PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=690404}

Outlander

2014 - 2026
8,0 33 tys. ocen
8,0 10 1 33080
8,0 2 krytyków
Outlander
powrót do forum serialu Outlander

Obciete włosy :D

ocenił(a) serial na 10

Uwaga na spoilery z książek.

http://www.outlandertvnews.com/2015/08/sam-and-tobias-filming-outlander-in-pollo k-country-park-glasgow/

Czy to są obcięte włosy Jamiego ? Jakoś przez tą daremna wstążkę trudno wyczuć. W książce było dość mocno podkreślone dlaczego Jamie obciął włosy, etc... Co myślicie? - miałam nadzieje że zobaczę w 2 sezonie Sama opitolonego na krótko a tu zaś kolejna daremna fryzura.

ocenił(a) serial na 8
Ardenedi

Skoro ma wstążkę, to znaczy że nie obciął włosów. W kontekście serialu to niemożliwe. Podejrzewam, że aktorowi zajęło sporo czasu, żeby zapuścić je do tej długości i nie zdążyłyby mu odrosnąć, a w szkockiej części książki znowu miał długie.
Krótkie włosy były wtedy zdecydowanie niemodne i mężczyźni jakoś dawali radę w walce więc ten motyw w książce zawsze wydawał mi się wątpliwy, no chyba że jako przykład na to jak Szkoci uwielbiali robić z siebie wielkie show ;-)

Takie związane włosy zdecydowanie bardziej pasują do opisów z książki, niż ta tragiczna fryzura a'la Pippin, którą nie wiedzieć czemu obnosił przez większość 1 serii.

Ulalala Randall wystroił się jak stróż w Boże Ciało.

ocenił(a) serial na 10
Arya_2

No niby tak, tylko ja już na Sama nie mogę patrzeć w wersji nie retro, jak se te długie kudły przylizuje dziwnie brrrr fryzurowy koszmarek. Co do wyglądu obu Panów jesli chodzi o szmatki no cóż w końcu Francja - Elegancja :D

Arya_2

Oj, tam... Jack wystroił się awangardowo. Takie 2-rzędowe, białe kamizele modne były za rewolucji francuskiej, a nawet za wczesnego Napoleona. Idzie chłop z postępem i osiągnięciami.
Za to Jamie jakby się z ekipy grabarza urwał, lub z XVIII-wiecznej drużyny "Blues brothers"...No ale przecież miało mu być wygodnie.
Co do włosia, to chyba ( w stosunku do zdjęć z "Hawru") zostały opitolone jedynie "nauszniki" i grzywa. Fryz jest w każdym razie "epokowy" i raczej na słynne postrzyżyny liczyć nie można.
Owa grzywka na IBDM wprowadziła trochę zamieszania, ale gdy pojawiły się "pojedynkowe" zdjęcia, sprawa się wyjaśniła.

:D fryzurowy koszmarek.

ocenił(a) serial na 8
evo_33

Jaka grzywka? Co to IBDM? Jaki Hawr? Ja nic nie wiem ;-)

Arya_2

Hamerykański pierwowzór Filmwebu...
Oczywiście moim sposobem poprzestawiałam literki więc nie IBDM tylko IMBD
(przepraszam)
http://www.imdb.com/title/tt3006802/?ref_=fn_al_tt_1

A tu za Sasanką przeklejam "portowe foty"
http://www.dailymail.co.uk/tvshowbiz/article-3107958/Mwah-Caitriona-Balfe-shares -intimate-moment-star-Sam-Heughan-film-scenes-Outlander-just-days-controversial- male-rape-storyline-aired.html

Abstrahując od treści dodanych, fryz jest inny ;)

ocenił(a) serial na 10
evo_33

No widać, że jest inny ale nadal straszy :( a szkoda, szkoda.

ocenił(a) serial na 8
evo_33

A, dzięki. Też się mogłam domyślić ;-)

Fryzura chyba po raz pierwszy odpowiada książkowemu opisowi. Patrząc na jego zombie-rękę zastanawiam się, czy może pokażą jednak jego reakcję po tym jak po raz pierwszy zdjął bandaże.

Mnie tam akurat wszystko jedno jaką fryzurę aktor nosi poza planem.

Arya_2

Ayra, kolejne po "seksorcyzmach", cenne określenie. Sama miałam kiedyś taką "zombi-rączkę". Siniak wypełz spod gipsu na paluszki chociaż złamałam nadgarstek i był ze mną dość długo.
Może scenarzyści "przekleją" scenę z oglądaniem ręki z części pierwszej do części drugiej. W końcu tak postąpili z farbowaniem wełny sikami, co miało miejsce dopiero w II tomie. Nie wiem, czy pokuszą się o romantyczny tekst o "służeniu obiema rękami" ;), ale nie mam 100% pewności, że tego nie zrobią. W końcu w "Once Upon a Time" cały epizod zbudowano na tym, że kapitan Hook miał z powrotem obie dłonie, po to by móc objąć ukochaną, co pociągnęło za sobą konsekwencje (Magic has a price). Tu target też jest "kobieco-romantyczny" więc kto ich tam wie.

Mnie też zupełnie nie rusza jak aktorzy wyglądają poza planem. Długie włoski u panów po trzydziestce są czasem nieco kłopotliwe ( uwaga: ostrzeżenie przed zakolami ;). Bez czujnej pani-fryzjerki poprawiającej "na bieżąco" zza kadru, każdy radzi sobie z problemem na swój sposób. "Daremne", ulizane fryzury, lub czapki i kapelusze, jeśli włos sterczy w dowolnym kierunku, ale nie ukrywa problemu.... wszystkiemu winien testosteron.