Ostry dyżur

ER
1994 - 2009
7,5 52 tys. ocen
7,5 10 1 51508
7,6 7 krytyków
Ostry dyżur
powrót do forum serialu Ostry dyżur

Witam, mam proste (?) pytanie: który sezon ER leci teraz na Polsacie? Bo Polsat jak to Polsat - nie napiszą ci, że ten i ten tylko "odcinek 87" i na pewno nie ten, bo serial ma 15, a te odcinki są z tych nowszych. Anyway..
Czy w 87 odcinku był ślub Abby i Luki? I co z Ray'em po tym jak go tir trzasnął? Bo akurat odcinek 88 przegapiłem z powodu awarii "satki" :/
Proszę o odpowiedź ;)

ocenił(a) serial na 9
charlie33

Teraz na Polsacie leci 13 sezon. Jutro będzie ostatni odcinek. Ja się nie orientuje w tych polsatowskich numeracjach odcinków, więc posługuję się oryginalnymi. Ślub Abby i Luki był wczoraj w odcinku 21 "I don't" a to chyba był ten polsatowski odcinek 87.
Już jutro pokażą co się stało z Ray'em, więc nie będę Ci niczego pisać :) To trzeba zobaczyć na własne oczy i najlepiej do ostatniej chwili nie wiedzieć co mu się stało...W dzisiejszym odcinku go nie było.

moniek_sz

Dziękuję bardzo, a dzisiejszy (czyli 13x23 o ile dobrze liczę) oglądałem i jestem w szoku.. To się skończyło okropnie! :o Czekam na dalsze odcinki.
I mam jeszcze jedno pytanie, nie wiem, który to był odcinek (chyba też sezon 13) w którym była strzelanina, wtedy co porwali (tzn. ona wsiadła dobrowolnie) tą pielęgniarkę i jej syna, co tego grubego recepcjoniste (uwielbiam go!) postrzelili, to tak: co się stało potem, bo skończyło się na niby poronieniu Abby, jednak nie poroniła i nie wiem co się stało z recepcjonista, ale w tych odcinkach nie ma i w ogóle jak się sprawa wyjaśniła? Proszę o odpowiedź ;-)

charlie33

To był finał 12 serii.

ocenił(a) serial na 9
charlie33

To był odcinek "Twenty-one guns" z 12 sezonu. Według mnie najlepszy odcinek całej serii.
Abby wtedy zemdlała tuż pod sala w której leżał uwiązany i zaintubowany Kovac. W pierwszym odcinku 13 sezonu (którego emisji polsat już nie zacznie) Kovaca i Abby znajduje Weaver. Recepcjonista Jerry jest ranny ale o ile pamiętam wyjdzie z tego.
Były facet Sam, czyli ten który ją porwał zabił swoich wspólników, zgwałcił San i gdy on spał ona go zabiła.
Po strzelaninie izba przyjęć nadawała się do centralnego remontu.

moniek_sz

:O szok! Jeszcze raz dzięki!
I chyba chciałeś powiedzieć, że Polsat nie zacznie emisji 14. sezonu, bo 13 skończyła w piątek :-)

ocenił(a) serial na 9
charlie33

a tak sory coś pomyliłam ;)