kocham to animeee!!Dzisiaj oglądałam ostatni odcinek i się popłakałam :( a poza tym Tamaki to głupek,bo miał świetną okazję do pocałowania Haruhi,a on ja tylko przytulił!! :///
PS przepraszam za zbyt emocjonalne podejście xD
nic nie szkodzi. ja mam podobne podejście. To poprostu straszne, że to był już ostatni odcinek. Osobiście byłam Za tym aby Haruhi była z Hikaru albo z Kouya.
nie martwcie się :D robią drugą serię :D
oza tym to jedna z najlepszych anime- seriali, jakie oglądałam
ja też jestem za Haruhi x Hikaru/Kyuoya (nie wiem jak się poprawnie pisze). Tamaki pasuje do kogoś innego..
Mi też sie bardzo podobało^^ Jestem zachwycona tym anime, jedno z najlepszych jakie widziałam.
Oh mój Boże ile ja się przy tym uśmiałam xD
Genialne anime jedno z moich ulubionych ^^
Aha bliźniaki rządzą :P
Oj tak, za grafikę, postacie i humor - nie ma co płakać i szlochać, lecz trzeba anime pokochać xD
Postacie - lubię wszystkich jak leci, bo wszyscy są przezabawni, ciekawi i uroczy na swój sposób ^^ Duży plus za Haruchi, która nie jest typową, shojowatą panienką, ale swój rozumek ma i nieraz poczęstowała Tamakiego zgryźliwym komentarzem ^__^
Skoro już jesteśmy przy shojo, to tu należy się kolejny plus - że anime robi sobie kopletną parodię z tego gatunku ^^. No choćby te kwiatki, błyski i inne elementy w tle, przypadkowe potknięcia = przypadkowe pocałunki (ach, te niezastąpione skórki po bananach ^_^), monologi Tamakiego, mdlejące panienki i wzruszające, acz dramatyczne momenty (np. jak Nekozawa wyskoczył przez okno, by ratować swą siostrę przed psem xD).
No i na koniec grafika - prze-cu-do-wna! Wspaniałe, pastelowe kolorki... Śliczne bishonenki... Urocza kreska...
Wspaniałe anime.
Pozdrowienia i niech kisiel herbatkowy będzie z Wami ^^
P.S. Tam emocjonalne podejście - witaj w klubie, ja przy każdym wytworze kultury wariuje, czy to książka, manga, film, fanfick, anime czy inne cudo ^^
A podobno jakoś w tym miesiącu, a napewno w tym roku ma być druga seriaa! Umrę do tego czasu z ciekawości :D:D Kocham ich :D
WIem, że od Twojego postu minęło już pół roku i że czepiam się bez sensu, ale Nekozawa wyskoczył przez okno, żeby ratować swoją siostrę przed kotem, a nie przed psem :D
aaaaaaaaaa;(;(;( koniec! skończyło się! dlaczego?!?! ;(;(;( to anime jest takie piękne, przezabawne, boskie boskie BOSKIE! ;( nie mogę się pogodzić z tym że to już koniec;(;(!!!;(
O kontynuacji dużo się mówi - widać niewiele. I pewnie to też nic nie zmieni, ale skoro inni fani podpisali...
http://www.petitiononline.com/1778487/petition.html
A ja tylko wspomnę, że te plotki o powstającej drugiej serii są na 99% nieprawdziwe ^^' Ale wszystkim fanom czującym niedosyt polecam mangę "Ouran High School Host Club", jest tam sporo rzeczy, które nie zmieściły się w anime.
Nie będzie drugiej serii? Szkoda, zawiodłam się. To anime należy do pierwszej piątki moich ulubionych a brak drugiej serii mnie przeraża <łzy w oczach> skąd wiesz, że nie będzie?
http://www.ouran-koukou.org/why.html - tutaj jest wszystko wyjaśnione. A jeśli komuś nie chce się tyle czytać to podam w skrócie, że Ouran zostało od początku zaplanowane jako dwudziestosześcioodcinkowa seria bez kontynuacji. A poza tym w mandze zostało zbyt mało "materiału na kolejną serię. Co mnie też bardzo smuci, bo uwielbiam Ouran. Ale pocieszam się wychodzącymi co jakiś czas nowymi rozdziałami mangi.
Dokładniej rozdziałem co miesiąc (:
A co do kontynuacji to nigdy nic nie wiadomo, bo przecież manga wciąż wychodzi i końca jeszcze nie widać. Czytałam nawet, że mają kręcić dramę na podstawie Ourana. Ba, nawet obsadę już podawali, a potem cicho się o tym zrobiło, zero newsów.
Właśnie skończyłam oglądać i do ostatniej sekundy ostatniego odcinka czekałam na pocałunek Haruhi i Tamakiego, ale cóż i tak było cudnie ;)
Hahaha sama na to czekałam xD No, i lipton nie doczekałam się... A to temu, że manga ciągle trwa, a oni nawet w mandze nie są razem xD Ale ja chciałabym by drugą serię nakręcili xD Byłoby fajno... Bo ja mangi nie czytam... wkurza mnie czytanie po angielsku...
proszee... powiedzcie ze bedzie 2 seria... TT-TT a ile musi byc podpisow na tej petycji? *leci podpisac*
Skąd te pogłoski, że będzie 2ga seria??? Bardzo by mnie ona ucieszyła :D M.in. z racji, że dzisiaj skończyłam oglądać.. Eh... Troszkę dziwnie się skończyło :) Więc? Będzie ta druga seria, czy nie?! Bo mangę nadal wydają :D
dołączyłam się do petycji, ale nie wiem czy to coś da:( rocznie wychodzi tyle nowych projektów, że Ouran może zostać olany...Nic trzeba za mangę się wziąć na razie:)
Wiem co cyujesz ja tez czekalam na ich pocalunek.
szkoda.... glupi tamaki wszystko zepsol...
jak myśicie z którym z hostów haruhi najlepiej by sie układalo w przyszlosci...
Ja szcerze mówiac nie wiem...
A jak wy myślicie
Uważam, że z Tamakim! Choć... hmm. Kyouya też byłby kochanym mężem. A Hikaru? Jejkuu, trudny wybór. Biedna Haruhi;))
wiecie co? :P Zmienił mi się punkt widzenia, hehe. Uważam, że najlepiej by było, gdyby oni wszyscy zostali taką na maksa zgraną paczką przyjaciół :))))) bez żadnych par (oprócz Mori x Honey, bo dla nich nie ma innego wyjścia xD)
Łeeeee, nie da się tak! Muszą być pary. Inaczej to wszystko nie miałoby sensu! :D
Co z tymi wszystkimi fankami? Muszą być pary! Ja jestem za połączeniem: Haruhi+Tamaki+Hikaru+Kyouya, nie ma innego wyjścia^__^
Po ostatnim chapterze doszłam do wniosku, że O-uran powoli chyli się ku końcowi. ,myślę, że jednak będą pary, główna dwójka już się przyznała do swoich uczuć, tylko przed sobą, ale zawsze coś :D
Szczerze mówiąc też to zauważyłam i tak mi się trochę smutno robi...Już koniec?! Ech Haruhi właściwie mogłaby być z każdym z Host Clubu bo każdy jest wyjątkowy i każdego uwielbiam :) Ale Tamaki chyba będzie najlepszy dla niej ;)Szkoda, miałam nadzieję zobaczyć jakieś sceny Haruhi-Kyoya :D
Kyouya też jest boski... *rozmarzyła się* taki... niedostępny... kręcą mnie tacy faceci ^_^
ehh...mnie też XD Kyouya jest boski, ale Tamaki to taki prawdziwy książe z bajki, a takich nie spotyka się w prawdziwym życiu*rozmarzyła się*...Reszta też jest super...Co tu dużo mówić cały harem Haruhi jest swietny^.^ Napewno kupię tę mangę jak tylko się ukaże^.^
Ja mangę czytam po angielsku... :PP jestem dopiero na 3. chapterze, bo nie mam czasu :( ale jestem zdeterminowana, ponieważ nadal się ukazuje, a to oznacza kontynuację anime, jakby nie było;PP
Tylko z kim Haruhi będzie? Jeśli zeswatają ją z Kyouyą, żal mi będzie Tamakiego, jeśli z Tamakim, będę płakać razem z Kyouyą xD truuudne:P
z angielskimi skanlacjami jestem akurat na bieżąco :P Ale ponoć JPF ma wydać Ouran po polsku...Prędzej czy później...xD
uiiii! Doczekam się OHSHC po polsku? A już myślałam, że nie dożyję do tego dnia xD
na stronie JPF piszą, że dostali już licencję na Ouran ^.^ Więc może już w tym roku...:) W każdym bądź razie pierwsze mangowe nowości zapowiadają się już na wrzesień :)Ach, niech jeszcze tak o VK się postarają *marzy*
chyba jestem pesymistką... buu. O VK to ja już nawet nie śmiem marzyć xD sparzyłam się nieraz na wydawcach mang XD
zawsze trzeba mieć nadzieję...:P A jak nie wydadzą to pozostaje tylko kupno tomików VIZ-a :P
a ja też marzę i czekam na polską mangę ouran ;p he i tak samo VK..eh to by było piękne..
Był świetny, ale nie aż tak świetny xD Mam jednak nadzieję, że doczekam się jakiegoś kiss'a w następnym.
I co przeczytałaś, Yuzuki...? xDxDxD