PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=690404}

Outlander

2014 - 2026
8,0 33 tys. ocen
8,0 10 1 33337
8,0 2 krytyków
Outlander
powrót do forum serialu Outlander

Przyznam, że serii nie oglądałem, ale Filmweb twierdzi, że jest w 96% w moim guście. Z opisu i zdjęciu przy tytule serialu, wnioskuję, że fabuła opiera się na życiu uczuciowym głównej bohaterki, okraszonym temporalnymi perturbacjami.

I właśnie w tej ostatniej kwestii myśl mnie dopadła, czy główna bohaterka może na przykład coś zbudować, jak silnik mechaniczny, czy popchnąć matematykę XVIII wieku o co najmniej 50 lat do przodu? Teoretycznie każdy z nas, gdyby cofnął się w czasie o 200 lat, nie skupiałby się wyłącznie na sprawach osobistych.

Czy Claire robi coś podobnego?

ocenił(a) serial na 8

Cóż gdybym ja cofnęła się w czasie, to nie umiałabym zbudować żadnego silnika, choćby mnie pokroili. :P

Póki co, jeśli chodzi o Claire to najbardziej wykorzystuje ona swoją wiedzę medyczną, bo w końcu to jest coś, na czym biegle się zna.

ocenił(a) serial na 10

Czytając książkę zastanawiałam się co ja mogłabym wykorzystać???na pewno nic bym nie zbudowała,moze wykorzystałabym wiedzę historyczną.Klara pamiętam próbowała uzyskać antybiotyki i to się jej udało próbowała również korzystać z wiedzy historycznej ,mając świadomość tego co nastąpi.