Przyznam, że serii nie oglądałem, ale Filmweb twierdzi, że jest w 96% w moim guście. Z opisu i zdjęciu przy tytule serialu, wnioskuję, że fabuła opiera się na życiu uczuciowym głównej bohaterki, okraszonym temporalnymi perturbacjami.
I właśnie w tej ostatniej kwestii myśl mnie dopadła, czy główna bohaterka może na przykład coś zbudować, jak silnik mechaniczny, czy popchnąć matematykę XVIII wieku o co najmniej 50 lat do przodu? Teoretycznie każdy z nas, gdyby cofnął się w czasie o 200 lat, nie skupiałby się wyłącznie na sprawach osobistych.
Czy Claire robi coś podobnego?
Cóż gdybym ja cofnęła się w czasie, to nie umiałabym zbudować żadnego silnika, choćby mnie pokroili. :P
Póki co, jeśli chodzi o Claire to najbardziej wykorzystuje ona swoją wiedzę medyczną, bo w końcu to jest coś, na czym biegle się zna.
Czytając książkę zastanawiałam się co ja mogłabym wykorzystać???na pewno nic bym nie zbudowała,moze wykorzystałabym wiedzę historyczną.Klara pamiętam próbowała uzyskać antybiotyki i to się jej udało próbowała również korzystać z wiedzy historycznej ,mając świadomość tego co nastąpi.