PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=40074}

Ostry dyżur

ER
1994 - 2009
7,5 51 tys. ocen
7,5 10 1 51385
7,3 9 krytyków
Ostry dyżur
powrót do forum serialu Ostry dyżur

pomocy prosze!!!

ocenił(a) serial na 10

czy mógłby mi ktos od początku do obecenego wątku (znaczy ten co teraz leci na polsacie) przedstawić losy doktorka tego z chorwacjii?? prosze ,błagam , będę BARDZO wdzięczna :)

maslo26

Przedstawię wątek Lucka przyjechał z Chorwacji do Chicago.To byo kiedy z serialu odchodzil Clooney, bodajże w 8 sezonie, nie pamiętam dokladnie. W czasie wojny w Chorwacji zginęla mu rodzina- żona i dzieci.
Była chemia pomiędzy nim a Carol, ale ona urodzila bliżniaki i wyjechala za Rossem.Kovatch mial romans z Abby jeszcze z innymi kobietami. wyjechal do Afryki razem z Carterem. Carter wrócił a Luca został, tam też omal nie stracil zycia iedy na wioskę w której by szpital napadli partyzanci.Wszyscy zostali zamordowani. Kovacza Uratował medalik i modlitwa, partyzanci nie zabili go, gdyż myśleli,że jest księdzem.w Chicago nie wiedzieli czy preżył, ale Carter postanowił pojechać i poszukać ciala. Okazało się, że Lucka zyje ale jest bardzo ciężko chory. Carter przywióż go do chicago. Tu został wyleczony, po jakimś czasie zakochal się w Sam, mieli romans,klopoty sprawiał jej mąż.
W ostatnich odcinkach syn Sam uciekl, aby szukać ojca.

ocenił(a) serial na 10
kasiula_6

dzienki ci!!!!!
a może wiesz po co pojechał do tej afryki???

maslo26

O ile dobrze pamiętam pojechał tam z misją "Lekarze bez granic", czy coś takiego...

ocenił(a) serial na 10
Mortima

acha , dzięki !!
a w tej Sam to w którym sezonie sie zakochał ?
Sorki ale ja dopiero zaczełam oglądać i jakoś jego życie mnie tak zainteresowało :P .....

ocenił(a) serial na 10
maslo26

w 11 sezonie (albo pod koniec 10) nie pamiętam dokładnie XD

kasiula_6

Luka pojechał do Afryki ,bo miał problemy w pracy i zawodowe.
w późniejszych odcinakach innej serii poślubi Abby i będą mieli synka i razem wyjadą z Chicago.