Właśnie kończę s2 i dwa pytanka a propos scenariusza:
1) klaus do zniszczenia czaru potrzebował m.in. doppelgangera - czy w filmie jest powiedziane że elena jest jedynym doppelgangerem na świecie??? i dlaczego właśnie ona?
2) skoro Bonnie oslabila klausa tak bardzo... dlaczego stefan nie wyrwał mu serca bez skrupułów??? zabrał elenę - najgłupsze co można był zrobić
Pozdrawiam.
Poza tym doppelganger pojawia się najprawdopodobniej co 500 lat. I do przeprowadzenia rytuału potrzebny jest jako człowiek. Jak ty oglądałeś/aś?;)
hmm a Katherine to niby czyim doppelgangerem jest??? Elena jest doppelgangerem Katherine, a nie odwrotnie. Jak JA oglądałem?
Pytanie jest dlaczego Klaus chce doppelgangera Katherine właśnie? Przecież nie jeden doppelganger by się znalazł , przez czas życia Klausa, nie mam racji?
Jest jeszcze pierwsza Petrova -_-
Nie. Pierwsza Petrova (nazywana umownie Charlotte) --> Katherine ---> Elena.
Zrzucenie klątwy z Klausa wymagało doppelgangera Petrovy. Klaus miał wykorzystać Katherine, ale ona uciekła, popełniła samobójstwo wcześniej pijąc krew wampira - stała się wampirzycą, więc była bezużyteczna dla Klausa. Gdy dowiedział się, że Katherine ma doppelgangera, Elenę, postanowił go wykorzystać.