hej . nie oglądałam dzisiejszego odcinka. Czy ktoś mógłby mi streścić, albo dać link gdzie mogę sama se przeczytać. ;)
Abby wstała skacowana. Dziecko cały czas płakało i dzwonił Luka. Na chirurgii pojawił się nowy stażysta. Cranshaw poradził Neeli by pokazała mu kto tu rządzi. Zaczęła, więc nim pomiatać, ale on okazał się strasznie bystry... Gates wrócił na odział bo Moretti stwierdził, że wykazał się dużą spostrzegawczością na oiomie...
Luka powiedział Abby, że wróci dopiero za tydzień ta załamana przyjechała do szpitala, ale kac nie pozwalał jej normalnie pracować. Pratt powiedział jej żeby się poszła przespać ( powiedziała mu że całą noc miała biegunkę ). Morris tęsknił za Hope a on dała mu obrączkę na znak obietnicy. On przez to zauważył, że coraz więcej kobiet się nim interesuje. Nie mógł się wręcz opędzić:D
Abby powiedziała położnej o tym że się napiła, ale stanowczo odmówiła pójścia na meeting. Neela porozmawiała z młodym stażystą i przeprosiła go z to że była taka wredna. Potem powiedziała mu, że to szef jej kazał i odstawiła szopkę przed Cranshowem,że niby jest taką stanowczą szefową.
Morris urządził sobie seks telefon z Hope w karetce.
A Gates zarywał do kapelanki.
Zapomniałam o przypadkach... Więc przywieziono parę z wypadku. Ona była w ciąży. Najpierw podejrzewali, ze jej facet zasłabł dlatego, że brał kilka dni przed wypadkiem amfetaminę. Okazało się jednak,że ma wrodzoną wadę serca. Gates odkrył to przedtem i dlatego posprzeczał się z kardiochirurgiem:D Nikt nie umarł:D
No to by było na tyle:D Myślę, że pomogłam:D
dzieki:) tez mialam wlasnie prosic o strzeszczenie odcinka:D jutro mozesz zrobic to samo bo tez nie bede mogla obejrzec:P
Pozwolę sobie dodac ze Abby w koncu poszla na spotkanie AA.
p.s
Harold jest debeściak, da niezle popalic Neeli, bedzie smiesznie:)
Opis odcinków na czwartek i piątek (odcinki 6,7 seria 14) :
Moretti przyjmuje do pracy na miesiąc dodatkowego lekarza i szybko dr Skye Wexler (Kari Matchett) potwierdza, że jest równie ładna, co kompetentna. Wydawałoby się, że dzięki temu wsparciu Morris i Pratt będą mogli się lepiej przygotować do egzaminu, którego stawką jest etat na pogotowiu. Nie będzie jednak tak łatwo, bo obaj dostają nocny dyżur w przeddzień testu. A na domiar złego, praktykant zadręcza Neelę pytaniami na temat seksu. Niektóre są tak krępujące, że w końcu odsyła ona Harolda do prawdziwych ekspertów w tej dziedzinie i sama jest pod wrażeniem, jakich rad udzielają mu Morris i Pratt... Tymczasem syn Moretti'ego przylatuje z drugiego krańca Stanów na jego urodziny - chłopak zachowuje się dziwnie, ale dla podwładnych szefa izby przyjęć sporą niespodzianką jest już sam fakt, że on ma rodzinę. Natomiast Abby i Sam zajmują się przypadkiem nastoletniej dziewczyny, imieniem Heather (Mae Whitman, znana m.in. z filmu "Szczęśliwy dzień"), która uskarża się na ból głowy i inne niepokojące objawy, których jednak nie potwierdzają badania. Jej przypadek okazuje się szczególnie trudny. Kto zda celują ten test - nie tylko z medycyny i ocali jej życie?
Upał daje o sobie znać w całym mieście, a z powodu braków prądu w niektórych miejscach Chicago coraz więcej osób zgłasza się po pomoc na izbę przyjęć. Zgodnie z najnowszą modą, Morris kupuje nowe auto - eleganckie i energooszczędne. Ale chyba popełnia błąd, gdy pożycza to cudo Neeli, by jej praktykant mógł się nauczyć jeździć. I rzeczywiście, wkrótce potem zostaje potrącony na ulicy przez własny samochód... Z kolei Gates przyjmuje propozycję Julii, by para muzyków nieco złagodziła nastrój w szpitalu, i szybko tego żałuje... Awaria klimatyzacji w domu seniora sprawia, że wielu jego mieszkańców trafia na ostry dyżur. Ale stan jednego z tych pacjentów nadal się pogarsza, chociaż przebywa on już w chłodnym pomieszczeniu. A może nie tylko podwyższona temperatura tak fatalnie wpłynęła na stan jego zdrowia? Równie zagadkowy okazuje się przypadek niemowlęcia, które płacze od dnia swoich narodzin, chociaż badania nie potwierdzają, by dolegało mu coś poważnego - Pratt zleca odesłanie dziecka do domu, Abby lekceważy jego zalecenia, bo tak podpowiada jej intuicja matki. Po pracy przyjaciele spotykają się w barze, by świętować wraz z Morrisem i Prattem zdane przez nich egzaminy. Sam zaprasza na tę imprezę swojego nowego chłopaka, który okazuje się jeszcze przystojniejszy od funkcjonariusza Litchmana. Ale to pojawienie się Abby zwraca uwagę wszystkich, bo od czasu wyjazdu Kovaca do Chorwacji nigdy nie była w tak dobrym nastroju i wyraźnie nie panuje nad emocjami - najpierw obraża Moretti'ego, potem z nim flirtuje...
a wiecie, co się stało z tym chłopakiem, którego Tony G. poznał na oiomie? Bo ja oglądałam początek i oglądałam końca, może mi ktoś to streścić? thx
trafił dziś na izbę z dusznościami. okazało się że ma zapalenie płuc i jego mięśnie nie dają sobie rady z pompowaniem powietrza, więc lekarze chcieli go zaintubowac. Kiedy matka chłopca wyszła na chwilę z pokoju, chłopak powiedział Tonemu że nie chce być intubowanym, bo wie że i tak niedługo umrze i woli żeby to się teraz skończyło. Zaznaczył przy tym, że jego matka ma myśleć iż jest to zalecenie lekarzy, bo nie przezylaby gdyby wiedziala, ze chlopak chce umrzec. Tony skonsultował się ze Sky- nową lekarką- i ta zgodziła się z wolą chłopca. Lekarze postanowili nie intubować, matka i Sam (która pomagała przy opiece nad chłopcem) były w szoku. Sam się wściekła na Tonego, ktory nie ratuje chlopca za wszelka cene. W koncu chłopiec umarł...
Abby flirtowała z Morettim ( czy jak on tam ma xD ) ? Bo zaczęłam dopiero teraz oglądać i patrze , że Abby wychodzi z domu szefa ...