Ostry dyżur

ER
1994 - 2009
7,5 52 tys. ocen
7,5 10 1 51509
7,6 7 krytyków
Ostry dyżur
powrót do forum serialu Ostry dyżur

Najlepsze momenty

ocenił(a) serial na 10

Jakie wg Was były najlepsze momenty serialu, albo jakieś ulubione sceny? Ja nie widziałam jednej serii- chyba 8- kiedy Abby dostaje dyplom lekarza (dopiero jak ktoś zapytał na forum to sobie uświadomiłam że w jedna seriia mi umknęła). A więc moje typy- kolejność przypadkowa:

1. Kiedy Susan wyjeżdża z Chicago a Mark próbuje ją zatrzymać na peronie- naprawdę myślałam że zostanie

2. Kiedy Benton chce zrobic przyjemność Corday i przyjeżdza po nią furą wypchaną sianem i jest ubrany jak gagngsa- w Halloween

3.Kiedy umiera stażysta Bentona- przyjaciel Cartera. Benton wymagał od niego więcej niż od Johna. Kiedy się zorientowali po pagerze że to jeden z pracowników serce mi zamarło. btw stażyste grał koleś, który teraz wciela się w postać dr Formana w Housie.

4. Oczywiście atak na Cartera i śmierć Lucy Knight... nie wymaga komentarza

5.Kidey Doug ratuje nastolatków którzy utkneli w kanale ściekowym i leci helikopterem tv do szpitala

6. Pobicie Marka Greena- nienawidziłam Susan że nie wróciła wtedy do Chicago

7. Moment kiedy Benton dowiaduje się że będzie miał dziecko i w końcu zaczyna mu zależeć na czymś innym niż praca

8.Przybycie Weaver- sucz number one:P

9. Dzień w którym Jinny dowiaduje się że jest nosicielką i dzień w którym Weaver zwalnia ją z pracy.

10. Odcinek w ktorym Benton jedzie do jakiejś wioski, gdzie potrzebują lekarza, i musi się przystosować do wiejskiego życia:)

11. Mark który opiekuje się i troszczy o ciężarną Carol

12. Odcinek w ktorym matka Abby zjawia się w szpitalu

13. Carol która wyjeżdza w poszukiwaniu szczęścia za Dougiem

14. Benton który odchodzi z County i spotyka się Carterem

15. Mark który uprawia seks ze swoją eks w toalecie szpitala i włącza przycisk 'pomoc' i caly personel zjawia się tam z akcją ratunkową

16. Odcinek w ktorym dowiadujemy się ze Weaver lubi kobiety

17. Ray który podrywa pielęgniarki i przynosi im pączki, a z drugiej strony Neela i Abby które nim gardzą

18. Odcinek w ktorym Mark i Corday ida na randkę ze swoimi rodzicami

19. Odcinek w którym Romano każe operować Corday swojego psa:D

20. Odcinek w ktorym Luka po raz pierwszy wyznaje co sie stalo z jego rodzina

21. Moment w ktorym widze Raya bez nog- szok

22. Neela w jumbo mart- BEZCENNE!

22. Mecz pomiedzy chirurgami a chyba ortopedią

23. Sam ktora z impetem zjawia się na izbie i mowi Abby że w koncu jest w miejscu, w ktorym moze spokojnie pomyslec o zyciu

24. Sceny z cyklu roomies, maślane oczy Raya do Neeli

25. Morris który na początku lata z telefonem przy uchu i potwierdza każdą diagnozę a poźniej przechodzi totalną metamorfozę i 'nadaje ton':)

26. Jerry i Frank

27. Susan i Mark którzy wkładają Carterowi noge w gips kiedy śpi

28. Ślub Abby i Luki

To chyba narazie tyle.... te sceny/odcinki najbardziej wryły mi się w pamięć. nie oglądałam odcinka w którym Romano stracił rękę, Abby odebrała dyplom.. Bardzo żałuje że scenarzysci nie napisali lepszego zakończenia dla Cartera.

ocenił(a) serial na 10
kala19

jejku... i nic o Pracie nie napisalam... masakra, można by tak wyliczac bez końca! i o śmierci Marka też- jakoś słabo pamiętam ten odcinek- wstyd i hańba

ocenił(a) serial na 9
kala19

Nom, śmierć Marka to odcinek kapitalny, jeszcze ta piosenka Somewhere over the rainbow. Jeszcze pamiętam odcinek jak Luka był w Afryce i wszyscy myśleli że on nie żyje, albo jak Certer ćpał i Benton go zawiózł na odwyk... Oj, pamiętny serial.

ocenił(a) serial na 7
kala19

Dzisiejszy odcinek czyli ostatni:
kiedy Bendfield pyta Jerrego - Dlaczego Carter (ktory nie ma dyzuru i dodatkowo uczy Rachel) wykonuje zabieg medyczny na pacjencie?
odpowiedz Jerrego - Bo jest lekarzem?
I wyraz twarzy Bendfield bezcenne :)
Serial wg mnie mial lepsze i gorsze momenty, ale troszke mi sie dzisiaj lezka zakrecila jak byl wybuch i lekarze czekali na rannych i kamera odchodzila a w tle leciala motyw przewodni serialu :)

ocenił(a) serial na 9
Alicja_kosmitka

http://www.youtube.com/watch?v=V1XbWzQyFFc ostatni moment w ER :) Wspaniały serial, co tu dużo pisać.

ocenił(a) serial na 9
kala19

No własnie smierci pRatta nie mozna pominac, ryczalam jak glupia. Dobry byl tez moment kiedy Arczi zostal szefem i Susan czy ktos inny nie pamietam nie chcieli mu powiedziec:D kiedy Neela pojechala do raya i on zapytal czy na prawde tu jest. a odebranie dyplomu jest w 10 sezonie chyba;)

kala19

śmierć Marka- cięzko powiedzieć że to ulubiona scena, na pewno jedna ze smutniejszych, tak samo smierc Lucy kiedy Johny leży na podłodze i ją widzi.
A z tych weselszych to ślub Luki i każda scena roomies, zwłaszcza kiedy Neela wraca z jakiegoś spotkanie i oglada z Rayem coś co on jej nagrał i on mówi wszystko dla mojej wspołlokatorki:P
fajny serial, jeden z ulubionych:)
a tak na marginesie, ktoś wie jaki odcinek ma byc w poniedziałek?

alien_2

tak w poniedziałek będzie odcinek specjalny er retrospective z scenkami z poprzednich serii z er i z wywiadami aktorów z er bardzo fajny odcinek ale nic nie wnoszący nowego do samego serialu er

NATIOREIRO

kala19 Abby lockhart dostaje dyplom lekarza w serii 10 w ost odcinku :)
a w 8 była pielęgniarką jeszcze