Doktorek powiedzial, ze Vincente ma uszkadzona nerke i potrzebny jest przeszczep. Byla mowa o
tym, ze ten maly ma jedna ? No bo przy dwoch, jedna uszkodzona to nie problem ...
Jeżeli chodzi o nerki to nie wiem, ale zauważyłam, że ten szpital jak na takie zadupie to niezły. U nas to na przeszczep wysyłali by pacjenta do jakiś klinik odpowiednich pewnie a tam wszystko na miejscu. I lekarz Edmundo. Taki to skarb, i ciążę poprowadzi, poród odbierze, zwichniętą kostką się zajmie, nerkę przeszczepi i pewnie pomoc psychologiczną także zapewnia. ;)
I dopieści, dokładnie ;) i na wszystko na czas, nawet na wizyty domowe u Eliski po to tylko by powiedzieć, że musi się wyspać i najeść.
Dokładnie heh chociaż mogliby pokazać kilku innych lekarzy :P już nie koniecznie aby zagrali ale byli i było ich jedynie widać :P
Ale podobnie było w telce Zakazane uczucie tam również jeden lekarz znał się na wszystkim i zawsze pomagał :P zapomniałam imienia :P
No wlasnie mogli by zrobic sztuczny tlum sprzataczek, kucharek, pracownikow, lekarzy, pielegniarek ...
Glupio to wyglada jak po ogromnej hacjendzie zaiwania jedna biedna Tonia ( a Alfonsina mowi jej zeby dochodzila do zdrowie, bo dziewczyny nie daja sobie bez niej rady w domu) gdzie one wszystkie sa ?
W zakazanym uczuciu chociaz bylo widac tych pracownikow, a w szpitalach w tle innych lekarzy i pielegniarki.
Ale coś mi świta, że w domu Alfonsiny zauważyłam inne kobiety lub jedną kobietę pracującą tam.
Najlepsze jest jednak chyba to, że dom Alfonsiny i Augusta nie różni się zbytnio wielkością i mieszkała na początku Alfonsina sama, u Augusta 3 osoby i Alfonsina ma więcej osoby pracujących u niej a Augustowi starcza tylko Lolita :P ktora i zjamowała się domem gotowanie sprzatanie itp oraz małą Elisą :P