Napisze tak: nigdy więcej nie ocenie filmu czy serialu skacząc od sceny do sceny;p kiedyś ściągnęłam pierwsze odcinki serialu, stwierdziłam "nuda" , ściągnęłam drugi raz i tak mnie wciągnęło że w dwa dni obejrzałam cały sezon, teraz nie mogę się doczekać drugiego:p a co najlepsze, jakiś czas temu dopadła mnie zmierzcho - miłość a dzięki VD się odtrułam, Stefek i Damon wymiatają przy Cullenach o ile w ogóle można tu cos porównywać;) ... tak w ogóle są książki VD, są tak samo fajne jak serial? warto przeznaczyć czas na czytanie? :)
może jeszcze jakoś pierwsze 4 ujdą w tłumie, ale nie oczekuj od nich zbyt wiele... po tym serialu czeka cię wielkie rozczarowanie... serial skupia się trochę na czymś innym, ma więcej akcji, humoru, ciekawsze postacie..
niestety z książki na książkę robi się coraz gorzej, a pomysły i ogólnie całość, głupsza, infantylniejsza...
ale to jest moje zdanie i moim nie warto, może ci się spodoba, zawsze można spróbować, szczególnie, że wiele osób uważa że książki są całkiem całkiem :):)