PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=40074}

Ostry dyżur

ER
1994 - 2009
7,5 51 tys. ocen
7,5 10 1 51378
7,3 9 krytyków
Ostry dyżur
powrót do forum serialu Ostry dyżur

co o nim myślicie? na początku wydawal mi sie takim bucowatym przemądrzalecem i ćwokiem, ale zaczynam go lubić. a Wy?

ocenił(a) serial na 10
linalu

Mnie wkurzał od samego poczatku do końca, nawet jego wyznanie, w jednym z odcinków, i opieka nad córką ciężko chorej pacjentki nie zmieniły mojego zdania o nim.

ocenił(a) serial na 8
kala19

Mnie tak samo. Do końca pozostanie " dupkiem" jakim się zaprezentował na początku.

ocenił(a) serial na 10
A5000

Brenner nie jest postacią idealną, ale trzeba mu przyznać, że jest pewny siebie i bezpośredni- nie są to najlepsze pozytywne cechy ale na pewno nie negatywne. Ludzie przeważnie lubią niezdary i tych, którzy chętnie aby nam uprzyjemnić życie to wejdą w... )) a Simon walczy o swoje szczęście i nie krzywdzi przy tym innych, chyba, że ci 'inni' nie mają dystansu do siebie i wtedy sądzą, że jest to wredna postać. Odkąd pojawił się w serialu wydawał mi się trochę dziwny ale nie oznacza to, że go nie lubię. Dzisiaj widzieliśmy odcinek w którym poznaliśmy niemiłe wydarzenia z jego dzieciństwa a ER już niedługo odkryje przed nami jeszcze jeden sekret Brennera...

użytkownik usunięty
er_fan

eyy no bez przesaddyy
jakis tam dupek jest swego rodzaju dddd;
no ale ahh z tegoi co widac dobrze caluje @! buhahaha
nie no ale super teraazz ost byly te nocki i szybkie numerki z neela
nie narzekac !;dd

hahahaha :) masz racje :P co jak co nie brzydki chłopak z niego jest. oczy jego mi sie bardzo podobaja :))

ocenił(a) serial na 9

a ja i tak wole Raya, Mmmmmmm :D za krótki <br/>

ocenił(a) serial na 10
klaudia90210

a ja Simona mam słabość do Australijczyków ;-D i te jego oczy =)

ocenił(a) serial na 10
wolvi24

A ja tam go lubie ;)) Czasem mnie wkurza ale jest spoko . ;))
Może go tak lubię bo oglądam inny serial z nim " Patrol Morski " na Hallmark ;DD

ocenił(a) serial na 10
Lady_luna

a można ten serial gdzieś znaleźć bo ja niestety nie mam Hallmark'a ????????????????

ocenił(a) serial na 10
wolvi24

Niestety nie wiem ale może ktoś inny wie ? ;))

użytkownik usunięty
wolvi24

hha no wlasnie oczy ! ;'ddd
zapomnialam wspomniecc *:

użytkownik usunięty
klaudia90210

no ja nie umiem podzielic kurde i kogo wole i teges.. bo rayusia kochalam tych ;d a no i nadal wielbie ale no jednak breNNer toki bardziej łogniwo sexu ! haha :D

linalu

bardzo mi się podoba jak gra w tym filmie ale jest pewny siebie jak nikt...i moim zdaniel pasuja do siebie z Neela ;d

linalu

Właściwie to ja też na początku byłam taka nieprzekonana do niego. Był wredny i przemądrzały i w ogóle odpychający. Ale jakoś tak ostatnio spojrzałam na niego z drugiej strony... Po dłuższym zastanowieniu stwierdziłam, że powinien być z Neelą, bo ładna z nich para. Tak w podsumowaniu, to Simon przeszedł w serialu taką dziwną metamorfozę, znikła gdzieś ta jego zarozumiałość. A poza tym ma ładny akcent. ^^

użytkownik usunięty
petite_

haa
taaa ! ;d
tylko szkoda ze juz po wszystkim;l i nadszedł ahh niezapomniany KONIEC er ;l
kurdee noo;/ nie przezyjee. bedzie mi brakowac tych oczek *:: ,

dzis jak ktos ogladal to eee slicznie wygladał tak jak se na dworku z neela gadali ,, co w taki szał wpadł .. *:

jaaaa nie chce końca!!! Po ER dadzą jaką za przeproszeniem hujnie a nie serial :( sorx ale jestem zbulwersowana bo to mój ulubiony serial :( a Simon ma cudny akcent, kocham facetów z akcentem :P

użytkownik usunięty
linalu

ER nic nie zastapi ! ;lll
ahh bo gdzie indziej mozna ujrzec takich cudownych lekarzy ahh ! *; i wgleee wszystko tam jest de best !DDD;

a własnieeee
co po tym bedzie??

nie spodziewaliście się chyba teraz po 15 1 sezonu er :)
jeśli jakaś stacja powtórzy 1-8 sezonu to tvn7 który jeszcze w tym roku emitował powtórki 7,8 sezonu er

a 10-15 moim zdaniem jeśli Polsat w ogolę powtórzy to w wakacje
a najlepiej radze wam śledzić ramówkę co miesiąc wychodzi około 21 dnia miesiąca na stronie www.polsatmedia.pl

a po ER od 1 grudnia będzie sezon 1 serialu Boston Public nawet fajny ale inny klimat bo o szkole.

a jeśli chcecie oglądać inne seriale twórców ER to są 2 :

1 starszy i już zakończony ma 6 sezonów tytuł:
Brygada ratunkowa też o tematyce medycznej nawet fajny.
2 najnowszy z tego roku:
Southland 1 sezon ma 7 odcinków 2 sezon w marcu będzie miał 6 odc jak na razie ale opowiada o policjantach w Los Angeles, więc trochę inny klimat.

ocenił(a) serial na 10
linalu

David Lyons zagra w nowym serialu "Day One" więc niedługo znów będzie go można zobaczyć (nie mówię że w polskiej tv ale na pewno serial będzie dostępny w sieci)

http://www.filmweb.pl/Ram%C3%B3wka+stacji+NBC+na+sezon+2009+2010,News,id=51195

a co do końca ER. oj to strasznie trudno będzie mi się teraz odzwyczaić. mam nadzieję że będą powtórki. eh jeszcze tylko 3 odcinki :-/

wolvi24

w tym roku już powtórek ER nie będzie :)

ocenił(a) serial na 10
NATIOREIRO

Nie mogę, się przekonać do Simona.Oczy ma ładne,ale jest,,dupkowaty'' i natretny. Cieszy mnie fakt,że nie jest z Neelą.

użytkownik usunięty
Sahiba22

noł!
dóópkowaty bym zastapila słowem /sexy .' !DDDD;
lepiej pasuje nie?????????
ale no dóóópek trochhe byll no i jest mozee tam ciut no ale cóóóz. to rowniez jeden z jego urokow !*:
kurde wczoraj jak sie konczyl odc i ta melodyjka ERowa byla to beczałam jak cholera ! )): )) ;
< EEErrrr *****: ! .>

ocenił(a) serial na 10

mi też się chciało płakać pod koniec odcinka niestety większość mojej rodziny była ze mną w pokoju a oni uważają że płakanie na serialach to idiotyzm więc z trudem się powstrzymałam. eh mało było Simona w ostatnim odcinku. szkoda :-\. czekam teraz na nowy serial Davida. niestety on dopiero w marcu. na pocieszenie zostają filmiki na you tubie. ;-D

http://www.youtube.com/watch?v=uroRv_EjDOw&feature=related

użytkownik usunięty
wolvi24

haa
idiotyzmm ???
ee
ja uwielbiam beczeć na serialeczkach *: < x
DDDDDDx
Er -> co im szkodzi nagrac tak se ee do 20 chociaz seriii no niee????????ddddx
chammstwoo ! ;o

ocenił(a) serial na 10

no ja też lubię czasem sobie popłakać. ;-D moja rodzinka to ogólnie nie popiera mojego zamiłowania do seriali. dla nich to głupota i strata czasu. a jak już ściągam jakiś serial z neta to dopiero się nasłucham (że nie po to go zakładali, że do nauki miał być itp. itd.). czasem mam już tego dosyć i coraz częściej myślę o wyprowadzce z domu.
dla mnie też Er mogło by lecieć tak bez końca ( chodź pewnie po jakimś czasie faktycznie zrobiłaby się z tego druga Moda na Sukces a tego chyba bym nie chciała)ciężko się rozstać po 15 latach ;-)

wolvi24

ja tez żałuje że już nie ma nowych odcinków, ale podobno przerwanie kręcenia odcinków następnych sezonów było spowodowane małą oglądalnością w USA z porównaniem poprzednich sezonów ER

poza tym cieszmy się bo sezon 14 miał być ostatnim sezonem ER tak scenarzyści planowali po zakończeniu 13 serii, że 14 będzie ostatnią właśnie ze względu na słabą oglądalność.

a 15 powstał dlatego, że w 2008 r w lutym był pamiętny strajk chyba scenarzystów który podobno pomógł ER w podniesieniu oglądalności

sorry jak coś przekręciłam :)

NATIOREIRO

gdzieś czytałam że jakiś serial kręcili przez 72 lata i nie chciałabym aby ER szło a ja nie znałabym końca :(

Najdłuższy serial świata
72 lata i ponad 18 tys. nakręconych i wyemitowanych odcinków. Zakończył się najdłuższy serial świata "Guiding Light". W piątek 18 września wyemitowano ostatni odcinek.

więc w takich momentach cieszę się że er nie kręcą aż tak długo

użytkownik usunięty
NATIOREIRO

haaachhaa dddx
ey no ale racja..
bo patrzcieeee
jestem prawie pewna! ze niewiem nawet jak bysmy kochali ER to by sie w koncu znudzil kurde jakby tak lecial caly czasss ;d
pozatym by sie bochaterowie zmienialii a ja niechcialabym zobaczyc Er bez neeli, kovaca *:, SIMONKA *:, rayaa, morisska itdd dx choc oni nie byli od poczatku no to mniejsza o to no ale kurde zawsze sie kiedys cos konczyyy .. łaaa
a i no jakby 15 sezonku nie zrobili to bym simonka nie poznała **:
teraz pozostaja ahh wspomnieniaaaaa

KURDEE. ktos ogladał w pon ten taki specjalny odcinekk ??
ja myslalam ze zaraz bede se pływac w tych łzach moichh DDD;
pikne to było **: i własnie super jak na koniec jakiegos serialku czy czegos takie cos robiąą > ten taki odcinek ittd ;o

kochamm >> ER < 3 *: