Jakie promo, oglądałam już z 10 razy, a tu trzeba czekać cały tydzień ! :(
https://www.youtube.com/watch?v=mCRkDJ0U9Ts
Już nie mogę się doczekać zapowiada się długa sobota ... ;D Jak myślicie w jakim momencie zakończą ten odcinek ?
Nie napisałam nić czego nie widziałeś już w serialu .A co przeoczyłeś Ducha z pierwszego odcinka ?
"cóż zainteresowały mnie dalsze losy dzieci"
a to co? bo można z tego wnioskować(ja tak zrobiłem), ze chodzi o przyszłe dzieci Clair, jako że dotychczas nie ma za bardzo dzieci, które mogłyby dostać swój wątek.
Tu leciał o 3 czyli o 9 PM :http://woohoolivestreaming.blogspot.com/2014/08/starz-live-stream.html .Super się cieszę że znalazłam stronkę która nadaje na żywo ze STARZ.
początek lekko mnie zaskoczył czyli jak to poprowadzili ale jako całość wow! warto było wstać o 5 rano by oglądnąć te właśnie odcinek :D
Jamie...OMG...wielkie WOW, seks na patyku :D
Dokładnie ... masakra ... jest pięknie ... właśnie skończyłam i mam ochotę raz jeszcze ... jestem mega total zauroczona całością ...
Moim faworytem jest nadal Garisson Commander.
OK, tego się spodziewałam. Dobrze zagrane, odważne, walory aktorów (aktora) niezaprzeczalne.
Ale cały czas kołacze mi po głowie historyjka Heughama o zagubieniu "modesty pouch" (nie mam pojęcia jak to się tlumaczy).
Myslałam, ze pokażą więcej w tym odcinku, tzn dalsze wydarzenie, nie więcej seksu ;)
Taka czapeczka na przyrodzenie co by po planie z jajkami gołymi nie biegał :D
Obejrzałam bez napisów, ale to nic bo za dużo gadki to tam nie było :D wszystkie ważne szczegóły wyłapałam hehehe. Pewnie z napisami to jeszcze z dziesięć razy obejrze! Nooo bije się w pierś, pisałam, ze po poprzednim odcinku wcale nie jara mnie perspektywa ślubu. ale, ale ale....jak tak mogłam się mylić?! :D Kobieta we mnie zwyciężyła i ten odcinek jest za-je-bia-szczy :DDD Wszystko tak, jak wyobrażałam sobie czytając książkę, serio, to zakłopotanie Jamiego i ta jego potrzeba hahahha no wszystko było, Claire troche sobie popiła, ale to nic, ważne że nerwy puściły i się dziewczyna prawidłowo zabawiła ( w końcu z męzem, to nie grzech).
Co ja poradzę kiedy po następnym odcinku, kolejne dopiero ukażą się w 2015 roku?! echhh, takim podkręcaniem atmosfery to sobie narobią wrogów na pewno!
Odcinek rewelacyjny! Jak pisałaś- doskonale ukazane emocje, najpierw nerwowość, niepewność, potem namiętność...wplecione w to historie z przygotowań do ślubu i samego ślubu. Fantastyczny klimat.
A jeśli chodzi o następne odcinki w 2015- do tego czasu pierwsze 8 będę już znać na pamięć chyba :D
jestem świeżo po odcinku i jeszcze mi ręce drżą z eksytacji :D masakra jakie to było piękne !!! na pewno obejrzę jeszcze nieraz
z wszystkim się zgadzam, ale Jamie mnie rozwalił, chodząca doskonałość i zagrał też dobrze, tak jak sobie to wyobrażałam w książce :)
czekam na polskie napisy bo z angielskimi to nie to samo :)
Kobiety gdzie obejrzę odcinek w pl?zawsze sobie zostawiam odcinek na poniedziałek jak sa juz tłumaczenia, albo wtorek jesli cos mi wypadnie.szukałam na video anyfiles z rana i nie ma jeszcze napisów
Cóż STARZ była dość dokładne w kwestii sexu w czasie nocy poślubnej. Ciekawie to rozwiązali, że o szczegółach dowiadujemy się z retrospekcji.
Ciesze się, że nie wycieli tych zabawnych fragmentów dot: pozycji czy komentarzy świadków. Odcinek baaaardzo "estetyczny" :D
"Estetyczny" z pewnością :-) Odcinek reżyserowała kobieta...może to dlatego :-) Dobrze się oglądało.
Można powiedzieć, że "klasycznie estetyczny".... Rudzielec wygląda jak żywy, chodzący, cieplutki posąg Davida spod dłuta Michała Anioła.
Większość pewnie kojarzy wizytówkę Florencji, a dla niezorientowanych wklejam:
http://www.wprost.pl/G/cache/6/a/5/6a5bc64265a3134556966192379d71c6245a22bb.jpg
http://www.viagiulia.pl/wp-content/uploads/2013/07/Dawid-Micha%C5%82a-Anio%C5%82 a.jpg
W pewnym momencie Diana Gabaldon opisuje okno przysłonięte arrasem ze świętym Sebastianem "poduszką na igły".
Jamie Fraser "ekspresowo" rozbierany przez Dougala mógłby śmiało posłużyć za model.
Tu paru św. Sebastianów
https://happylifelog.files.wordpress.com/2012/07/img_0218.jp g
http://en.wikipedia.org/wiki/Saint_Sebastian#mediaviewer/File:0_Saint_S%C3%A9bas tien_secouru_par_les_anges_-_Pierre_Paul_Rubens_(1).JPG
http://classconnection.s3.amazonaws.com/570/flashcards/2840570/jpg/3437-st-sebas tian-antonello-da-messina1364440027997.jpg
http://www.poderesantapia.com/images/art/antoniodelpollaiuolo/sebastian1700.jpg
http://en.wikipedia.org/wiki/Saint_Sebastian#mediaviewer/File:Sodoma_003.jpg
Włoskie zakonnice wyjątkowo lubiły tego świętego... Ciekawe dlaczego?
SŁODZIAK
(można dowolnie podstawić: Jamie, odcinek, scenariusz do odcinka)
Ludożerka dostała cukierka i chce kolejnego!!!
I to już!!!
Uwaga techniczna:
Następnym razem zakładajcie osobny temat dla kolejnego odcinka, a nie wpisujcie opinii na jego temat przy promo.
Dzięki temu unikniemy bałaganu i ewentualnych bluzgów od rozczarowanych, którzy najpierw chcieli poczytać o promo, a potem zabrać się za oglądanie.
Dobra, skończyłam pitolić ;)
a czy jest tu jakiś admin który mógłby przeciąć ten temat i założyć właściwy i przenieść część postów - dobrze opisany S01E07 itd ? mnie też taki bałagan drażni.
Odcinek bardzo intymny ale i piękny, który tworzył spójną całość .Na początku troszkę słabo było, ale wiadomo że musieli stworzyć grę wstępną.
Jestem pełna podziwu tego lekkiego ale i nutki erotycznego odcinka, wypadł świetnie.
Jamie , jak już wyżej ktoś opisywał, jest bardzo w wyidealizowany sposób przedstawiony, ale mi to nie przeszkadza . Jest nieziemsko przystojny i te blizny dodały mu nutki pikanterii.
Natomiast Claire, również spełniła swoją rolę, nie irytowała mnie i fajnie zagrała.
Diablicaaa.... przeglądam sobie wypowiedzi tutaj i muszę napisać, że sformułowanie "spełniła swoją rolę" brzmi strasznie przedmiotowo.
Jakby jakiś bogu ducha winien chłopczyk tak napisał, to już by mocno po uszach oberwał.
Nutkami mnie rozśmieszyłaś :D
Ale popieram... Nutka (sztuk 1) pikanterii jest dobra i na co dzień, i w niedzielę ;)
Masz rację, jakby jakiś faceta tak napisał to bym go zjechała z góry do dołu i zmieszała z błotem hehe :D
Ale w moim odczuciu chodziło, o jej grę aktorską a nie bóg wie co sobie pomyślałaś.. bo momentami mnie irytuje .
Pozdrawiam .
Nie pomyślałam sobie nic złego...tylko jakoś niezgrabnie to zabrzmiało.
Zauważyłam, że nie jesteś w fanklubie Clair ... Daj jej szansę, bo radzi sobie całkiem nieźle (jeśli nie doskonale ;), skoro żadna z nas jej przy tak "wiekopomnej okazji" nie zjechała :D
A ja się pytam czemu tak wygolili Jamiego? Żeby dorosły facet nie miał ani jednego włoska w miejscach intymnych?
no to krytykujemy:
z jednej strony flaki, krew, brud i syf czyli realizm a z drugiej .... chłopak domyty lepiej niż niejeden współczesny facet przed pójściem do łóżka, ewidentnie widział się z woskową depilacja i to raczej nie pod liściem kasztanu ...
no i to co mi najbardziej rzuca się w oczy .... paznokcie tak czyste że musiałby ręce myć co godzinę ...
ja tylko czekałam aż Claire będzie w pełnym makijażu w kolorze wrzosu ... ale ONA o dziwo była mniej "zrobiona", miałam wrażenie że jest "wczorajsza" więc no może to ma tak być ...
nie było chyba zbliżenia na jej nogi ale po tylu tygodniach tam ... powinna mieć już niezłe włosy
myślę, ze musieli sprostać kanonom współczesnej estetyki
owłosione pachy Claire rozpraszałyby, nie?
no raczej ;D
odcinek super :)
ale dlaczego nikt nie komentuje DOUGALA?! i jego propozycji - ja osobiście padłam i mnie zatkało!
a nawet podwójnie, bo cholera Dougal mi się podoba - :P ! i ta scena była tez przesiąknięta erotyzmem, miał coś takiego w oczch jak mówił do Claire...ach, Ci szkoci :P
No scena z Dougalem ciekawa widać ze go ciągnie do niej, nie bylo jej w książce ale jakoś mnie nie zaskoczyła sama propozycja co reakcja na słowa Angusa no scena zazdrości po prostu bomba.... i nie wiem nie jestem miłośniczka starszych panów ale w nim coś jest takiego hrhrhrhr
Pamietam z książki, ze Dougal sie przestawiał do Clair podczas przysięgi.gdzies indziej tez jej wyjawia, ze myślał chyba , zeby uczynić ja swoja zona, ale zrezygnował z tego bo złożyły sie na to inne czynniki. Lubie Dougala.moze święty nie jest. jamie jako młodszy i co sie za tym łączy coraz silniejszy od niego jest zagrożeniem. Ale jakies stryjowskie uczucia ma. Ale w serialu wkurza mnie to, ze scenarzyści dają mu takie oblesne teksty.
Dougal fajny facet. Ma coś w sobie i nadaje się na wodza. Aktor grał też w Hobbicie któregoś z krasnoludów. O jego ciągotach do Claire była mowa w książce. Szkoda że musi zginąć ale całkiem taki fair to On też nie jest.
Ten epizod podobał mi się bardziej od poprzedniego, bo wiadomo..bara bara bara riki tiki tak :D A serio mówiąc, przypadła mi do gustu konstrukcja odcinka, fajnie, że zrobili to w taki flashbackowy sposób, dzięki temu nie mieliśmy półgodzinnej sceny amorów Claire i Jamiego, ale kilka scen poprzetykanych przygotowaniami do ceremonii. Zdziwiło mnie, że nie wspomnieli, że Claire z Frankiem brali ślub dokładnie w tym samym kościele! No i z obrączką też było chyba inaczej? Jamie podarował wybrance piękny pierścień ze wzorem ostów czy czegoś tam, a nie badziewny krążek z klucza:P...Ale to takie szczegóły, bo wszystko blednie przy pupie Rudego <3
Ten "badziewny" krążek kosztuje ponad 800 zeta w outlandershop < sic ! > a piękne obrączki "autoryzowane" przez Dianę ( ktos tam już z 10 lat temu przekuł opis autorki we wzór to koszt około 50 dolców ). :))
Kościoła nie powtórzyli bo ten numer już wykorzystali ... tę rolę spełnił chyba Zamek Leoch ... ona tam coś w pierwszych odcinach z Frankiem zwiedzała ( tak? ) no i potem miała szok jak zobaczyła ten zamek znowu ...
Ja to tak rozumiem, że chodziło o pokazanie kontrastu pomiędzy tymi ślubami - tu papierek u urzędzie, raz dwa i po temacie, bez sukienki, przygotowania, z podkreśleniem że nie potrzebują żadnej rodziny za świadków itd No i potem ten wymuszony ślub - pełna aczkolwiek improwizowana gala, suknia jak u księżniczki, świece, kościół, świadków aż z dużo .... wszystko odwrotnie. Dwie obrączki, dwóch mężów, dwa przeciwieństwa, dwie skrajności. :))
Ale to takie szczegóły, bo wszystko blednie przy pupie Rudego <3
----> padłam! bardzo celny komentarz :P
pupa jest ^^
Kocham_Skippera powiedziała tylko głośno to o czym WSZYSTKIE myślimy;)motyw z obrączka był fajny bo byli w to wpłataniRupert i Angus.mam nadzieje, ze nie ominą sceny zazdrości Clair o Laogharie.
Diana nie wytrzymała i na swoim profilu FB zamieściła nawet fan-art :) więc coś jest na rzeczy ;)
https://fbcdn-sphotos-h-a.akamaihd.net/hphotos-ak-xfp1/v/t1.0-9/q82/s720x720/103 03384_782298591812979_5339746014170707837_n.jpg?oh=d765377a69e5f4570215ce105ef68 772&oe=54BCD6C1&__gda__=1418765160_49f7fe18ddc6de1cc337967c641101c6
Ehh ta pupa .....dla mnie była wielce odprężająca, odcinek oglądałam po 10 godzinach pracy na dużej imprezie sportowej.... bardzo mnie odprężyło :D
Co do obrączek łomatko 3 x se przyglądałam czy dobrze widzę 810 zł z małym hakiem - tyle że srebrna jest - to ta pleciona wymiata przy niej z leksza przesadzają.