Zaczęłam oglądać 2 sezon książek nie czytałam moze ktoś napisać kto czytał lub juz dalej oglądał jak to będzie dlaczego ona jest teraz w roku 1945 A co z jace po tym jak skończył się 1 sezon ?
Drugi sezon to są wspomnienia z czasu kiedy była w przeszłości z Jamiem, była zmuszona wrócić do teraźniejszości i opowiada o tym 20 lat później.
Trzeci sezon to Voyager gdzie razem podróżują już w przeszłości po ponownym spotkaniu. Dobrze opisałam 2 sezon. Chyba nieuważnie oglądasz. Drugi sezon to są jej wspomnienia, które opowiada Briannie w teraźniejszości ( czyli 20 lat później niż akcja 1 sezonu) o tym jak była we Francji z Jamiem. Akacja toczy się w przeszłości ale to są jej wspomnienia.
Nie chcę się sprzeczać ale nie. Uwaga spoilery.
1. Sezon zaczyna się w latach 40 potem Claire przenosi się w przeszłość. Sezon kończy się na tym, że Jamie jest aresztowany, a Claie go ratuje. Postanawiają uciec. Jadą do Francji (ostatni odcinek sezonu są na statku). 1-16
2. Sezon zaczyna się we Francji gdzie próbują przekonać księcia Charlesa, żeby nie wywoływał wojny. Jamie handluje winem. Potem wracają do Szkocji. Sezon kończy się na tym, że Jamie nakłania Claie do powrotu do lat 40. Zaczyna się bitwa.
3. Sezon to ten gdzie ona wspomina swoje życie z mężami swojej córce. W tym sezonie wraca w czasie do Szkocji. Potem akcja się wlecze, aż zaczynają uciekać za morze z transportem wina.
4. Sezon dzieje się w USA.
5. Jeszcze chyba nie wypuścili.
Jedyna opcja to taka, że oglądałaś wersję z jakimś innym podziałem odcinków niż oficjalny. Ten spis jest według serii w Netflix.
Wiem już skąd ta różnica. Prawdopodobnie czytałaś książki i pewne rzeczy są dla ciebie bardziej oczywiste. W serialu to nie było tak aż oczywiste, ale faktycznie na początku drugiego sezonu jest taki minispojler, że ona wróci do 1948 i będzie z Frankiem, a potem akcja wraca do przeszłości. Tylko w serialu nie jest oczywiste, że ona to opowiada córce, jest tylko jakaś niby aluzja, więc odebrałam to po prostu jako ciąg dalszy akcji, a nie opowieść o przeszłości. Opowieść o przeszłości jest ewidentną osią 3 sezonu i dlatego twoja wypowiedź brzmiała jak jego opis.
Tak, to ma sens teraz. Moją odpowiedź bazowałam na konstrukcji książki, a serial mógł inaczej to rozpocząć, a że oglądałam już dawno 2 sezon plus ciężko jest zapamiętać wszystko dokładnie ponieważ jestem z książkami do przodu i moja wiedza opiera się na nich. ;)
No dobra, ale czemu nagle w tym 2 sezonie, gdy jest z Frankiem i niby opowiada to córce, to nie ma córki, jest w ciąży, ale nie ma brzucha, a nagle powrót do Francji i rośnie jej brzuch...