PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=631742}

Otchłań namiętności

Abismo de pasión
2012
7,4 1,7 tys. ocen
7,4 10 1 1653
Otchłań namiętności
powrót do forum serialu Otchłań namiętności

Hej, dzisiaj w "Świecie Seriali" przeczytałam streszczenie początkowych odcinków i muszę
przyznać, że fabuła jest bardzo podobna do "Mojego Grzechu". Grupka przyjaciół w dzieciństwie,
pokłócone rodziny, potem jedno z nich wyjeżdża daleko do szkoły i po latach wraca i rodzi się
między nimi uczucie. Nie denerwuje Was to? Szczerzę, to po tym się trochę zraziłam do tej
telenoweli i wątpię w to, że będzie lepsza od "Ukrytej miłości". Tylko Boyer jako główna bohaterka
sprawia, że zacznę ją oglądać, bo lubiłam ją bardzo w "Zbuntowanych", no ale zobaczymy jak
poradzi sobie tutaj. Co myślicie, zatem, o podobieństwie tej telenoweli do wyżej wymienionej?

ocenił(a) serial na 9
NieRoza

U mnie jest zupełnie odwrotnie: obawiam się, że sztuczna Boyer zepsuje całą telkę. W Meksyku ADP bardzo się podobała. Ale jak już ktoś wcześniej napisał - to, co podoba się Meksykanom, nie podoba się nam i na odwrót.
Jeśli chodzi o podobieństwo do MP, to chyba nie ma czego się obawiać - wiele telenowel powstaje, powtarzając wydarzenia z innych produkcji. Należy myśleć pozytywnie, bo telka może się okazać naprawdę fajna:P

użytkownik usunięty
petit_fleur

Boyer to świetna aktorka i na pewno nie zepsuje tej telki wręcz przeciwnie , cieszę się że teraz gra pozytywną postać

Boyer jest taka hmmm sztuczna jakoś mi nie pasuje :( mam nadzieje że sie przekonam

NieRoza

Wlasnie tez zdziwilo mnie ze ta telenowela to drugi " Moj grzech" widoczni producenci nie umiejaa nic wymyslic ale zobaczymy co bedzie dalej bo narazie poczatek taki sam jak w tamtej telci dzieciaki a pozniej dorosli ale ogolnie spoko jest obejrzalam i na smierc sie nie zanudzilam przyjemnie sie ogladalo;-)

ocenił(a) serial na 10
martuu55

Do tego znowu jakas produkcja .... W MP z jablek robili soczki Ades.

NieRoza

też uważam że fabuła przypomina "Mój Grzech"

NieRoza

Abismo de Pasion to remake Canaveral de Pasiones tam była uprawa trzciny tu papryczek Habanero. Widziałam całą telę na żywo i jest meeega zawalista :D !!!!!!!!!!!

ocenił(a) serial na 9
SenioritaMorena

Zgadza się, właśnie przejrzałam tak przelotnie pierwszy odcinek tego Canaveral de Pasiones i akcja jest taka sama (podobna) ;p Trochę dziwnie, że ,,powtarzają" ale z innymi aktorami... Dobrze, że nie oglądałam tamtego filmu :) bo zapowiada się ciekawie i teraz mogę go z zaciekawieniem oglądać :))

madzia124

UWAGA! Możliwy spoiler.

Właśnie przeczytałam streszczenie odcinka 10. "Carmina złości się na Elisę i chce ją uderzyć, lecz ta ucieka. Goniąc ją, macocha spada ze schodów." Dodam jeszcze, że kilka odcinków wcześniej dowiaduje się, że jest w ciąży. Czy to nie przypomina sceny z "Mój Grzech"?

NieRoza

Carmina spada nie ze schodów tylko do pustego basenu.

SenioritaMorena

Teraz już wiem ;) Napisałam tylko to, co było napisane w streszczeniu :) Ale trzeba przyznać, że motyw i tak podobny

ocenił(a) serial na 8
NieRoza

Jak narazie sporo podobnych motywów , nawet ten z spowiedziom .

NieRoza

Ogólnie "Mój Grzech" bardzo tu przypomina tez to że gra tu César Évora . głównie dlatego zdecydowałam się spróbować to oglądać.

Blab

Czy Cesar Evora grał w "Mój Grzech"?

NieRoza

tak

NieRoza

kurcze pomyłka to nie ta telenowela xD

Blab

hah, spoko ;)

NieRoza

pomyliłam albo z Triumf Miłości albo z La Madrastra

Blab

Ja go bardziej kojarzę z Triumfu

NieRoza

ja w sumie tez ale w La Madrastra też grał

ocenił(a) serial na 9
Blab

A mnie się kojarzy z roli Jose Mariano z Luz Clarity:)

petit_fleur

akurat nie widziałam go w tej roli :D

Blab

Ja go pamiętam z roli w Triumfie, ale tam go średnio lubiłam. Tutaj jest dość fajny :)

ocenił(a) serial na 9
Camilla3

TDA, to akurat ta telka, której nie dałam rady obejrzeć do końca, ale słyszałam, że tam grał. Szkoda, bo dobry aktor, a zagrał w takim czymś...

petit_fleur

W sumie jego rola była dość mdła, więc fakt, że nie miał się jak sprawdzić tam.

ocenił(a) serial na 9
Camilla3

Za to fajną rolę miał w Abismo, ale wg mnie zbyt krótką. ADP byłoby polem do popisu grą aktorską Cesara:)

petit_fleur

Otchłań Namiętności jest remakiem Canaveral De Pasiones i Cesar Evora grał tę samą postać w obu telenowelach ;)

ocenił(a) serial na 9
Blab

Być może dlatego, że LC emitowana była w latach 90-tych, więc młodsze osoby mogą nie kojarzyć:P

petit_fleur

Oglądałam LC, super telka, ale jego nie pamiętam szczerze mówiąc.

ocenił(a) serial na 9
Camilla3

Tak, piękna telcia. Cesar Evora grał ojca protagonisty Jose Mariano Juniora. Evorze partnerowała Frances Ondiviela:)

petit_fleur

Aaaa, pamiętam! Mariano, no tak! Przypomniałam sobie, tak, tak :D

ocenił(a) serial na 9
Camilla3

Wtedy był jeszcze taaaki młody i przystojny:P

petit_fleur

Hehehehe, teraz przytył dość sporo ;D

ocenił(a) serial na 9
Camilla3

No tak, ale od czasów Clarity minęło prawie 20 lat i tyle samo postarzał się Evora, więc nic dziwnego, że przybyło go tu i tam;D

Camilla3

on gral jeszcze w niewoli uczuc cesar evora,pamieta ktos ta telke?????????aracely arambula ,colunga

ocenił(a) serial na 9
yecur

Ja kojarzę, ale jej nie oglądałam:S

yecur

Tytuł mi coś mówi, ale raczej nie oglądałam.