Pamiętniki wampirów

The Vampire Diaries
2009 - 2017
7,7 123 tys. ocen
7,7 10 1 122860
6,0 5 krytyków
Pamiętniki wampirów
powrót do forum serialu Pamiętniki wampirów

Jeśli ktoś nie lubi spoilerów to niech nie czyta...
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
"Stefan has his own ideas about Elena’s new plan for the future. While Damon tries to get the truth out of Jules, he asks Elena to keep an eye on Rose, a situation that turns unexpectedly dangerous. Caroline and Matt try to be honest about their feelings for one another, and Tyler’s reaction to Caroline’s generosity comes as a surprise to her. Damon struggles to hide his true feelings when a life-and-death crisis hits him harder than he expected."

LOOK OUT DAMON, YOUR EMOTIONS ARE SHOWING :)

ocenił(a) serial na 10
zgadnij_kto

hmmm :) pewnie chodzi o to, że Damonowi zależało na Rose a ona pewnie umrze...

ocenił(a) serial na 6
nj1987

albo że mu zależało, a mimo to zabije Rose w obronie Eleny ;)

Kelia

oooo tak też może być...:)

nj1987

Pewnie tak :( Coś podobnego do końcówki 1 seasonu kiedy to Damon okazał emocje w rozmowie z Jeremym, kiedy to go przeprosił za to co zrobił Vicky i że przez długi czas "wolał nie czuć".
Lubi Rose. Od razu zgadła że Damon kocha się w Elenie. Na swój sposób się przyjaźnią...To, że śmierć Rose (jeszcze nie potwierdzona) nim wstrząśnie może potwierdzić ta oto fotka.... http://www.vampire-diaries.net/gallery/displayimage.php?pid=4689
To na pewno będzie PIĘKNA scena :)

użytkownik usunięty
zgadnij_kto

O ile nie wparuje Stefek, a czuje że scenarzyści uraczą nas taką "cudowną" sceną.

Ja jestem już niemalże pewna, jeśli chodzi o śmierć Rose. Po zobaczeniu kolejnych zdjęć z dwunastego odcinka (spoiler), na których wyraźnie widać, że Damon płacze (lub przynajmniej na to się zanosi ^^) i rozmawia z Eleną. Zostaję przy wersji, iż musiał ją zabić, bo ona chciała skrzywdzić Elenę.

Neff

A mi się wydaje, że Damon zwyczajnie współczuje Rose, bo jest tak jak on wampirem i to co się z nią dzieje to go rusza. Miłość? Nie sądzę, Damon jest wierny w uczuciach, w końcu prawie 150 lat usiłował Kat przywrócić do życia. Skoro wyznał Elenie miłość, nie sądzę, by Rose była kimś ważnym. Raczej Rose jest kimś zamiast. Przecież w trailerze kolejnego odcinka sama mówi o tym, że Elena czuje coś do obydwu braci, więc musi i musiała zdawać sobie sprawę z tego, że Damon się w Elenie kocha. Wydaje mi się, że po kolei bohaterowie zaczynają widzieć co się dzieje, nawet Bonnie w pierwszym odcinku 2 sezonu powiedziała do Damona, że zrobi to dla Eleny (da krew dla Caroline), Jenna widziała jak się całują na ganku (przecież nie wiedziała, że to Kat), Stefan zapytał Caroline czy Elena jest z Damonem... Nie wiem, może się mylę, ale teraz już na tym etapie chyba wszyscy pomału zaczynają zdawać sobie sprawę z niezręczności sytuacji... Damon, Stefan a między nimi śliczna, dobra Elena....

ocenił(a) serial na 10
Ramiel

bez kitu , masz rację. Zresztą sama Elena niemal drży kiedy pojawia się obok Damon, działa na nią ewidentnie. A w pięknym momencie kiedy Damon wyznaje jej miłość, nie mogłam oprzeć się wrażeniu, że ona rozchylała usta do pocałunku i całus w czoło był zaskoczeniem:)

BTW słyszałam, że Ian i Nina w realnym świecie są parą :D

ocenił(a) serial na 5
nj1987

Aż sprawdziłam to z tymi ustami... Rzeczywiście:) Ale wcześniej tego nie zauważyłam... Cholera, teraz ta scena nie wydaje mi się już taka smętna... W końcu coś konkretnego:)

ocenił(a) serial na 10
filmomanka91

prawda?:) ale trochę tęsknię za Damonem z pierwszego sezon z początkowych odcinków, jego mimika i mniemanie o sobie rozbrajało po prostu

nj1987

tak! masz racje z tymi ustami!!

Ramiel

Chciałam jeszcze dodać, że stawiając się w sytuacji Damona, też byłabym baaardzo zainteresowana, co się dzieję z wampirem, które oberwał za mnie, w mojej obronie. I też zrobiłabym wszystko, żeby tego wampira ocalić.

użytkownik usunięty
zgadnij_kto

Więcej zdjęć:
http://galeria.vampirediaries.pl/displayimage.php?album=37&pid=976#top_display_m edia
Na zdjęciach prawdopodobnie jest Jessica.

ocenił(a) serial na 5

Na tamtych tez była...

użytkownik usunięty
filmomanka91

na jakich tamtych?

ocenił(a) serial na 5

w innym temacie juz ktoś zamieścił zdj z odcinka 12..

użytkownik usunięty
filmomanka91

widziałam tylko w temacie Delenowym, ja zamieściłam w temacie dotyczącym 12 odcinka, nie widzę problemu.

ocenił(a) serial na 10

co to za jedna? odczuwam niepokój

nj1987

"Zapowiada on, że w kolejnych odcinkach sporo miejsca scenarzyści poświęcą Damonowi i jego uczuciom. Pojawiły się właśnie zdjęcia z pierwszego odcinka, który telewizja CW pokaże 27 stycznia. Fotki są bardzo intrygujące i wskazują na to, że nowa postać, która pojawi się w Mystic Falls - Jessica (w tej roli Ahna O'Reilly) nie będzie obojętna Damonowi.."

Co to za bzdura!? Nie będzie obojętna??? O nie, Deleno, żegnaj po raz kolejny....... :((((
Oby to tylko głupie domysły!!!

użytkownik usunięty
nj1987

Ale o ile pamiętam ona miała pojawić się na krótko w serialu, zaledwie jeden odcinek. Chyba że mi się coś pomieszało:/

ocenił(a) serial na 10

też coś kojarzę, że ma to być jeden odcinek