jak wam sie podobał 12 odcinek ??
nie był najgorszy , śmieszna była scena ja Damon tańczył z dziewczyną.
Jak myślicie czy te nowe wampiry mogły przemienić Logana??
myśle ze i 11 i 12 był bardzo bardzo fajny ^^
I jestem ciekawa czy jest wiecej tych nowych wampirów, choć chyba by ich
wcześniej jakoś przedstawili tak jak potrąconego, Bena i Anne...
Ciekawa jestem o co chodzi z tym że oni chcą wypuscić z grobu te wyszstkie
wampiry(nieuzasadniona klęska wampirowa na miasto??), i że znali
Katherine... i co ten potrącony powiedział do Salvatorów.. jakby K. była
jakąś kokietką obkręcającą kilku facetów na raz.. ???
I jeszcze motyw z Isabelle...
aaa za dużo ciekawych wątków.. ja już chce wiedzieć co z tego wyjdzie ;p
podtrzymuje to co kiedys napisałem. Robi sie tego wszystkiego za dużo masa nowych wampirów, powiązań itp. Wszystko sie rozwadnia. W ten sposób "akcje" można prowadzić w nieskończoność jak w modzie na sukces
To bedzie dopiero ciekawie jak sie okaze ze Alaric jest ojcem Eleny, a Damon zabil "jej matke". O ile to ma jakis sens, wszystko staje sie bardzidej pokrecone niz myslalam.
mi sie wydaje ze zona Alarica byla matka Eleny jednak Alaric nie byl jej ojcem bo jak wiem Isabelle urodzila Elene gdy miala 16 lat wiec watpie by to Alaric byl ojcem Eleny ;P
tyle pytan sie nasuwa ;D jeszcze ten spoiler 13 odcinka ;D
a ogolnie 11 i 12 odcinek bardzo mi sie podobaly ;D
Może tak byc ze ALaric nawet nie wiedział że ona miała dziecko.
Ciekawe czekam na 13 odcinek może się okaże coś więcej.?!
Wywnioskowałam z trailera 13 że w tym odcinku "ożywią?" Katherine ; )
Będzie akcja xD
Wow…jestem pod wrażeniem…
NIE, JESTEM PO PROSTU W SZOKU.
O Boże, jaki zajebisty odcinek.
Miodzio Stefcio wreszcie pokazał jaj..y, na co go stać;) Dał czadu chłopak, tak bezpardonowo załatwił Noah.
Zarobił u mnie punkciki;)
Szacun.
To mi się podoba, go Stefan!
Noah zdecydowanie wydobył z niego moc;) że się tak wyrażę.
Na takiego młodszego Salwatora CZEKAŁAM.
Niech już więcej słodką pizdeczką ni będzie.
Choć i tak wiadomo, KTO TU RZĄDZI;) w VD - to jednak cieszę się naprawdę na takie zmiany.
WIĘCEJ KRWI!!!! Ragh!!!
Za to Damon grzeczniutki jak nigdy, mimo to na szczęście nic ze swego uroku nie traci.
Ha, nawet było mi go trochę żal, że dziewczyny tak go zlały na zabawie;) No ale zasłużył oczywiście, łobuz jeden. Mina Damona po tym jak Elenka go wyrolowała - bezcenna!
Pękałam ze śmiechu na widok jego tańca z tą blondi.
Wszyscy mi się na maksa podobali w tym epizodzie. Bonnie,Caroline, Matt, no i Anna - byłam pewna że to tylko nieszkodliwa maniaczka na punkcie wampirów, a tu proszę, sama jest przedstawicielką tej jakże fascynującej rasy, zgasiła mnie dziewuszka nie powiem;) - GENIALNI.
Elena, po prostu brak mi słów! Wreszcie przestała zgrywać słabiutką laleczkę – rozwaliła mnie tymi ołówkami – w jej rączkach to zabójcza broń.
Bardzo wiele Się działo, mimo moich obaw.
Zachwyciła mnie w końcu para Stefan&Elena, i nie chodzi mi bynajmniej tylko o wywijanie na parkiecie.
Ja tylko już wyobrażam sobie tą ślepą furię i wściekłość w jaką Demonek wpadnie, kiedy się skapnie że kochany Stefcio robi go w konia. Nie wiem po jaką cholerę Młody chce igrać z ogniem. Przecież Damon zrobi mu z dupy jesień średniowiecza;) I będzie płacz.
Wiem, że się chce pozbyć braciszka, ale…ojej.
Na pewno wytnie w odwecie jakiś mega chamski numer, po którym Stefa się w papcie nie zmieści. I znów podniosą się głosy, jaki to z Damona.
gnój;)
I ja pierdzielę, wiadomo nie od dziś, w Mystic Falls panuje zło, ale do cholery - TAM SIĘ ROI OD WAMPÓW!
Bardzo mnie to cieszy.
I WANT MORE!!!
Odcinek był fajny klimatycznie, ale troszkę zaczyna mnie drażnić scenariusz, gdyż robi się wielce naiwny - za dużo zbiegów okoliczności, za dużo akcji niewytłumaczalnych w kontekście fabuły i te pojawiające się wampiry. A teraz kilka przykładów: sprawa z chłopakiem Lexi-czemu nie przyjechał do MysticFalls zabić Damona? przecież wiedział,że Lexi była w odwiedzinach u Stefana itp(nielogiczne); skąd nowe wampiry wiedziały o Elenie?? skąd one wiedziały też o Bonnie??? a może wystukały se w google:P (nielogiczne); ta młoda wampirka to w ogóle dziwna sprawa, że niby dobra, bo nic nikomu nie zrobiła, ale żąden wampir, który tęskni za Katherine nie jest dobry...kwestia nauczyciela ciekawa (wampir czy nie? niby ma pierścień, ale w trakcie rozmowy z Damonem potrzebował verbeny), kwestia z adopcją Eleny, no ten wątek jest chyba najbardziej naciagany, ale zobaczymy jak go pociągną. No i gdzie Tyler??? Pewnie wilkołaki odstawili na drugi sezon:P
Mnie odcinek się podobał, najbardziej motyw Izabel...Ciekawe czy Elena jest córką żony Alarica?
Dobrze, że wprowadzili nowe wampiry, zastanawia mnie skąd znają Katherine i dlaczego chcą się dostać do krypty i co w tej sprawie może zrobić Boonie?
W Mystic Falls wampirów teraz jak mrówków w mrowisku he he ale to dobrze, coś się będzie działo ;P
Czy mi się zdaje, czy Damon podlizuje się Boonie? Pewnie jest mu potrzebna do otwarcia krypty...
Na minus w tym odcinku to fakt, ze Damon, ten bystry i super przebiegły wampir nie przejrzał Alarica, niby się zorientował, że go wypytuje za bardzo, ale jakoś nic z tym nie zrobił....
No ja właśnie też nie kapuję dlaczego Damon podlizuje się Bonnie... Przecież ona nie jest aż tak dobrą wiedźmą, żeby mogła otworzyć tą kryptę.
Odcinek świetny. Wampirów ohoho i jeszcze trochę, ale to nawet fajne. A co do nauczyciela to może coś na zasadzie pół-wampir? Nie mam innego wytłumaczenia na tą sytuację. Fajny był taniec Eleny i Stefano. I fajne było jak zabił tego młodego wampira (nie pamiętam imienia). Kto by pomyślał? Niewinny Stefano, a nawet powieka mu nie drgnęła.
może i Bonne sama w sobie nie ma jeszcze takiej mocy zeby otworzyc krypte ale myśle ze dzieki pomocy Księgi czarów czyli informacji zapisanych w dzienniku pradziadka Eleny była by wstanie dlatego Damon tak sie jej podlizuje to samo nowe wampry wiedzą ze pomoc Bonne bedzie im potrzebna
to był chyba jeden z najlepszych odcinków ! po prostu brakuję mi słów , ten
taniec Stefcia z Eleną , w końcu widać że się kochają i nie grają tego
tak sztywno bo wcześniej to było tak strasznie sztuczne , a teraz się
nasze aktorzyny wzięły do roboty i w końcu widzę Big Love < 3 WhiteDemon
rozwalił mnie twój tekst ' Przecież Damon zrobi mu z dupy jesień
średniowiecza;) I będzie płacz. ' a Ian'em jestem oczarowana jak zwykle (
dla tych co nie wiedzą gość który gra Damona) , jedna z najlepszych scen
kiedy Damon prosi Elenę do tańca myślałam że zginę a potem jak 'wywijał' z
tą laską myślałam że zginę ze śmiechu , lachen w 3 d.py xD , troche
nasrali z tą Isabelle no ale okej nie ja piszę scenariusz a serial i tak
jest genialny , i mam pytanie 13 odcinek kończy sezon czy jak?
a co do Bonnie to faktiko wampajersy ją chcą wykorzystać xD przynajmniej w
moim odczuciu , gdzieżby przecież Damonek był taki grzeczniutki i ułożony
no ale boże ona i tak jest świetny ! xD
przecież wiadomo, że Bonnie jako wiedźma jest wampirom niezmiernie potrzebna - ta krypta itp; słuszna uwaga z tym, że Damon powinien rozpracować Alarica, ale to by było chyba zbyt łatwe; mnie interesuje kto stoi za tą rzeszą wampirów, które ni stąd ni zowąd się pojawiły i chcą wskrzeszać Katharine?? no i kto przemienił tego głupiego dziennikarza???
hej a może to się okaże wgl tak że katherine nie wiem jak ale jakoś sama
się już uwolniła albo ktoś ją uwolnił wcześniej i to ona za tym stoi wtedy
chociaż trochę pokrywałoby się to z tym co jest w książce chociaż w tym
serilu mało rzeczy się pokrywa , a co do Damona i Alarica to ciekawe w
końcu jak Elena na początku miała naszyjnik z werbeną to on to od razu
zauważył , może to nie dopatrzenie scenarzysty a może kolejna z zagadek xD
zobaczymy
ej a tak wgl to pamiętacie jak Alaric po raz pierwszy był pod domem Eleny
z Janną i sprawiał wrażenie że nie może wejść do środka? ciekawe o co
kaman w końcu wampirem nie jest xD
Jasne że nie. Cała seria ma chyba 22 odcinki, 14 odcinek zatytułowany 'Fool Me Once' będzie 4 lutego.
Mnie też zastanawia kim jest Alaric. Wampirem raczej nie, ponieważ w 11 odcinku był motyw jak szukał pierścienia, który zdjął idąc na siłownię i jakoś słońce go nie spaliło..
uff to dobrze
właśnie też się nad tym zastanawiałam , pisałam o tym też już
widziałaś zwiastn 13 odcinka?
Tak i kilka scen z tego odcinka też(; a co do werbeny to Damo owszem zauważył ją u Eleny ale dopiero gdy oparła się jego 'hipnozie' i dała mu w twarz natomiast Alaric celowo udał że mu się poddaje.
a no w sumie też fakt
a scena w łóżku co leżeli Stefan i Elena rano i wpadł do nich nagle Damon
jest z tego odcinka tzn 13? bo nie wiem czy to z tego bo nie pisało ;)
o tego nie widziałam , a widziałaś to ?
http://www.youtube.com/watch?v=MihInUZojuQ&feature=player_embedded
Jakież to naiwne ;-)
Jeremy poznaje miłą dziewczynę, spędzają ze sobą trochę czasu i nagle okazuje się, że ona jest wampirem. Hahahahahahhaha, jakie to jest żenująco naiwne, to aż nie mogę ;)
Przyjeżdża do miasta nowy nauczyciel, najpierw pierścień sugeruje nam, że jest wampirem, później jednak, że nie, ale może być(sic!) biologicznym ojcem Eleny.
Coraz śmieszniejsze się to wszystko robi, czekam na więcej zabawy:)
oj nie ma ;p
ale w sumie pierścień Alarica był inny niż wampirów ( tak mi się
przynajmniej zdaję ) albo równie dobrze może to być jakaś zdobycz , np
wziął go wampirowi którego wcześniej zabił
mi sie wydaje ze Alaric nie jest wampirem... po
1- szukal pierscienia siedzac w pol w samochodzie w pol na zewnatrz i swiecilo slonce i promienie sloneczne padaly na niego
2- mial werbane by Damon nie mogl go kontrolowac ( a gdyby byl wampirem nie mogl by Damon go kontrolowac i nie mogl by trzymac werbany)
3- okaze sie w odcinku 13 czy ciotka Eleny go wpusci do domu i czy bedzie "zaproszony" .... bo moze sie myle :)
Odcinek 12 byl swietny ... Damon jak zwykle ironicznie zabawny... ii podobala mi sie fryzurka Eleny na zabawie :) No i oczywiscie Caroline i Matt... koncowka mnie rozbroila.. czy to oznacza ze Matt sie zakochal? hmmm...
zobaczymy jak bedzie :) o Stefano nie napisze za wiele bo nie wiem czemu ale za bardzo za nim nie przepadam ... :/ moze sie poprawi w nastepnych odcinkach :)
tak sobie myślę, że ten pierścień mógł być żony Alarica, jeśli faktycznie została przemieniona przez Damona, jeśli tylko ją zabił to moja teoria pada.
Hmmm no Alaric mowil ze "moja zona nie zyje" wiec nie wiem :/
Moze rzeczywiscie masz racje i Damon tylko przemienil zone Alarica a potem moze jego zona przemienila Alarica ( i wtedy jest wamp.) ... yyyy nie wiem sama sie zamotalam chyba
ja myśle, że Damon zwyczajnie nasycił się Isabellą.. bycmoże nie był
świadomy, kim ona była... (i nie ma pojęcia że Elena jest spokrewniona z
Katherine)
Albo wręcz przeciwnie:
Isabella była spokrewniona z Katherine jakoś... i moze wiedziała, że taki
Damon chce ją dorwać(bo...cośtam), dlatego jako 16latka oddała dziecko,
zeby było bezpieczne a sama zwiała...
heh :P
Robi się sieczka. Osobiście chyba przestanę oglądać. Jak już, to zostanę przy VD tylko dla Matta i Damona. Choć ten drugi coraz częściej ma pod górkę i każdy chce go sklepać. A jak wiadomo, Damon to twardziel, machu pikczu, a nie jakaś plastelina do ugniatania ;/
Matt wydaje się jak zwykle najnormalniejszy i najfajniejszy, jest nawet lepszy od pierwowzoru książkowego.
Ogólnie coraz bardziej fabuła się zakręca jak rogal i scenariusz to jakaś mutacja. Chcą robić kasę, a wychodzi im kicha.
Soundtrack stracił, a Elena stała się wonder woman. Każdy chce ją mieć, każdy na nią czyha i każdy zostaje w ostatniej chwili odsunięty od niej przez stefę/damona ;/ A na końcu zyskuje +12 do mocy i miota drewnianymi ołówkami, mając zdolność łamania mopa na kolanie.
Jestem świeżo po 12 odcinku.
Szczerze? Zawiodłam się, momentami się ciągnął, mało rzeczy wyjaśnionych.
Coraz więcej wampirów zjeżdża się do miasta - to może być ciekawe.
No i imię matki Eleny, z tego co próbują nam zasugerować scenarzyści (nie ma mowy o przypadku, widzieliście jak Jenna zareagowała na imię żony Alarica) to Isabelle jest matką Eleny i !UWAGA SPOILER!
Nie jest znów taka martwa, jak mogło się wydawać :D
No i ktoś wspomniał, że w następnym odcinku ożywią Katerine.
Jak na mój gust, na to jeszcze za wcześnie, najpierw muszą odzyskać dziennik i znaleźć księgę Emily.
A Katerine pokazana w trailerze 13 odcinka, to pewnie retrospekcja (czyt. przywołanie wcześniejszych wydarzeń).
co do żony Alarica, powiedział, że nie żyje- moje question:a który wampir jest żywy?? chociaż to nie przesądza o tym,że Alaric jest wampirem, myślę, że ona by go nie przemieniła,a pierścień to pamiątka czy coś w tym stylu
Nie wiem, wy chyba oglądacie ten serial z zamkniętymi oczami, dziewczynki.
Jak ten cały Alaric może być wampirem, skoro trzymał tą śmieszną werbenę w ręku?
...
Poniewaz zona Alarica ma bądz miala na imie Isabella a Isabella byla matka Eleny . Isabella w mlodym wieku pozucila Elene. Powinnas dokladniej ogladac film lub czytac forum :) jest wszystko wyjasnione :)
'In flashbacks, Stefan (Paul Wesley) and Damon (Ian Somerhalder) recall the long-ago actions taken by townspeople including their father, Guiseppe Salvatore (guest star James Remar, "Dexter"), and Pearl (guest star Kelly Hu, "Army Wives"), leading to the devastating events that caused the rift in their relationship. In the present, Bonnie's (Katerina Graham) date with Ben (guest star Sean Faris) takes a frightening turn. Elena (Nina Dobrev) helps Stefan as he and Damon race to find the missing journal that belonged to Elena's ancestor. Stefan learns the reason behind Alaric's (Matt Davis) interest in both the journal and the town's history. Damon discovers that an old acquaintance has returned to town with an agenda he understands. Steven R. McQueen and Sara Canning also star. Marcos Siega directed the episode written by Kevin Williamson & Julie Plec.'
to opis 13 odcinka :D
jak ktoś dobrze umie angielski to mógłby przetłumaczyć ;]
wszyscy bylibyśmu wdzięczni :)
Jak Damon im wparuje do sypialni to chyba padnę trupem xp
po obejrzeniu obydwóch scen zmieniam zdanie co to "ożywienia?" Katherine właśnie w tym odcinku.
Ale czekam z niecierpliwością na cały odcinek i polskie napisy bo bez nich dużo nie zdziałam ;D
"W retrospekcjach Stefan i Damon wspominają zdarzenia sprzed wielu lat, w których brali udział miejscowi ludzie, między innymi ich ojciec Guiseppe Salvatore i Pearl. Doprowadziły one do druzgocących wydarzeń, które pozostawiły ślad na ich relacjach. W teraźniejszości sprawy podczas randki Bonnie z Benem przybrały przerażający obrót. Elena pomaga Stefanowi i Damonowi znaleźć dziennik należący do jej przodka. Stefan dowiaduje się o motywach zainteresowania Alarica dziennikiem i historią miasteczka. Damon odkrywa, że dawny znajomy powrócił do miasta z celem, który on rozumie."
Niektóre zdania dziwnie brzmią, bo nie wiedziałam jak je ładnie przełożyć na polski :)
skąd wiesz, że ją porzuciła?? było coś w ostatnim odcinku?? bo ja nie znam niestety perfekcyjnie angielskiego i mogło mi coś umknąć...
a poza... nie zauważyliście, że ten serial stawia głównie na mylne skojarzenia?? a jak było z Alarykiem...
ja osobiście myślałam, że to kolejny wampir... a tu proszę... więc z tą Isabellą jeszcze się wstrzymam... chyba, że naprawdę coś mi umknęło...
Wiem ze ja pozucila bo byla mowa o tym w filmie :/
Dlatego Elena jest ADOPTOWANA . Logiczne chyba...
Dla mnie serial jest przewidywalny ... chyba sie ze mna zgodzicie :)
Ja znalazłam taki oto opis odcinka 13:
Zostanie ujawnionych więcej faktów i tajemnic z przeszłości. W przebłyskach z przeszłości, Stefan i Damon przypominają sobie dawne działania podejmowane przez mieszkańców miasta w tym ich ojca, Giuseppe Salvatore (gościnnie w tej roli James Remar, znany z serialy "Dexter") oraz Pearl (w tej roli Kelly Hu), które spowodowały serię niszczących zdarzeń, a w konsekwencji zepsuły ich relacje. Po powrocie z przeszłości dowiemy się, że Bonnie umawia się z Benem (w tej roli gościnnie Sean Faris). Ich spotkanie przybiera przerażający obrót. W miedzy czasie Stefan i Damon szukają zaginionego dziennika należącego do przodka Eleny. Stefan dowiaduje się dlaczego Alaric interesował się historią miasta i zaginionym dziennikiem. Damon odkrywa, że do miasta wrócił stary znajomy. Ma on ukryty plan który Damon zna.
i 14:
Stefan pomaga Elenie i Bonnie wyjść cało z niebezpiecznej sytuacji. Jeremy zaprasza Anne na imprezę w lesie, nieświadomy, że ona ma własne powody by się z nim spotkać. Kiedy Stefan, Damon i Elena pracują z Bonnie i Grams nad otwarciem grobowca, wszyscy są wstrząśnięci tym, co odkryli.
Po oglądnięciu jedynie co mogłam powiedzieć to 'wow' . Nowe wampiry znające Katherine. Isabell - matka Eleny i dziwna zbierzność z żoną Alarica. Ciekawa jestem czy Isabell była wampirzycą albo coś w tym rodzaju.
Ciesze się z faktu że w końcu Matt pocałował Carolina.
Jestem pod wrażeniem, ciesze się że się jeszcze bardziej rozkręca. Wgmnie lepsze od książki.