Pewnie większość z was widziała sneak peek do następnego odcinka (http://www.youtube.com/watch?v=EiBNvOWvr-o)
SPOILER !
W odcinku 2x07 Kat powiedziała Damonowi że Elenie grozi niebezpieczeństwo. Może nie nadaremnie ?? Ten który stworzył Kat (Klaus) potrzebuje ofiary z krwi- doppelgangera Kat, czyli Eleny. Kat chce jej pomóc, nie wiem po co ale to robi. W zwiastunie odcinka w którym pokarzą przeszłość Kat, widać jak Katherine proponuje ona Elenie krwi. Chyba wiadomo po co- jeśli Elena będzie miała w krwiobiegu krew wampira, nie może zostać złożona z niej ofiara. Myślicie że Kat chce pomóc Elenie, czy przypodobać się braciom Salvatore ?? No i czemu Elena poszła do Kat, z jej księgą rodzinną , może żeby się dowiedzieć co je łączy ? I czy myślicie że Elena napije się krwi wampirzycy ??
Z proma odcinku Katerina wnioskuje, ze sama Kat, za zycia, byla czims doppelgangerem... Moze np osoby, ktora rzucila cala ta klatwe Slonca i Ksiezyca. I Kat pewnie wolala zostac wampirem niz zginac... A Caly ten lancuszek sobowtorow moze z czasem wyjasnic dzialanie doppelgangerowego mechanizmu.
Nie mam tylko pojecia czemu Kat nie chce zeby Elena zginela... Watpie zeby to bylo z troski o nia. Pewnie po prostu nie chce zdjecia klatwy dlatego chce ochronic Elene. Ale tu z kolei rodzi sie kolejne pytanie- dlaczego K nie chce zdjecia klatwy?
Cos duzo tych zagadek w drugim sezonie... Ale o dobrze, bo zawsze cos sie dzieje ;))
zawsze można sobie filmiki porobić ;D ja nie rozumiem z kolei jakim cudem ta klątwa się zaczęła, przecież Eleny jeszcze nie było w tym czasie, no chyba że to klątwa z wyznaczonym terminem ważności, tak jakby ktoś sobie zażyczył, że kiedyś się Elenka urodzi ;p trochę nieskładnie to wygląda, wychodzi na to, że sobie na nią trochę poczekali nic dziwnego, że Kat z nudów bawiła się kim popadnie ;p
Podam ci dwa powody;]
1. Bo ktoś (jak np. ja) chce mieć wszystkie odcinki u siebie na komputerze, żeby nie musieć ciągle wchodzić na strony internetowe.
2. Na nowy odcinek są zazwyczaj free transfery od wrzucających, wystarczy się pośpieszyć, ale ja wolę ściągać z innych serwerów bo chomik strasznie muli.
jak Kat wyjechała do Anglii to poznała Klausa- kiedy jeszcze była człowiekiem. Jak się dowiedziała jakie on ma zamiary to zaczęła uciekać. I wtedy się powiesiła i stała się wampirem. Ale Klaus chciał krwi dopplegangera, czyli przed Kat żyła jeszcze inna Petrova.
i teraz Klaus chce zabić Elenę bo ona jest kolejnym dopplagangerem, do zdjęcia klątwy, którą inna Petrova- przed Kat złożyła, przez którą wampiry nie mogą chodzić za dnia a wilkołaki nie mogą się przemieniać kiedy chcą
Związek Klausa z linią Petrovy- klątwa została związania z krwi rodu Petrovej, stworzenie doppelagangera miało na celu umożliwienie zdjęcia uroku.