PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=40074}

Ostry dyżur

ER
1994 - 2009
7,5 51 tys. ocen
7,5 10 1 51449
7,3 9 krytyków
Ostry dyżur
powrót do forum serialu Ostry dyżur

tłumaczenia tytułów

ocenił(a) serial na 10

wiem że to błachy problem, ale czy możecie mi przetłumaczyć kilka tytułów odcinków ER? Proszę!
The Dance We Do
Piece Of Mind
Flight Of Fancy
Such Sweet Sorrow Proszę!

ocenił(a) serial na 10
boone

z tego co pamiętam to "The dance we do " tłumaczone było jako "taniec naszego życia".

ocenił(a) serial na 10
mroofkaa

no walsnie w er niestety nie da sie przetlumaczyc tytylu tak normalnie ..jak z ang,. na polski..tylko oni sami tlumaczą...niestety w tym ci nie omogę..bo mije tlumaczneia brzmialyby inaczej niz ich...
np. byl tytyl"How Finch stole the Christmas" , a oni przetlyumaczyli"Święta,święta i po świaętach.."
Pamietam, ze doslowne tytuly to m.in:"Something new , the storm, be still my heart..
albo tez dzisiejszy tytyl"Sailing away.." kto by pomyslal ze tak to przetlumaczą....
takze niesety ze slownikiem tez nie dasz rady...:/
pozdro:)

ocenił(a) serial na 10
malgonia

Piece of mind - Problem z głowy
Such sweet sorrow - tak słodkie cierpienie
Flight of foncy - nie wiem :/ ale chyba sie nazywal "wzloty i upadki"

użytkownik usunięty
elane

W ogóle jeśli chodzi o 'Be still my heart' to ja bym to przetłumaczyła - 'Bądź ciągle moim sercem', bo tak by bardziej pasowało do kontextu tamtego odcinka, a nie jakies 'Bądź cicho moje serce' ;/
Może sobie tłumacze pomylili czasownik 'still', z przymiotnikiem 'still' *ściana*
Nie dodam tu już, że najlepiej by było jakby jeszcze przecinek wstawić i wygladałoby to tak - 'Be still, my heart' ;p;p;p

Alien.

ocenił(a) serial na 10

no albo np. "stuck on you", juz w pierwsej chwili nasuwa sie milosny kontekst czyli "Zwarowałem/am na twoim punkcie" czy cos w tym rodzaju...a tu to stwierdzenie zawarte w tytule padło kiedy carter przylepil sie do czegos brodą...(wtedy miał brode (lol)) i krzyczał "I'm stuck on you..!!!" czyli przyklieilem sie ...
pozdro:)

ocenił(a) serial na 10
malgonia

ale STILL to też cicho...tylko, że wszystkim STILL kojarzy się nadal...
ah ten inglisz;P