PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=690404}
8,0 33 tys. ocen
8,0 10 1 32926
8,0 2 krytyków
Outlander
powrót do forum serialu Outlander

Wie ktoś może kiedy będzie miał premierę 2 sezon? Wiem z Twittera, że praca na planie rozpoczęła się kilka dni temu.

ocenił(a) serial na 9
weronika_1994

Moja odpowiedź nie jest poparta żadnym źródłem informacji tylko własną dedukcją. Domyślam sie, ze bedzie podobnie jak z 1 sezonem. Możemy oczekiwać na nastepny sezon w połowie sierpnia ewentualnie początek września. Spotkałam sie tylko z informacja, ze bedzie to druga połowa 2015.

ocenił(a) serial na 9
weronika_1994

Skoro pierwszy sezon miał premierę 9 sierpnia 2014, to jest duże prawdopodobieństwo, że 2 sezon będzie miał premierę 8 sierpnia 2015.

ocenił(a) serial na 7
Divine

Dziewczyny zacznijcie trochę liczyć .... i uzbrajać się w cierpliwość - nie zobaczycie nowego odcinka drugiego sezonu przed wiosną 2016. Po prostu nie da rady - to nie telenowelka kręcona taśmowo w studiu .... serial ma "ambicje". Sama postprodukcja zajmie pół roku. Stawiam na jesień 2016 - to chyba najbardziej realna data.

weronika_1994

Najwcześniejsza data premiery 2 sezonu to 20 luty 2016, chyba że zrobią jakąś przerwę w emisji i zaczną nieco wcześniej, czyli po bożonarodzeniowej przerwie w okolicach 23 stycznia.
Szkopuł w tym, że sezony powinny się kończyć przed wakacjami tak w okolicach 14 maja.
Patrząc jednak na to, że po świętach Starz emituje 10 odcinków "Black Sails" co zajmie czas od 23.01. 2016 do 26.03.21016, to realną datą premiery "Outlanderów" wydaje się być 2 kwietnia 2016 roku.
Do tego momentu powinni się ogarnąć z produkcją początkowych odcinków... A potem puszczą 6 odcinków do 14 maja i znowu będą czekać z drugą połową sezonu na październik lub listopad.
Jak się nie wyrobią, puszczą wszystko na jesieni 2016, ale nie byłabym taką pesymistką... W końcu to nie "Sherlock" Benedictem Cumberbatchem.

Sierpniowa premiera w ubiegłym roku była "na zasadzie promocji", żeby w wakacje, gdy nie ma premierowych odcinków dotychczasowych seriali, przyciągnąć złaknioną nowości widownię.