mi podobało się bardzo Lovely Complex, obejrzałam już anime i zamierzam obejrzeć film :) Fajne też było Zero no Tsukaima, tyle że to nie we współczesności i ma jakby bardziej rozbudowaną fabułę, są 3 serie i ma być niedługo 4. Gorąco polecam, a i też się dołączam do prośby o przykłady, takie coś przyjemnego i z wątkiem miłosnym ;) ;)
Przyjemne i z wątkiem miłosnym? Może któreś z tych :>? 'Honey and clover', 'Toradora!', 'Bokura Ga Ita', 'Clannad', 'Hatsukoi Limited', 'Kare Kano', 'Kimi-kiss', 'Love Hina', 'REC' :D
simpsonka18 ma rację, Lovely Complex jest cudowne!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Kawaiiiiiiiiiiiii!!!! zobaczymy czy film utrzymał poziom............;] A i pytanko do innych osób:.... Toradora fajne to jest?
Mnie Toradora nie przypadło do gustu, za bardzo przekrzyczane od samego początku, ogólnie czytałam dużo pozytywnych opinii, podobno dobre poczucie humoru, ja jednak spodziewałam się czegoś ciekawszego a to mnie jakoś nie porwało..
Tak, Skip Beat jest genialne ;). Polecam także Maria Holic, The Melancholy of Haruhi Suzumiya, Minami-ke i K-ON.
Najbardziej zbliżone w treści - z odwróconym haremem i nieszablonową bohaterką jest Yamato Nadeshiko Shichihenge (występuje też jako Wallflower albo Perfect Girl Evolution). Fabuła i humor są niezmiemsko zakręcone i pamiętam, że leżałam przy tym na ziemi, tak jak i przy Ouranie. Polecam gorąco, ale uprzedzam, że kreska jest o wiele gorsza i trzeba się do niej przyzwyczaić ;)
Też polecam pszonaka :)
swoją drogą: myślę, że gdyby Sunako spotkała Nekozawę, to byłaby to miłość od pierwszego wejrzenia :)
dużo anime czeka u mnie w kolejce na obejrzenie (mam taką specjalną listę oczywiście :)), mangi tak samo. Dużo propozycji z różnych forum obejrzałam i się nie zawiodłam na żadnym (oprócz ichigo 100%). W sumie wszystkie które obejrzałam mi się podobały, ale najbardziej to:
- Princess tutu
- melancholia haruhi suzumiyi
- elfen lied
- saiunkoku monogatari (na necie wszystkie odcinki z napi pl są pokasowane ale ang zawsze sie znajdzie ;D)
- Special A (+ manga)
- Skip beat (+manga)
- Fruits Basket (+manga)
- Nodame Cantabile (+manga)
- la corda d'oro
- ouran oczywiscie manga tez
- hana kimi i beast master (to tylko mangi)
no to te najfajniejsze :)
No ja polecam Kaichou wa maid sama i Special A - tak jak Ouran są smieszne i oczywiscie maja fajne wątki miłosne.
ja polecam jeszcze Kanon bardzo smutne, dużo śmiechu i romantyczne na końcu;D
oraz Karin zabawne i romantyczne
a także moje ulubione Valkyria Chronicles
Pewnie autorce tematu już nie zależy na opinii, ale gdyby ktoś przeglądał forum poszukując shojo mangi z równą dawką humoru to polecam "Ranma 1/2". Do anime nie namawiam, bo seria jest z przełomu lat 80/90 i niestety brzydko się zestarzała. Marzy mi się porządny remake, bo to naprawdę świetna komedia i to nawet nie z trójkątami, ale wielokątami miłosnymi ;) Jeżeli ktoś kojarzy nazwisko Rumiko Takahashi, to wie o czym piszę.