PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=401100}

Pępek świata

The Middle
2009 - 2018
7,2 8,6 tys. ocen
7,2 10 1 8578
8,0 2 krytyków
Pępek świata
powrót do forum serialu Pępek świata

Nie macie wrażenia, że te seriale są bardzo podobne? Podobne środowisko, jedno dziecko wyjątkowo mądre, drugie, co by nie obrażając "trochę mniej" , mniej lub bardziej zabawne perypetie zapracowanych rodziców klasy średniej. Niezły ale Malcolma nie jest w stanie pobić.

Gemma__

Może trochę choć tu główną bohaterką jest matka rodziny, a Malcolmie środkowe dziecko.

Gemma__

MI przypomina ten serial nieco animowany serial "Family Guy"

ocenił(a) serial na 9
Gemma__

jak dla mnie nawet dziecko grające w malcolmie (to tam z odstającymi uszami) było identyczne.

ocenił(a) serial na 8
Gemma__

Z tych odcinkó co oglądałem to jest wiele wątków bardzo podobnych to tych z Malcolma. Ale to jest inne serial. Środowisko jest podobne, ale postacie zupełnie inne.

ocenił(a) serial na 8
MoszeUsz

Wchodząc na Filmweb chciałam założyć osobny wątek ale już ten temat jest więc tylko potwierdzę.. Dziś obejrzałam pierwszy raz jeden z odcinków tego serialu i miałam nieodparte wrażenie, że to taka delikatna kopia Zwariowanego świata Malcolma. Konwencja serialu jest bardzo podobna, wszystko urasta(jak w opisie filmu) do miary absurdu i pomimo, że serial jest ciekawy i zacznę oglądać, to za bardzo mnie rozpraszają owe podobieństwa: najmłodszy synek geniusz, nawet ojciec fajtłapowaty, narracja i ogólnie atmosfera. Na pewno gdybym miała wybrać to wolę Malcolma i jego (wręcz na pograniczu patologii;)) rodzinkę. Uwielbiam ten serial, choć Pępek świata również będę oglądała. Ps. Troszkę przeszkadza mi główna bohaterka, ponieważ zawsze będzie mi się kojarzyła z Debrą z "Wszyscy kochają Raymonda".

masachiko

Uważam dokładnie tak samo! Według mnie Malcolm jest dużo lepszy, ale teraz jakoś nie mogę go nigdzie znaleźć to oglądam Pępek świata

ocenił(a) serial na 9
Gemma__

moim zdaniem jest to całkiem co innego. narratorem jest kobieta, widzimy jej punkt widzenia, ma do wszystkiego inne podejście- nie dzieciak, ojciec rodziny albo nie wiem kto- jako matka. nie wiem co można zobaczyć w tym podobnego. poza tym myślę że narratorka ma ciekawe podejście mimo wszystko.

ocenił(a) serial na 6
Gemma__

troche przypomina Malcolma, ale mnie to zupelnie nie przeszkadza. Lubie Malcolma i brakowalo mi nastepnych sezonow.