DOPIERO TERAZ SIE KAPLEM ZE ZACZELI PUSZCZAC NASTEPNY SEZON I 2 PIERWSZE ODCINKI MI PRZELECIALY KOLO NOSA A POWTROREK NIESTETY NIE MA.
PAMIETAM ZE SKONCZYLO SIE NA PORWANIU; LUKA BYL SKREPOWANY I SIE DUSIL, ABBY ZEMDLALA I COS TAM JESZCZE
BEDE WDZIECZNY.
Ok. Odcinek zaczyna się jak na sali ratują życie Jerremu. Potem Weaver znajduje nieprzytomną Abby i skrępowanego Kovaca. Sam jest na jakimś pustkowiu z porywaczami. Gdy chce uciec Steve kłóci się ze swoimi wspólnikami po czym ich zabija. Jerry jedzie na stół operacyjny gdzie o mało co nie umiera,ale dzięki szybkiej reakcji Neeli Dubenko znajduje problem i ratuje mu życie. Abby rodzi syna, ale niestety lekarze nie mogą zatamować krwawienia i muszą jej wyciąć macice. Luka czuwa przy małym.
Steve wraca do samochodu. Zaczyna rozmawiać z Sam a potem ją gwałci. Gdy on zasypia Sam bierze jego broń i go zabija. Potem ucieka z synem. Dziecko Abby i Luki musi być w inkubatorze bo ma jakiś problem z ciśnieniem.
Kolejny odcinek. Sam o mało co nie wpada samochodem pod ciężarówkę. Gdy dojeżdża do miasteczka dzwoni do tego milionera i prosi go o pomoc. Ten przyjeżdża i mówi jej żeby zgłosiła gwałt i powiedziała że zabiła Steve'a w obronie własnej.
Do szpitala przyjeżdża matka Abby i opiekuje się wnukiem. Luka chce by lekarze podali ich synkowi nowy lek który obniży ciśnienie. Abby jednak nie chce narażać synka. Jej matka staje po stronie Luki i Abby w końcu wyraża zgodę. Jednak lek powoduje komplikacje i muszą operować małego.
W tym czasie Neela załamana idzie do baru i upija się ze studentami. Jeden ją obraża i wtedy podjeżdża karetka a w niej Tony który zaczyna ich bić. Potem odprowadza Neele do domu a ta ponieważ nie chce zostać sama całuje go.
Tony zaczyna staż w szpitalu. W barze jest przyjęcie z okazji awansu Grega gdzie między Neelą, Rayem A Tonym wywiązuje się rozmowa. Gdy Neela odchodzi Tony mówi do Ray'a "Podobno ona mieszkała prawie rok z jakimś facetem a ten ani razu się do niej nie dobierał" Na co Ray odpowiada "Pacan" i odchodzi.
No to by było na tyle:D mam nadzieję że pomogłam:D
A mogłabyś streścić również dzisiejszy odcinek? Akurat go opuściłam [ta głupia godzina nadawania ;/] Byłabym wdzięczna!
Na telemagazyn.pl macie bardzo fajnie opisane odcinki serialu ( archiwum odcinków i prawie 2 tygodnie do przodu), są też inne programy tv z opisami ER, wystarczy tylko poszukać, nie trzeba od razu panikować...
Wczoraj przyszli nowi stażyści, w tym nawiedzona Hope:D Jej imię przez cały czas mylił Pratt. Ona modli się przy każdym pacjencie. Gates sam wykonywał wszystkie zabiegi i nie zapisywał nic w kartach. Pratt go za to nieźle objechał. Przywieźli jakiegoś faceta z chorymi nerkami, który potrzebował dializy. Nie mieli wolnych łóżek więc musiał leżeć a izbie. Odwiedził go jego partner - transwestyta. Gdy przyjechała jego rodzina doszło do jakieś komplikacji i facet przestał oddychać. Wszystko przez to że gates nie uzupełnił historii choroby. Robili wszystko co mogli, ale rodzina postanowiła, wbrew woli jego partnera, ze mają go nie ratować. Gates bardzo żałował tego człowieka, więc wbrew woli Pratta podał mu jakiś lek , ale facet cały czas był w śpiączce ale już stabilny.
Pratt sie strasznie wściekł i powiedział że jeśli Tony wywinie jeszcze jeden taki numer to go wyrzuci.
Neela została stażystką na chirurgii i jej szefem został jakiś upierdliwy i wredny gostek. Ciągle się na niej wyżywał i nie pozwalał jej zrobić zadnego zabiegu.
Ray latał w helikopterze więc go prawie cały odcinek nie było.
No to by było na tyle. Może jak ktoś zauważy że o czymś nie napisałam niech dopisze:D