PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=690404}

Outlander

2014 - 2026
8,0 33 tys. ocen
8,0 10 1 33051
8,0 2 krytyków
Outlander
powrót do forum serialu Outlander

czy spotkaliście się w wywiadach z wyjaśnieniem sceny zarówno z serialu jak i książki - kiedy we współczesności Szkot obserwuje w oknie Claire czeszącą włosy i zjawia się Frank, wtedy tamten się "rozpływa"

beti

Diana wyjaśniła nieco w wywiadzie podczas spotkania z fanami, kiedy pokazali po raz pierwszy zwiastun serialu. Nie wiem, czy mam pisać dalej ;)

Asik_92

pisz...

beti

Z tego co gdzieś czytałam, to ładnie ujmując, ma to coś wspólnego ze stęsknioną duszą i takie "wizje" miały miejsce dwa razy w sadze ;) jak nie przeszkadzają Ci spojlery to powiem więcej co wiem w tej kwestii ;)

anecia216

pisz śmiało, jestem na bieżąco ;-)

beti

Ok, to piszę :) Jeżeli chodzi o tą pierwszą wizję, o której wyżej wspominasz to gdzieś czytałam, że Jamie będąc bodajże w więzieniu miał widzenie Claire z przyszłości i to się wiązało z jednym z tych specjalnych dni w roku, podobno w którymś tomie jej o tym nawet wspomina, ja jestem aktualnie na 5, i jeszcze o tym nie czytałam.

A co do drugiej wizji na miała ona miejsce w 3 tomie po powrocie Claire do przeszłości jak była z Jamiem na wyspach i wtedy "ukazała" im się Bree. Potem gdy Bree ich odnajduję to również opowiada o tym "spotkaniu" :)

anecia216

Diana powiedziała coś podobnego - dodała też, że w najnowszej części jest - ma być? - to wyjaśnione. Nie wiem, ile w tym prawdy, bo nie czytałam ósemki jeszcze.