie sie poryczalam:D wielkie dzieki:) a na polsacie i tak bede ogladala:D

monika_2601

kala19, jaki opis wydarzeń:P wiedziałam że ray będzie jeszcze w serialu, wiedziałam kiedy i jak to będzie. ale to że potem neela będzie gadała przez neta chciałabym zobaczyc. możesz powiedzieć który to odcinek?
a szczerze mówiąc to ta neela jest taka nierozgarnięta, że aż żal na nią patrzeć. niby chcialaby być z rayem ale nie może, a on na nią czekał i czekał. się doczekał ale mnie taki happy end nie satysfakcjonuje, bo powinien jej powiedzieć że teraz to on ma ją w dupie

ocenił(a) serial na 9
alien_2

No co ty, ja tam go podziwiam za wytrwałość. Kochał ją, czekał aż ona będzie gotowa żeby go naprawdę pokochać no i się doczekał. To wspaniale!

monika_2601

znalazłam ten fragment z rozmowy przez internet, gdzie neela rozmawia ze szpitalem a ray sie kręci tam w tle;P
no czekał i kochał, ale ładnie ją podsumował kiedy miał wypadek a ona powiedziała, że go odwiedzi. Wtedy jej powiedzial prawdę. Sama nie wiedziała czego chce, a te jej tłumaczenia czemu nie jest gotowa to masakra jakaś. powinna w ogóle za gallanta nie wychodzić, ale wtedy byłoby nudno gdyby w serialu była chociaż jedna para, której nie spotkało nic tragicznego. każda osoba w tym serialu przeszła jakąś tragedię albo umarła. mogliby być chociaż oni od samego początku do samego końca szczęśliwi:P

ocenił(a) serial na 9
alien_2

podaj link do tego fragmentu:> a ja wlasnie nie widzialam tego fragmentu jak rozmawiaja w szpitalu:(

ocenił(a) serial na 10
klaudia90210

http://kala1919.wrzuta.pl/film/0KK9dhRNLZO/neela

http://kala1919.wrzuta.pl/film/ae627bg2T80/neela_ray

ocenił(a) serial na 9
kala19

to nie jest ten fragment rozmowy ze szitalem

ocenił(a) serial na 10
klaudia90210

http://www.youtube.com/watch?v=hCVNrkyyStA

o tą rozmowę chodzi?

ocenił(a) serial na 9