Jak dla mnie zapowiada się jako bardzo dobry serial. Przede wszystkim zaskoczył mnie nagły zwrot akcji i naprawdę dobry scenariusz. Wiedziałam, że jak obejrzę pierwszy odcinek, to pewnie będę czekała na następna niedzielę z utęsknieniem.
Na razie mocne 8/10, a spodziewam się, że ocena pójdzie w górę:)
Nie zauważyłam, że HBO GO ma od razu dwa odcinki:) Jeśli to prawda, że będzie tylko 6 odcinków to marnie bo zostały mi tylko 4;/ Naprawdę fantastyczny. Polecam!
Nie widziałam jeszcze drugiej części ale po pierwszym odcinku zapowiada się naprawdę niezłe kino. Wataha była niezła ale schrzanili budowane napięcie końcówką. Mam nadzieję, że w Pakcie po tak dobrym początku będzie równie dobry koniec. Trzymam kciuki bo wygląda na to, że HBO Polska udało się zrobić niezłą rzecz.
Drugi sezon? Ja właśnie słyszałam, że odżegnują się od takich pomysłów. To widzowie chcieliby go zobaczyć. HBO mówi, że było zaplanowane 6 odcinków i tyle zostanie. Zresztą zobaczymy :)
Byłam niedawno na spotkaniu z Bartkiem Topą i mówił, że chcą drugi sezon i wtedy trwały na ten temat rozmowy. Nie wiem, na czym stanęło, ale byłoby super gdyby się pokusili o kolejne odcinki :)
No właśnie - oni chcą. Kilka dni temu słuchałam pewnej laski z HBO Polska w Tok Fm, która mówiła, że Wataha miała mieć 6 i tyle zostanie.
Smutna informacja :( ale zakończenie zostawili otwarte, także emoże kiedyś się zdecydują
Już parę miesięcy temu ogłosili, że nie interesuje ich robienie kontynuacji Watahy, mimo że byli zadowoleni z oglądalności i odbioru (z kolei gdzie indziej i dopiero ostatnio czytałem, że nie byli i to było powód do porzucenia serialu). W każdym razie drugiego sezonu raczej nie będzie, poszli w coś innego - właśnie w Pakt. Podobno Wataha może wrócić w innej stacji, jak Krew z krwi - temu serialowi wyszło to na dobre, tak samo jak czerpanie z zachodnich wzorców. Jeśli się nie mylę to Wataha była oryginalnym scenariuszem, ale nieszczególnie ciekawym. Już pierwsze dwa odcinki Paktu naprawdę intrygują i wcale mi to nie przeszkadza, że to jest kopia jakiegoś norweskiego serialu. Ja go nie znam. Dopóki wykonanie i aktorstwo będzie dobre to nie mam nic przeciwko. Taka Zbrodnia na AXN z kolei to raczej cienki serial - tutaj im nie wyszło kopiowanie, choć uważam że nie da się przedstawić ciekawej historii kryminalnej w 3 odcinkach.