PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=867030}

Pam i Tommy

Pam & Tommy
2022
7,1 7,3 tys. ocen
7,1 10 1 7274
6,9 21 krytyków
Pam i Tommy
powrót do forum serialu Pam i Tommy

Pamelka

ocenił(a) serial na 4

Ona jest naprawdę taką niedo*baną idiotką jak tu jest pokazana?

karola_24

Raczej była*, miała swoje pięć minut, to dobrze je wykorzystała. Nie mam pojęcia co się z nią teraz dzieje, ale w tamtych czasach była taką samą gwiazdą, jak w dzisiejszych czasach youtuberzy, influencerzy i inne pseudo gwizdki. Choć sam nie wiem czy Pamela jest jeszcze z czegoś znana poza Baywatch.

ocenił(a) serial na 4
Taio

Nie zapominaj o "Barb Wire" :D nie wiem wiele o Pameli, w czasach jak miała swoje 5 min, byłam nastolatką i jedyne z czym ją kojarzę, to "balony" niemieszczące się w sukni :/ ale jak patrzę na to jak Lily ją przedstawia, to się zastanawiam jak można być taką amebą i jak taką amebę traktować poważnie

karola_24

Nie wszystko jest zgodne z prawdą, nie bez powodu twórcy opierali się na jakichś artykułach. To, że Tommy Lee powiedział, że gadał z własnym przyrodzeniem to nie znaczy że tak było. A co do Pameli, to i tak w tym serialu zaskoczyła mnie ta rozmowa o Jane Fondzie. Ogólnie po 3 odcinkach, ta produkcja pozytywnie mnie zaskoczyła i nawet Rogen, który w każdym filmie gra siebie, nie jest tu aż taki irytujący.

ocenił(a) serial na 4
Taio

Mnie, niestety, odrzuciło po pierwszym odcinku, chociaż nie miałam wygórowanych oczekiwań. Obejrzałam jednak do końca i uważam, że serial jest kompletnie zbędny

karola_24

2 i 3 odcinek sporo lepszy, a Stan i James to co wyprawiają w rolach tytułowych to głowa mała (plus osobne oklaski dla osób, którzy ich tak fizycznie upodobnili do muzyka i gwiazdy lat 90). Lily James od dawna uważam za jedną z najlepszych brytyjskich aktorek, a tutaj pokazuje prawdziwą klasę. No i gra subtelniej od Stana. Lily wypada bardziej pamelowo andersonowa jak Pamela Anderson, jest lepsza jak oryginał. Nie tylko chodzi o wygląd, ale też o zachowanie. Widać że nie kreuje totalnej idiotki, próbują twórcy oddać sprawiedliwość tej postaci. Craig Gillespie reżyser Ja, Tonia i Cruelli, to idealny był wybór na reżysera tego serialu, ze swoim stylem idealnie pasuje do opowiedzenia tej historii.

karola_24

A ja miałem duże oczekiwania od pierwszych materiałow promocyjnych, kampanii reklamowej, która była świetna. No i recenzje są dobre i nie zawiodłem się. Pilot najsłabszy , 2 i 3 odcinek sporo lepszy. A to co wyprawiają Stan i James w rolach tytułowych głowa mała. Osobne słowa uznania należą się dla speców od charakteryzacji, bo bardzo fizycznie ich upodobnili, a przecież James nie jest jakoś super do niej podobna, np figurę ma zupełnie inną . W sumie to Lily James wyglada bardziej pamelowo andersonowa, lepiej jak sama Pamela Anderson w latach 90 (tak na marginesie, nigdy nie przepadałem za Pameli urodą i wyglądem). Stan szarżuje na całego, James niby też, ale jednak gra subtelniej od kolegi z planu. Po 3 odcinkach wydaje mi się, co potwierdzają recenzje, że serial będzie chciał trochę Pamelę uczłowieczyć, pokazać ją jako człowieka, a nie tylko gwiazdkę jak w 1 i 2 odcinku. Od dawna uważam że Lily James to dziewczyna ze świetnym talentem, a tą rolą pokazuje, że nawet będąc ukryta pod makijażem i charakteryzacją, to jej talent nie ginie. Świetnym pomysłem był wybór Craiga Gillespiego na reżysera, znanego z np. Ja, Tonia i Cruelli, ze swoim stylem idealnie pasuje do opowiedzenia tej historii.

ocenił(a) serial na 4
michax77

Pytanie tylko czy ta historia jest warta opowiedzenia :/ aktorom absolutnie nie mam nic do zarzucenia, grają świetnie!

ocenił(a) serial na 8
karola_24

Hmmm… raczej Tommy Lee jest przedstawiony w tym filmie jako kompletny idiota. Pam (po trzech odcinkach) wydaje mi sie raczej biedna dziewczynka, której wszyscy kazali być miłym

ocenił(a) serial na 4
enciazhonolulu

Postać Tommiego celowo pomijam, bo taki dureń nie jest wcale wart uwagi. Co do Pameli, to mam inne zdanie. Ciężko patrzeć mi na taki kretynizm

karola_24

W pierwszym odcinku faktycznie pokazali ją jako kompletną idiotkę ale radzę oglądać dalej. Jest inaczej i znacznie lepiej, a aktorsko świetnie zagrane.

ocenił(a) serial na 8
_Anika_

Pamela to była dobra osoba wtedy. Może nieco naiwna , ale jak Ci faceci okropnie ją traktowali ? Jak przedmiot. Jakby była tylko tyłkiem i cyckami. I ci natrętni paparazzi ! W dzisiejszych czasach by to nie przeszło absolutnie! Pam to dobra wrażliwa i ciepła osoba !

użytkownik usunięty
anastazja_kosek

A ona jak traktowała facetów? Kręciło ją chamstwo, wulgarność, prymitywność.

użytkownik usunięty

Jarało ją bycie obiektem seksualnym, jeśli odcinek o Fondzie nie kłamał, a nie da się zarobić na byciu obiektem seksualnym ani mieć z tego korzyści, jeśli inni ludzie nie zwracają uwagi. Grzeczni ludzie nie dają atencji.

ocenił(a) serial na 7

Pamela niestety wikłala się w toksyczne związki, ponieważ nie potrafiła wyrwać się z kręgu traumy- była molestowana seksualnie już jako dziecko.

karola_24

Powiem inaczej - tematem tej Pani interesowałam się już jakiś czas temu i zauważyłam, że to, jak my wszyscy ją widzimy, jest po prostu od początku do końca przez nią wymyślone, wykreowane. To nie jest głupia babka! Ona doskonale wiedziała, co musi zrobić, by została zauważona i zapamiętana. Świadomie kreowała się na boginie seksu. A, że przy okazji, za każdym razem źle lokowała uczucia... Po Baywatch, my już więcej nie widzimy jej na ekranie, nie tyle z powodu braku angażu, ale bardziej dlatego, że dobrowolnie się wycofała, ograniczając się do roli modelki (to się stało po tym, jak fiaskiem okazał się wyprodukowany przez nią i zagrany serial o agentkach).

ocenił(a) serial na 7
xena_4

W Netflixiwym dokumencie o niej dość dobrze widać, że świadomie kreowała wizerunek takiej trochę ślicznotki-idiotki. Na jej życie osobiste miały wpływ różne traumatyczne doświadczenia życiowe i być może stąd jej podejście do facetów i związków.