PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=502112}

Pamiętniki wampirów

The Vampire Diaries
2009 - 2017
7,7 122 tys. ocen
7,7 10 1 122257
5,5 4 krytyków
Pamiętniki wampirów
powrót do forum serialu Pamiętniki wampirów

Nowy sezon który oficjalnie zakończyć ma naszą przygodę z serialem, okazuje się być powrotem do korzeni.
Jest brutalnie, jest ciekawie, jest zabawnie. Strasznie mi się ten odcinek podobał. Porównując go do tych z poprzedniego sezonu, wypada bardzo dobrze.

Ale jestem trochę zawiedziony, że to nowe zło to jakaś obca syrena. Jakkolwiek to brzmi. Mimo wszystko miałem wrażenie, że będzie to opętana przez prawdziwego szatana Katarzynka. Chcę żeby Katarzyna wróciła. I Lexi też by mogła wrócić i byłoby tak super. Ale to nie koncert życzeń, a nie chcemy przecież żeby serial stracił resztki logiki.

W każdym razie... Moim zdaniem wszystko na plus na ten moment!

ocenił(a) serial na 10
JamesTC

Ja właśnie czekam na napisy i biorę się za oglądanie :D Ogólnie myślałem, że Netflix ogarnie dziś napisy do 1 odcinka, ale coś się obijają.
Mam tylko nadzieje, że Elena w tym sezonie wróci i zamkną wszystkie wątki tak jak należy.

ocenił(a) serial na 10
JamesTC

Aa jeszcze pytanie. Jak tam wygląda związek na linii Stefan-Carolinie? Mi oni w ogóle do siebie nie pasują, ale skoro twórcy chcą udowodnić, że da się wyjść z friendzone, to czmeu nie :D

ocenił(a) serial na 9
Calvex

Mi tez oni nie pasuja. Zawsze myslalam, ze na koncu Caroline bedzie z Klausem. Final 4 sezonu i moje ulubione "He's your first love I intend to be your last"

ocenił(a) serial na 8
Calvex

a mi się podoba para Stefan-Caroline i bardzo im kibicuje

ocenił(a) serial na 10
Lunasol

Mi sie wydaje, ze ta para nie wypali, ale zobaczymy :D
W ogole ciekawe jakby zrobili takie zakończenie, że na koniec Elena się budzi i wszystko, to co było przez 8 lat, to był zwykły sen hah :D

ocenił(a) serial na 6
Calvex

8 ? Dlaczego akurat 8 ? Jak minęło dopiero 3 czy tam 4

ocenił(a) serial na 9
JamesTC

Odcinek na plus. Bardzo podobala mi sie pierwsza scena ze starym dobrym sposobem Damona na lapanie ofiar. Mam wielkie nadzieje co do tego sezonu i tego jak to wszystko zakoncza. Jestem z tvd od pierwszego sezonu i przez te lata zdazylam sie juz zżyc. Chcialabym, aby ten sezon byl wlasnie taki brutalny i ciekawy jak na poczatku a jego zakonczenie w pieknym stylu. Niestety, ale mam zle przeczucia czy bedzie tak pieknie jak chcialam. Pomysl z syrena wydaje mi sie okropny, ale mam nadzieje, ze nie bedzie tak zle XD

ocenił(a) serial na 10
chthc

Kurde, a ja czekam na napisy i się doczekać nie mogę :D W sumie mógłbym oglądać po angielsku, bo angielski w tych serialach jest dość prosty, ale nie wiem czy jest sens skoro zrozumiem z 65% tego co gadają :D Poczekam jeszcze dzień, a jak netflix, albo jakaś fanowska grupa nie zrobi napisów, to trzeba będzie oglądać po angielsku z angielskimi napisami :D

ocenił(a) serial na 9
Calvex

ja objerzałam na ii tv jest do 25 min z napisami, potem właczyłam z ang napisami i idzie ogarnąć, mimo, że wybitna z ang nie jestem xd

ocenił(a) serial na 8
JamesTC

Odcinek był bardzo dobry. Jeżeli taka będzie reszta sezonu, to TVD zakończą z klasą:) Co do pomysłu z Syreną- mi się bardzo podoba. Ciekawy pomysł, nawiązanie do tradycji i kultury. Może będzie bardziej logicznie niż dotychczas.

JamesTC

Odcinek miło mnie zaskoczył, jest ciekawie, mrocznie i dynamicznie, właśnie tego brakowało w kilku poprzednich sezonach. Oby tylko tak dalej!

ocenił(a) serial na 10
pianaa13

Dokładnie, wraca ten wspaniały klimat TVD. A co do oglądania bez napisów... Polecam oglądanie tylko z napisami angielskimi - to świetny sposób na naukę języka. Ja w ten sposób doszedłem do tego, że seriale oglądam po prostu w formacie oryginalnym i rozumiem wszystko :) Ale to taka mała rada, offtopic :D

Ale dalej nie wiem co z tą syreną... To rzeczywiście jest ciekawie, że nawiązali do mitologii... Fajnie, że Ric znalazł "kopalnię skarbów" ale boje się, że to znowu będzie taki nudny zły charakter. Mam nadzieję, że z syrenki zrobią kogoś potwornego. No i... Wątpię aby była główną atrakcją tego sezonu.
I niech Bonnie będzie w końcu szczęśliwa.

ocenił(a) serial na 10
JamesTC

a na jakiej stronce oglądasz z angielskimi napisami? :) bo szukałam i nie mogłam znaleźć.

ocenił(a) serial na 9
JamesTC

Jestem bardzo, bardzo zadowolona :) Mimo, że odcinek niezbyt dynamiczny to jednak trochę się działo. Postać Syreny jak dla mnie na plus. Fajnie, że to jakiś nowy wróg a nie kolejny potężny wampir lub wiedźma. Jedynie co to Stefan/Caroline do wyrzucenia. Enzo i Bonnie - jak zwykle shipuję :D

ocenił(a) serial na 6
JamesTC

Odcinek całkiem, całkiem ;)
- Było mrocznie do momentu, w którym z wody nie wyszła ociekająca seksem kobieta :D Ja myślałam, że to będzie jakiś potwór choć na TVD byłby to po prostu kicz gdyby "zło" zostało przedstawione w takiej formie, w końcu to nie teen wolf. Myślę, że pani nie wróci już do swojej poprzedniej formy, chyba, że w chwili kiedy ją zabiją, a prędzej czy pozniej to zrobią.
- Az przez chwile uwierzyłam, że Damon wyłączył się zupełnie, ale jak szybko sie okazało niczego innego bardziej nie pragnie jak tego aby znów być z Eleną. Dobrze! ta para powinna mieć happy end bez względu na wszystko, bo po co w takim razie te wszystkie sezony i budowanie ich relacji.
- Caroline i Stefan hmmm ani mi to nie przeszkadza, ani im nie kibicuje. Jak są szczęśliwi to dobrze, a raczej najważniejsze dla samych postaci.
- Nie rozumiem tylko tego jak Caroline mogła sie od tak wyprowadzić od dziewczynek, które wychowywała przez 3 czy 4 lata. Jak można w poprzednim sezonie zarzekać się, że ich nie zostawi i jak ktoś wgle moze tak pomysleć, a następnie pare miesięcy pozniej po chwili rozmowy z Rickiem wprowadzić się do Stefana. Wiem, że ich nie zostawiła, bo dalej dla nich będzie matką, ale mam nadzieje, ze ktoś zrozumie ;)
- Wątek syreny mówi tylko o tym jak daleko są od korzeni 1 sezonu i wgle serialu o wampirach więc bardzo dobrze, że kończy się poki nie stanie sie totalnie czyms innym.
- Niania chyba będzie nową dziewczyną Ricka, a może taa kobieta z Armory, która u niego pracuje ? któraś na pewno, to jest pewne ;)
- Szkoda mi Bonnie. Ona nigdy nie jest szczęśliwa, przez tyle sezonów ciągle jest coś nie tak, daliby już spokój. Dobrze, że Enzo ogarnia sytuacje i chce z tego wyjść.
- Jeśli chodzi o dziewczynki to syrena za pewnie chce je zabić aby juz nigdy nikt jej nie uwięził w Aromory, bo na ta chwilę tylko one sa w stanie to zrobić ?

ocenił(a) serial na 7
Arlett_a

Jestem ciekawa jak będą bronić bliźniaczek. Mam pytanie, ile minęło lat od tych z poprzedniego sezonu? W serialu.

ocenił(a) serial na 6
anne22

Przeskok był o 3 lata z 6 sezonu na 7 sezon, a teraz 3 miesiące więc obstawiam jakieś 3,5 roku całkowicie. Jeśli się myle to proszę niech mnie ktos poprawi.

ocenił(a) serial na 7
JamesTC

1. Dla mnie odcinek zawiał nudą, w końcu nie raz widziało się złego Damona więc to żadna nowość w tym sezonie. Ta sama gra aktorska, mógłby się postarać..
2. Cieszę się z tego, że Enzo pomaga ukrycie bohaterom, ale jednak wątek, że tym "złem" jest piękna syrena to już całkowicie bez sensu. W roli "zła" widziałabym faceta, nie kobietę. Za dużo tego.
3. Nie rozumiem postępowania Caroline, w końcu ona kocha dziewczynki a wcześniej właśnie zarzekała się że ich nie opuści. A teraz taki numer wycięła, bo Rick (ojciec) musi się wprowadzić. W siódmym sezonie jakoś mogli spać w jednym domu w osobnych sypialniach i kłopotu nie było. Nie rozumiem tego całkowicie.
4. Szkoda mi Bonnie, jest taka nieszczęśliwa i samotna. Mam nadzieję, że w końcu zjednoczy się z Enzo i magia do niej wróci.

Jak dla mnie bardzo słaby start sezonu. Dziękuję ;), Pozdrawiam ;)