Ja słyszałam plotki, że ma nie być, ale szczerze powiedziawszy to w ogóle w to nie wierzę, ponieważ nie znam serialu (tak popularnego), który skończyłby się na dwóch sezonach. Wiele seriali ma co najmniej 5, więc 3 musi być. Mocno wierzę w to, że będzie... bo jak nie, to nie wiem co zrobię - jestem uzależniona *-*
ale faktycznie coś jest w tym serialu, że uzależnia, nawet ci pesymistycznie nastawieni do produkcji tego typu, teraz nie mogą się obejść bez kolejnego odcinka ;D
Coś jest... te emocje... no i oczywiście Delena ;D
Też jestem uzależniona, na żaden z oglądanych seriali nie czekam tak niecierpliwie jak na VD.
Mam nadzieje ze ,,nie zabija kury znoszącej złote, jak nie platynowe jajka,, :D
Sezon trzeci będzie na 99%, nie rozumiem waszych obaw. Jak na razie The Vampire Diaries ma najlepszą oglądalność pośród wszystkich (!) seriali the CW. Plotkara ma o wiele gorsze wyniki, a powstało już cztery sezony, być może nawet będzie piąty, więc chyba nie ma o co się bać ;).
Ja tej plotkary nigdy nie ogladalem nawet. Mam 20 lat ale nie wstydze sie pamietnikow ogladac - zawarty jest w nich tak cholernie cenny morał że nie jestem wstanie rpzestac ogladac tego serialu. Mowie to jako jeszczeniedoszly psycholog :D
uff, ukrywałam się z wiekiem sądząc że nie ma nikogo w podobnym:P Nie wiem jaki morał jest z tego serialu, oglądam go tylko dla Damona. Nie sądzę żeby skończyli ten serial szybko, nie zdążą zakończyc wszystkich wątkow i muszą w końcu spełnic oczekiwania fanow Deleny, chociaż na 3 odcinki:D
Serio nie wiesz jaki przekaz ma ten serial? To znaczy nie jest to może jakieś dzieło sztuki, nie wiadomo jak głębokie - jednakże nie jest to głupi serialik oparty tylko i wyłącznie na efektach specjalnych i pięknych aktorach.
Akurat Damon to najbarwniejsza postać Pamiętników i właśnie dzięki niemu można się czegoś... nauczyć? Ja też oglądam serial głównie dla niego, aczkolwiek nie zależy mi tylko na podziwianiu jego pięknej mordki :) czy słuchaniu powalających ripost. Także dzięki temu, że Damon przechodzi w środku największą burzę emocji ze wszystkich postaci, jest niesamowity i nie wiem jakim cudem - skoro nigdy nie byłam w takich sytuacjach jak on - doskonale go rozumiem.
Ja mam lat ponad 20 i też się nie wstydzę. Co ma wiek do tego, jakie seriale się ogląda? :) Tym bardziej, że nie uważam, aby serial ten był głupi, oparty na banalnych schematach i skierowany wyłącznie do nastolatek zakochanych w Damonie. To zupełne przeciwieństwo np. Plotkary, która dla mnie (to tylko moje zdanie) jest serialem niesamowicie nudnym, pustym, przerysowanym i nawet wyolbrzymione problemy głównych bohaterów nie potrafią zatrzeć wrażenia, że jest to serial o próżnych, bogatych nastolatkach, których jedynym zajęciem jest wydawanie pieniędzy, organizowanie imprez, przebieranie się pięć razy dziennie i sypianie z kim się tylko da. Pamiętniki to co innego. Czuję emocje bohaterów, przyznaję, że przeżywam niektóre rozterki razem z nimi (aczkolwiek nie żyję fikcją, moje życie toczy się normalnie i serial jest jedynie rozrywką ;)). Poza tym podoba mi się to, że choć to serial fantasy, charakter każdej postaci jest prawdziwy, dobrze 'skonstruowany', bez przerysowania, z problemami radzą sobie w taki sposób, jak każdy normalny człowiek, a nie tak jak w Plotkarze: od zalewania się w trupa (oczywiście na koszt tatusia, w najmodniejszych klubach, limuzynie lub własnej willi), przez sypianie ze starszymi kobietami aż po naśladowanie i usługiwanie starszej 'koleżance', która poniża, szydzi, ale i tak jest godna naśladowania, bo przecież jest piękna, bogata, ma wspaniałe ciuchy i robi najlepsze imprezy. W Pamiętnikach takich kretynizmów na szczęście nie ma :)
Pod koniec 2 sezonu ma się pojawić Klaus, więc ja wnioskuję, że będzie podobnie jak z Katherine, wątek zacznie się pod koniec 2 sezonu i rozwinie w 3. Z resztą serial ma bardzo dobrą oglądalność i głupio by zrobili gdyby zakończyli na 2 sezonie ;)