PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=40074}

Ostry dyżur

ER
1994 - 2009
7,5 51 tys. ocen
7,5 10 1 51446
7,3 9 krytyków
Ostry dyżur
powrót do forum serialu Ostry dyżur

Czy możecie napisac w jaki sposób z ER odchodzili bohaterowie? Kogo uśmiercono (jak?), kto odszedł sam (dlaczego?). Z góry dziękuję.

ocenił(a) serial na 10
olczaq

Hmm...najpierw odeszła dr. Susan Lewis, ale wróci, potem nie oglądałam długo długo...W 5 serii odszedł Doug tzn. wyjechał po tym jak został zawieszony, potem Jeanie Boulet, która wyszłą za mąż i adoptowała chłopca, jakiś starszy lekarz z alzchaimerem (Lawrence czy jakoś tak, nie lubiłam go), zmarła Lucy (zabił ją schizofremik), potem Carol wyjechała do Douga...Mysle, że wszyscy ci aktorzy odeszli z własnej woli i chyba jeszcze nie jeden niestety odejdzie :(

ocenił(a) serial na 10
karcia_3

Z serialu zniknęła jeszcze dr Maggie Doyle. Z tego,co wiem odeszła po aferze z Romano, ale nie wiem nic wiecej na ten temat bo akurat tych odcinków nie oglądałam. Odeszła jeszcze Ana Del Amico. Wróciła chyba do swojego byłego chłopaka z którym się wcześniej rozstała i wyjechała razem z nim.

ocenił(a) serial na 10
mroofkaa

Odeszła jeszcze Cynthia Hooper- recepcjonistka. Rozstała się z Greenem i wyjechała.

ocenił(a) serial na 10
mroofkaa

Zniknął jeszcze praktykant Gant - popełnił samobójstwo po tym jak się pokłócił z Bentonem- zginął pod kołami kolejki. Nie ma też Abby Keaton. Pediatra. Miała romans z Carterem i z tego co pamiętam to wyjechała do jakiegoś kraju "trzeciego świata". Odszedł Morgernstern- popełnił błąd lekarski. Nie ma Amandy Lee, która była zakochana w Greenie. Uciekła ze szpitala po tym jak się dowiedzieli , że jest oszustką i nidgy nie studiowała medycyny. Nie ma też dr Angeli Hicks , ale nie wiem co się z nią stało. Nie wiem też gdzie się podział recepcjonista Jerry. Może ktoś wie?

użytkownik usunięty
mroofkaa

No właśnie, co z Jerrym?
A wiecie może z jakie postacie z ER jeszcze odejdą i dlaczego?

użytkownik usunięty

Wiem ze dejdzie jeszcze Green - chyba umrze na guz mozgu czy cos takiego. Odejdzie tez Benton i Cleo ale nie wiem czemu i Malluci i jeszcze pewnie mnostwo ludzi. Corday tez ale jeszcze daleka droga do tego.

ocenił(a) serial na 10

jerry wróci niedługo;DD
a wiecie ze juliannie (carol) proponowali 27 mln dolców za podpisanie nowego kontraktu!! no tylko zastanawiam sie co ona by robiła, chyba lepiej ze do douga wróciła...aha i wszystkie info kto odszedł i dlaczego znajdziecie na oficjalnej stronce ER...

ocenił(a) serial na 10

jerry wróci niedługo;DD
a wiecie ze juliannie (carol) proponowali 27 mln dolców za podpisanie nowego kontraktu!! no tylko zastanawiam sie co ona by robiła, chyba lepiej ze do douga wróciła...aha i wszystkie info kto odszedł i dlaczego znajdziecie na oficjalnej stronce ER...

użytkownik usunięty
Wilma_2

Wilma, a mogłabyś podać link do strony, gdzie jest napisane o wszytskich odejściach bohaterów?

ocenił(a) serial na 10

wiesz co nie mam pojecia jaki jest adres powiem tylko ze j4est to strona oficjalna...nie jestem w domu aktualnie i nie moge sprawdzic w "ulubionych" dokładnego sdresu wiec...
alebo poczekaj pare dni...

ocenił(a) serial na 7
olczaq

1) Lucy Knight zginęła po ugodzeniu nożem przez psychopatę - jednego z jej pacjentów.
2) Jeanie Boulet odeszła bo wyszła za mąż i postanowiła się opiekować adoptowanym, chorym na AIDS synkiem.
3) Doug Ross odszedł po serii "wybryków" jakie zrobił w szpitalu County General. Później otrzymał pracę w Seattle.
4) Carol Hathaway zakochana w Rossie po urodzeniu bliźniaczek (jego dizeci) postanowiła do niego wyjechać.
5) David Morgenstern odszedł na emeryturę.
6) Jing-Mei 'Deb' Chen rzuciła studia po tym jak o mały włos nie uśmierciła pacjenta. Wkrótce potem, gdy jechała metrem uratowała innemu pasażerowi życie i zrozumiała, że jest to jej powołanie. I wróciła.
7) Dennis Gant popełnił samobójstwo po tym jak Benton poniżał go psychiczne.
8) Jerry Markovic zniknał z serialu w tajemniczych okolicznościach w 6 lub 7 sezonie ale wróci od następnego, który będzie emitowany na TVN.
9) Mark Green będzie miał guza mózgu, ale zostanie zoperowany w szpitalu w Nowym Jorku. Guz będzie mały. Ale pomimo to wkrótce ER.
10) Susan Lewis wyjechała do siostry, chyba do Phoenix. Ale wróci od 8 lub 9 sezonu.
11) Szkoda, że w serialu nie rozwinięto historii Bogdanilivestsky 'Bob' Romansky, chirurga naczyniowego z Polski. Początkowo była recepcjonistką. Potem uratowala komuś życie rozcinając skórę i wbijając nóż w klatke piersiową jakiegoś człowieka. Po tym postanowiła uczyć się angielskiego i zostać lekarzem w Stanach. (chciała dostać wszystkir papierki)
12) Większośc bohaterów odejdzie. Nawet pielęgniarki. Wiem, że na razie zostanie Corday, Carter, Chen, Kovac oraz ci co odeszli a potem doszli: Jerry i Susan. Ponadto pojawi się sporo nowych aktorów.

ocenił(a) serial na 7
Campbells

Poprawki:
5) David Morgenstern popełnił błąd w sztuce lekarskiej. Początkowo obwiniał Bentona ale potem przyznał się i odszedł na wcześniejszą emeryturę.
6) Jing-Mei 'Deb' Chen rzuciła studia po tym jak o mały włos nie uśmierciła pacjenta. Wkrótce potem, gdy jechała metrem uratowała innemu pasażerowi życie i zrozumiała, że medycyna to jej powołanie. I wróciła.
9) Mark Green będzie miał guza mózgu, ale zostanie zoperowany w szpitalu w Nowym Jorku. Guz będzie mały. Ale pomimo to wkrótce odejdzie z ER.
11) Szkoda, że w serialu nie rozwinięto historii Bogdanilivestsky 'Bob' Romansky, chirurga naczyniowego z Polski. Początkowo była recepcjonistką. Potem uratowala komuś życie rozcinając skórę i wbijając nóż w klatke piersiową jakiegoś człowieka. Po tym postanowiła uczyć się angielskiego i zostać lekarzem w Stanach. (chciała dostać wszystkie papierki)
12) Większośc bohaterów odejdzie. Nawet pielęgniarki. Wiem, że na razie zostanie Corday, Carter, Chen, Kovac oraz ci co odeszli a potem wrócili: Jerry i Susan. Ponadto pojawi się sporo nowych aktorów, np. Linda Cardellini znana z Legalnej Blondynki 1i2 oraz ze Scooby'iego Doo.

Nowe:
Było też wiele innych postaci, które pojawiły się tylko na kilka-
-kilkanaście odcinków:
13) Ana Del Amico wróciła do swojego eks w Filadelfi.
14) Amanda Lee odkochała się w Greenie i odeszła ze szpitala.
15) Ojciec Greena zmarł na raka płóc.
16) Abby Keaton wyjechala chyba do Afganistanu i nie wróciła.
17) Gabriel Lawrence zachorował na shizofrenię czy parkinsona i popełniał błędy w leczeniu pacjentów, dlatego Weaver zmusiła go do odejścia na leczenie.
18) Rodzina Green'a przestała pojawiać się w serialu gdy on odszedł.

ocenił(a) serial na 10
Campbells

jak mi wiadomo pielegniarki wszystkie praktycznie nadal graja...
A.Lee zapewne nie odkochała sie w greenie tylko musiała uciekac bo była oszustka zrszta i tak by ja wyzucili.
A.Keaton wyjechała to Tajlandii
Lawrence zachorował na (nie wiem jak to sie pisze) aizhajmera

ocenił(a) serial na 7
Campbells

Poprawki:
14) Amanda Lee odkochała się w Greenie i uciekła ze szpitala ponieważ okazało się że jest oszustką i wcale nie ukończyła studiów medycznych.
16) Abby Keaton wyjechala chyba do Afganistanu. W każdym razie do Azji i nie wróciła.

Nowe:
19) Maggie Doyle pojawiła się w kilku odcinkach, a potem odeszła. Ale nie pamiętam czy w jakiś specjalnych okolicznosciach czy po prostu zninęła z serialu.
20) Ross próbował pomóc Charlene 'Charlie' Chiemingo,ale nie wiem jak skończyła się jej historia.

ocenił(a) serial na 7
Campbells

1) Lucy Knight zginęła po ugodzeniu nożem przez psychopatę - jednego z jej pacjentów.
2) Jeanie Boulet odeszła ponieważ wyszła za mąż i postanowiła się opiekować adoptowanym, chorym na AIDS synkiem.
3) Doug Ross odszedł po serii "wybryków" jakie zrobił w szpitalu County General. Później otrzymał pracę w Seattle i wyjechał z Chicago.
4) Carol Hathaway po śmierci jednej z pacjentek zrozumiała, że nadal kocha Rossa i wyjechała wraz z dziećmi do Chicago.
5) David Morgenstern popełnił błąd w sztuce lekarskiej. Początkowo obwiniał Bentona ale potem przyznał się i odszedł na wcześniejszą emeryturę.
6) Jing-Mei 'Deb' Chen rzuciła studia po tym jak o mały włos nie uśmierciła pacjenta. Wkrótce potem, gdy jechała metrem uratowała innemu pasażerowi życie i zrozumiała, że medycyna to jej powołanie. I wróciła do pracy w szpitalu.
7) Dennis Gant popełnił samobójstwo po tym jak Benton przez długi czas poniżał go psychiczne.
8) Jerry Markovic zniknał z serialu w w 6 lub 7 sezonie ale wróci od następnego, który będzie emitowany na TVN.
9) Mark Green będzie miał guza mózgu, ale zostanie zoperowany w szpitalu w Nowym Jorku. Guz będzie mały. Ale pomimo to wkrótce opuści ER (ale nie wiem czy to z powodu choroby).
10) Susan Lewis wyjechała do siostry, do Phoenix. Ale wróci od 8 lub 9 sezonu.
11) Szkoda, że w serialu nie rozwinięto historii Bogdanilivestsky 'Bob' Romansky (nazywała się Bogdana), chirurga naczyniowego z Polski. Początkowo była recepcjonistką. Potem - ku zaskoczeniu innym - uratowala komuś życie rozcinając skórę i wbijając nóż w klatke piersiową jakiegoś człowieka. Po tym postanowiła uczyć się angielskiego i zostać lekarzem w Stanach. (chciała dostać wszystkie potrzebne papiery, aby móc legalnie pracować jako lekarz)
13) Ana Del Amico wróciła do swojego eks w Filadelfi.
14) Amanda Lee odkochała się w Greenie i uciekła ze szpitala ponieważ okazało się że jest oszustką i wcale nie ukończyła studiów medycznych.
15) Ojciec Greena zmarł na raka płóc. Rodzina Green'a przestała pojawiać się w serialu gdy on sam odszedł.
16) Abby Keaton wyjechala chyba do Afganistanu, w każdym razie do Azji i nie wróciła.
17) Gabriel Lawrence zachorował na aizhalmera (czy coś takiego) i popełniał błędy w leczeniu pacjentów, dlatego Weaver zmusiła go do odejścia na leczenie.
18) Maggie Doyle pojawiła się w kilku odcinkach, a potem odeszła. Ale nie pamiętam czy w jakiś specjalnych okolicznosciach czy po prostu zninęła z serialu.
19) Ross próbował pomóc Charlene 'Charlie' Chiemingo,ale nie wiem jak skończyła się jej historia.

20) Większośc bohaterów odejdzie. Nawet pielęgniarki. Wiem, że na razie zostanie Corday, Carter, Chen, Kovac, a wkrótce wróci Jerry i Susan. Pojawi się też wielu nowych aktorów, np. Linda Cardellini, znana ze Scoobiego Doo i z dwóch części Legalnej Blondynki.

ocenił(a) serial na 10
Campbells

Dobra... jak chcecie to moge wam napisac, co sie stanie w przyszlosci z nasza ekipa. Np: z Grenem, Mallucim, Cleo, Bentonem, Corday, Jing-Mei, Romano. Oni odejda, a w jakich okolicznosciach? Jedno slowo i wam napisze :)

elane

Ja chce wiedziec. Mozesz mi napisać na maila lilith-lintu@wp.pl

elane

ja bym chciała się bardzo dowiedzieć więc wymawiam a raczej wypiszę jedno magiczne słówko : proszę ! marsille@poczta.onet.pl

użytkownik usunięty
olczaq

wiem jeszcze ze odejdzie romano-zostanie przygnieciony przez uszkodzony spadajacy helikopter
malucci chyba popełni jakis bład w sztuce lekarsiej i zostanie wyrzucony przez weaver
cleo i benton przeniasa sie chyba do innego szpitala
lizy wróci do wielkiej brytanii chyba....
nie pamietam narazie wiecej

ocenił(a) serial na 10

No dokladnie :) Clio i Benton sie przeniosa... Carla (matka Reesa) umrze w wypadku i Benton bedzie walczyl o prawa rodzicielskie. Jing-Mei wyjedzie z powrotem do Chin, Corday do Anglii. Malluci zostanie wyrzucony za blad w sztuce, Romano umrze, Greene rowniez ;/ A Jerry wroci z powrotem do serialu, jakby ktos mial watpliwosci :)

użytkownik usunięty
elane

wiem ze erik palladino odszedł poniewaz za mało sie pojawiał w serialu i stwierdził ze nie ma sensu by nadal w nimm grał;(( szkoda....

użytkownik usunięty

Właśnie, czemu on dostał tam taką małą rolę. Jego wątki są zaczynane a się nie kończą. Było tak np, dzisiaj z tą Stephanie czy jak to sie pisze. A przecież dr. Dave jest taki słodki :)

zgadzam się całkowicie co do dr. Dave!!!
mało , mało, zamało!!!

użytkownik usunięty
olczaq

Jak odchodzi dr.Dave to ja już nie mam po co oglądać tego serialu ;(;(;(

użytkownik usunięty
olczaq

czy doug ma zamiar wrócic do serialu??? Jeżeli ktos cos wie to błagam odpiszcie

ocenił(a) serial na 7

Dr Maggie Doyle została wyrzucona przez Romano dlatego, że była lesbijką. Sytuacji tej nie pokazano. Wspomniała o tym Weaver w kłótni z Romano w odcinku "Szaleniec" emitowanym w Polsce 15 lutego 2005.