PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=690404}

Outlander

2014 - 2026
8,0 33 tys. ocen
8,0 10 1 33038
8,0 2 krytyków
Outlander
powrót do forum serialu Outlander

Nie jestem z tym serialem od początku. Tak naprawdę wzięłam się za niego kilka miesięcy temu. Szczerze mówiąc pierwszy sezon mnie tak zachwycił i pochłonął, że ciężko jest to opisać. Muzyka, urzekająca Szkocja, wciągająca fabuła i niesamowicie romantyczna relacja głównych bohaterów. Ale im dalej w las tym niestety gorzej. Drugi sezon jeszcze mnie nieco wzruszał i ciekawił (chociaż i tak uważam, że na pierwszym mimo niedopowiedzeń można byłoby zakończyć historię) ale od trzeciego było znacznie znaaaacznie gorzej. A kiedy akcja przeniosła się do Ameryki to już zupełnie nie to samo - nie wiem, mam wrażanie, że nawet mimo romantycznych wstawek i rozmów między głównymi bohaterami - ta chemia już się tak nie niesie tu i ówdzie? Wiem, że zmieniają się scenarzyści, reżyserzy itd Ale jakoś przestało to tak urzekać moje serce. Nawet w ostatnim odcinku nie czułam takiego współczucia i bólu kiedy Claire została postrzelona co np czułam tak namacalnie podczas pierwszego sezonu kiedy Jamie przeżywa trudy po torturach Randalla (ta piękna rozmowa Claire i Jamiego w ostatnim odcinku 1 sezonu) albo choćby ich pozegnanie w 2 sezonie. No nie, jakoś tych nowych sezonów nie kupuję. Poziom znacznie spada i naturalność między nimi również.