Pępek świata

The Middle
2009 - 2018
7,2 8,6 tys. ocen
7,2 10 1 8614
Pępek świata
powrót do forum serialu Pępek świata

4 sezon - opinie

ocenił(a) serial na 8

Serial się rozkręcił. Na początku nie przypadł mi do gustu. Przestałem oglądać po kilku odcinkach. Traktowałem go jako kolejny serial o rodzinie z dziećmi, a przecież czy to Malcolm in the Middle, albo Modern Family są znacznie lepsze. Ale potem wróciłem do niego i jestem na bieżąco. ogląda się z sezonu na sezon lepiej. Czwarty był najlepszy.
Po pierwsze zrezygnowali z Boba i całego wątku z komisie samochodowym, który był najsłabszy. Po drugie Brick jest bardziej ogarnięty, bo momentami już przeginali z jego "wyjątkowością" (np gdy czytał książkę gdy ojciec zabrał go do restauracji i nawet nie zwracał uwagi na to z kim siedzą). Teraz jest znacznie lepszy, powinien już zawsze zachowywać się tak jak w finale 4 sezonu.
Ale teraz powstaje ten sam problem, co w każdym sit-comie o nastolatkach. Axl powinien iść na studia, a to oznacza nowy, oddzielny wątek i konieczność pojawienia się nowych postaci. Co często wypada źle. Druga ewentualność, to żeby Axl został w domu. Ciekawe jak to rozwiążą.

ocenił(a) serial na 7
MoszeUsz

Wolał bym jednak, żeby ruszyli dalej bo w sumie ciekawi mnie wątek kariery futbolowej, szkoda by mi było zmarnowanego stypendium. A z drugiej strony innej drogi na skończenie studiów w przypadku Axl'a nie widzę. A takie tkwienie na siłę w tym samym schemacie jak dla mnie było by już nad wyraz nużące. Zgadzam się z tobą w przypadku Brick'a.

MoszeUsz

A mnie się Brick z książką niesamowicie podobał, ale taki jak teraz też jest niezły. Ja bym stawiała na takie opcje (Axl):
1. Axl nie zda i jeszcze jeden sezon będzie taki jak do tej pory
2. Axl zapomni "zapisać się" do akademika i będzie dojeżdżał na uczelnię (college miał być chyba oddalony od domu Hecków o ok. godzinę)
3. Axl z jakiegoś powodu jednak nie będzie studiował, pójdzie do pracy, ale dalej będzie mieszkał z Heckami. Może ciągle będzie zmieniał pracę?

Ale pewnie jednak pójdzie na studia. Jestem ciekawa jak to rozwiążą. Pewnie nie będzie już jego kumpli, a szkoda, bo lubię D i S.

A mnie brakuje Boba, komisu może nie, ale samego Boba. Był taki zżyty z bohaterami, a teraz nawet ich nie odwiedza :(. Ale teraz w pełni jego rolę zastąpił dentysta :D.

ocenił(a) serial na 9
Aguslava

ja myślę, że mogliby zostawić Axla w domu gdyby się okazało, że ta jego ruda dziewczyna jest w ciąży - wtedy by musiał iść od razu do pracy i pogrzebał jakiekolwiek szanse na studia ;)

hubert_wentland

Pojechał :). Ale póki co dobrze to rozwiązali :)

ocenił(a) serial na 8
Aguslava

Optymalnie. Kenny jest najfajniejszy :)

MoszeUsz

Dobrze w takim sensie, że właściwie gorzej by było, gdyby go zostawili, bo pod znakiem zapytania stałby następny sezon (a może wtedy wyjedzie i sezonu już nie będzie) albo gdyby go wysłali i już nie pokazywali. A tu, moim zdaniem, zostało to tak dobrze rozwiązane jak w "Kochanych kłopotach", tzn. dziecko na uczelni, ale na tyle blisko rodziców, że fabuła serialu ulega tylko drobnej zmianie w stosunku do wcześniejszych sezonów :).

Kenny jest świetny, z pewnością Axl będzie się dobrze z nim bawił :D

PS: Może tu pogadamy o 5. sezonie? http://www.filmweb.pl/serial/P%C4%99pek+%C5%9Bwiata-2009-401100/discussion/Sezon +5.,2295456