PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=690404}
8,0 33 tys. ocen
8,0 10 1 32926
8,0 2 krytyków
Outlander
powrót do forum serialu Outlander

Ptaki i pszczoły

ocenił(a) serial na 8

Jesiennych werbli nie czytałam, ale po ostatnich wydarzeniach jest mi szkoda Brianny i Rogera. Myślałam, że sezon 4 będzie "łagodniejszy" od pierwszego, ale scena gwałtu była dla mnie szokiem. Widziałam zwiastun kolejnego odcinka, gdzie iIndianie porwali Rogera, który na na koniec zaczyna uciekać i strzelano do niego. Domyślam się, że uda mu się jakoś przeżyć ale kiedy wróci do Brianny i wyjaśni się to nieporozumienie?

agarut4

UWAGA SPOILER!!!!!!!
pozwolę sobie przekopiować Ci link, opisujący co się będzie działo w jesiennych Werblach:
http://www.dwiestronykultury.pl/p/jesienne-werble-diana-gabaldon.html

Ja dość dawno czytałam jesienne werble, a także kolejne częsci, dlatego postanowiłam sprawdzić czy dobrze, to wszystko zapamiętałam, a dużo tego było.
Niestety, Braiana i Roger nie prędko się zobaczą. Roger będzie przebywał w niewoli u indian. A aby go odzyskać Ian zdecyduje się, zostać z plemieniem zamiast Rogera. Braiana całe miesiące będzie czekała u Ciotki w River Run. Jak urodzi syna wówczas się spotkają. A on obieca traktować dziecko jako swoje, mimo, że nie jego ojcostwo jest niepewne.
Na zlocie szkotów, podobnym do tego co byli w swoich czasach, Braiana- po roku zwyczajowego małżeństwa" stanie przy Rogerze, zgodzi się być jego żoną. Później się pobiorą.
Ale ciekawe, czy będą prowadzić fabułę serialu zgodnie z książką, czy tak jak w innych kwestiach obiorą inne tory, i coś zmienią....

ocenił(a) serial na 8
biedronka83

Dziękuję :)