PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=329477}

Ouran High School Host Club

Ouran Koukou Host Club
2006
7,7 5,4 tys. ocen
7,7 10 1 5398
Ouran High School Host Club
powrót do forum serialu Ouran High School Host Club

kocham!

ocenił(a) serial na 9

kocham to animeee!!Dzisiaj oglądałam ostatni odcinek i się popłakałam :( a poza tym Tamaki to głupek,bo miał świetną okazję do pocałowania Haruhi,a on ja tylko przytulił!! :///

PS przepraszam za zbyt emocjonalne podejście xD

ocenił(a) serial na 10
idulec

nic nie szkodzi. ja mam podobne podejście. To poprostu straszne, że to był już ostatni odcinek. Osobiście byłam Za tym aby Haruhi była z Hikaru albo z Kouya.

Ollaaa

nie martwcie się :D robią drugą serię :D
oza tym to jedna z najlepszych anime- seriali, jakie oglądałam

ocenił(a) serial na 10
Ollaaa

ja też jestem za Haruhi x Hikaru/Kyuoya (nie wiem jak się poprawnie pisze). Tamaki pasuje do kogoś innego..

ocenił(a) serial na 9
idulec

Mi też sie bardzo podobało^^ Jestem zachwycona tym anime, jedno z najlepszych jakie widziałam.

ocenił(a) serial na 7
idulec

Oh mój Boże ile ja się przy tym uśmiałam xD

Genialne anime jedno z moich ulubionych ^^

Aha bliźniaki rządzą :P

ocenił(a) serial na 9
idulec

Oj tak, za grafikę, postacie i humor - nie ma co płakać i szlochać, lecz trzeba anime pokochać xD

Postacie - lubię wszystkich jak leci, bo wszyscy są przezabawni, ciekawi i uroczy na swój sposób ^^ Duży plus za Haruchi, która nie jest typową, shojowatą panienką, ale swój rozumek ma i nieraz poczęstowała Tamakiego zgryźliwym komentarzem ^__^

Skoro już jesteśmy przy shojo, to tu należy się kolejny plus - że anime robi sobie kopletną parodię z tego gatunku ^^. No choćby te kwiatki, błyski i inne elementy w tle, przypadkowe potknięcia = przypadkowe pocałunki (ach, te niezastąpione skórki po bananach ^_^), monologi Tamakiego, mdlejące panienki i wzruszające, acz dramatyczne momenty (np. jak Nekozawa wyskoczył przez okno, by ratować swą siostrę przed psem xD).

No i na koniec grafika - prze-cu-do-wna! Wspaniałe, pastelowe kolorki... Śliczne bishonenki... Urocza kreska...

Wspaniałe anime.

Pozdrowienia i niech kisiel herbatkowy będzie z Wami ^^

P.S. Tam emocjonalne podejście - witaj w klubie, ja przy każdym wytworze kultury wariuje, czy to książka, manga, film, fanfick, anime czy inne cudo ^^

ocenił(a) serial na 9
Kazik_chan

A podobno jakoś w tym miesiącu, a napewno w tym roku ma być druga seriaa! Umrę do tego czasu z ciekawości :D:D Kocham ich :D

Kazik_chan

WIem, że od Twojego postu minęło już pół roku i że czepiam się bez sensu, ale Nekozawa wyskoczył przez okno, żeby ratować swoją siostrę przed kotem, a nie przed psem :D

ocenił(a) serial na 10
idulec

aaaaaaaaaa;(;(;( koniec! skończyło się! dlaczego?!?! ;(;(;( to anime jest takie piękne, przezabawne, boskie boskie BOSKIE! ;( nie mogę się pogodzić z tym że to już koniec;(;(!!!;(

ocenił(a) serial na 9
F_L

Faktycznie dowiedziałem się, że ma powstać drugi sezon i już zacieram ręce.

ocenił(a) serial na 10
Aenama

a wiadomo coś więcej na ten temat?
Kiedy wyjdzie czy cos?

Envy1990

O kontynuacji dużo się mówi - widać niewiele. I pewnie to też nic nie zmieni, ale skoro inni fani podpisali...

http://www.petitiononline.com/1778487/petition.html

idulec

Ja tez na koncu plakalam te ostatnie odcinki byly tak ezruszajace ze nie moglam powstrzymac łez:)

idulec

A ja tylko wspomnę, że te plotki o powstającej drugiej serii są na 99% nieprawdziwe ^^' Ale wszystkim fanom czującym niedosyt polecam mangę "Ouran High School Host Club", jest tam sporo rzeczy, które nie zmieściły się w anime.

ocenił(a) serial na 10
piyoko

Nie będzie drugiej serii? Szkoda, zawiodłam się. To anime należy do pierwszej piątki moich ulubionych a brak drugiej serii mnie przeraża <łzy w oczach> skąd wiesz, że nie będzie?

Olexia

http://www.ouran-koukou.org/why.html - tutaj jest wszystko wyjaśnione. A jeśli komuś nie chce się tyle czytać to podam w skrócie, że Ouran zostało od początku zaplanowane jako dwudziestosześcioodcinkowa seria bez kontynuacji. A poza tym w mandze zostało zbyt mało "materiału na kolejną serię. Co mnie też bardzo smuci, bo uwielbiam Ouran. Ale pocieszam się wychodzącymi co jakiś czas nowymi rozdziałami mangi.

piyoko

Dokładniej rozdziałem co miesiąc (:
A co do kontynuacji to nigdy nic nie wiadomo, bo przecież manga wciąż wychodzi i końca jeszcze nie widać. Czytałam nawet, że mają kręcić dramę na podstawie Ourana. Ba, nawet obsadę już podawali, a potem cicho się o tym zrobiło, zero newsów.

idulec

Właśnie skończyłam oglądać i do ostatniej sekundy ostatniego odcinka czekałam na pocałunek Haruhi i Tamakiego, ale cóż i tak było cudnie ;)

ocenił(a) serial na 10
blumarine

Hahaha sama na to czekałam xD No, i lipton nie doczekałam się... A to temu, że manga ciągle trwa, a oni nawet w mandze nie są razem xD Ale ja chciałabym by drugą serię nakręcili xD Byłoby fajno... Bo ja mangi nie czytam... wkurza mnie czytanie po angielsku...

idulec

proszee... powiedzcie ze bedzie 2 seria... TT-TT a ile musi byc podpisow na tej petycji? *leci podpisac*

mart_dark

Skąd te pogłoski, że będzie 2ga seria??? Bardzo by mnie ona ucieszyła :D M.in. z racji, że dzisiaj skończyłam oglądać.. Eh... Troszkę dziwnie się skończyło :) Więc? Będzie ta druga seria, czy nie?! Bo mangę nadal wydają :D

ocenił(a) serial na 10
Josephine88

dołączyłam się do petycji, ale nie wiem czy to coś da:( rocznie wychodzi tyle nowych projektów, że Ouran może zostać olany...Nic trzeba za mangę się wziąć na razie:)

ocenił(a) serial na 10
idulec

Wiem co cyujesz ja tez czekalam na ich pocalunek.
szkoda.... glupi tamaki wszystko zepsol...

ocenił(a) serial na 10
syauri

jak myśicie z którym z hostów haruhi najlepiej by sie układalo w przyszlosci...
Ja szcerze mówiac nie wiem...
A jak wy myślicie

ocenił(a) serial na 10
syauri

Uważam, że z Tamakim! Choć... hmm. Kyouya też byłby kochanym mężem. A Hikaru? Jejkuu, trudny wybór. Biedna Haruhi;))

ocenił(a) serial na 9
Yuzuki

wiecie co? :P Zmienił mi się punkt widzenia, hehe. Uważam, że najlepiej by było, gdyby oni wszyscy zostali taką na maksa zgraną paczką przyjaciół :))))) bez żadnych par (oprócz Mori x Honey, bo dla nich nie ma innego wyjścia xD)

ocenił(a) serial na 10
idulec

Łeeeee, nie da się tak! Muszą być pary. Inaczej to wszystko nie miałoby sensu! :D
Co z tymi wszystkimi fankami? Muszą być pary! Ja jestem za połączeniem: Haruhi+Tamaki+Hikaru+Kyouya, nie ma innego wyjścia^__^

ocenił(a) serial na 10
Yuzuki

Po ostatnim chapterze doszłam do wniosku, że O-uran powoli chyli się ku końcowi. ,myślę, że jednak będą pary, główna dwójka już się przyznała do swoich uczuć, tylko przed sobą, ale zawsze coś :D

ocenił(a) serial na 9
kathi

Szczerze mówiąc też to zauważyłam i tak mi się trochę smutno robi...Już koniec?! Ech Haruhi właściwie mogłaby być z każdym z Host Clubu bo każdy jest wyjątkowy i każdego uwielbiam :) Ale Tamaki chyba będzie najlepszy dla niej ;)Szkoda, miałam nadzieję zobaczyć jakieś sceny Haruhi-Kyoya :D

ocenił(a) serial na 10
lovegood

Kyouya też jest boski... *rozmarzyła się* taki... niedostępny... kręcą mnie tacy faceci ^_^

ocenił(a) serial na 10
Yuzuki

ehh...mnie też XD Kyouya jest boski, ale Tamaki to taki prawdziwy książe z bajki, a takich nie spotyka się w prawdziwym życiu*rozmarzyła się*...Reszta też jest super...Co tu dużo mówić cały harem Haruhi jest swietny^.^ Napewno kupię tę mangę jak tylko się ukaże^.^

ocenił(a) serial na 10
kathi

Ja mangę czytam po angielsku... :PP jestem dopiero na 3. chapterze, bo nie mam czasu :( ale jestem zdeterminowana, ponieważ nadal się ukazuje, a to oznacza kontynuację anime, jakby nie było;PP
Tylko z kim Haruhi będzie? Jeśli zeswatają ją z Kyouyą, żal mi będzie Tamakiego, jeśli z Tamakim, będę płakać razem z Kyouyą xD truuudne:P

ocenił(a) serial na 10
Yuzuki

z angielskimi skanlacjami jestem akurat na bieżąco :P Ale ponoć JPF ma wydać Ouran po polsku...Prędzej czy później...xD

ocenił(a) serial na 10
kathi

uiiii! Doczekam się OHSHC po polsku? A już myślałam, że nie dożyję do tego dnia xD

ocenił(a) serial na 10
Yuzuki

na stronie JPF piszą, że dostali już licencję na Ouran ^.^ Więc może już w tym roku...:) W każdym bądź razie pierwsze mangowe nowości zapowiadają się już na wrzesień :)Ach, niech jeszcze tak o VK się postarają *marzy*

ocenił(a) serial na 10
kathi

chyba jestem pesymistką... buu. O VK to ja już nawet nie śmiem marzyć xD sparzyłam się nieraz na wydawcach mang XD

ocenił(a) serial na 10
Yuzuki

zawsze trzeba mieć nadzieję...:P A jak nie wydadzą to pozostaje tylko kupno tomików VIZ-a :P

ocenił(a) serial na 10
kathi

a ja też marzę i czekam na polską mangę ouran ;p he i tak samo VK..eh to by było piękne..

ocenił(a) serial na 10
keesha90

ech, ostatni chapter był świetny *_____*
Tamaki <333333

ocenił(a) serial na 10
kathi

AAAAAA! CZEMU NIE CZYTAM MANGI OURAN?!
*zabiera się do czytania*

ocenił(a) serial na 10
Yuzuki

Myślicie, że zdołam przeczytać 60 chapterów w 1 wieczór? xD

ocenił(a) serial na 10
Yuzuki

Był świetny, ale nie aż tak świetny xD Mam jednak nadzieję, że doczekam się jakiegoś kiss'a w następnym.
I co przeczytałaś, Yuzuki...? xDxDxD

ocenił(a) serial na 10
kathi

Przeczytałam dziesięć T_T
Ale dziś też zamierzam! Jeśli będę ciężko pracować uda mi się przeczytać w tydzień!
xD