Pamiętniki wampirów

The Vampire Diaries
2009 - 2017
7,7 123 tys. ocen
7,7 10 1 122877
6,0 5 krytyków
Pamiętniki wampirów
powrót do forum serialu Pamiętniki wampirów

3 odcinek pytanie

ocenił(a) serial na 9

Jak Katherine dostala sie do domu Caroline ? ona mieszka przeciez chyba z matka wiec jak to jest??

ocenił(a) serial na 10
Radziecka

Albo pomylka, albo poprostu nie ujeli w filmie tego ze Kat zadzwonila otworzyla jej mama Caroline a Katherine podala sie za Elene wiec tak wpuscila ja do srodka.

ocenił(a) serial na 10
Radziecka

Albo też sie zastanawiam jak sama Caroline weszła do domu..jej matka by się zorientowała że jej córka jest wampirem jak by ją zobaczyła..a nie było nic takiego pokazane że ją wpuszcza do domu.

Kurczaczek95

dokładnie, scenariusz kuleje.

ocenił(a) serial na 10
Binula

No w sprawie Caroline to chyba nie musiała być zapraszana do swojego własnego domu? No ale z Kat to żeczywiście coś nie tak, a matka Caroline napewno w pracy była ;p.

ocenił(a) serial na 9
Bloody_Anna

Ale w 1 sezonie Logan nie mieszkal w swoim mieszkaniu, bo nie mógl wejść, więc Caroline musiala być jakoś zaproszona... Więc jak?

ocenił(a) serial na 6
Bloody_Anna

Na pewno musiała. Viki też nie mogła wejść do swojego domu.

ocenił(a) serial na 10
Twoja_Madonna

Wyjęłyście mi to z ust obie.. więc albo to jakaś wpadka w serialu jest albo potem to pokażą

ocenił(a) serial na 10
Bloody_Anna

Jeśli nadal co niektórzy nie wierzą to w 10 odc. pierwszego sezonu Logan strzelając do Damona mówi cyt. " W jednej chwili jestem reporterem wiadomości z małego miasteczka, a w następnej nie mogę wejść do własnego domu, bo moja noga nie chce przestąpić progu."
A następnie Damon mu odpowiada, że musi zostać zaproszony do środka.. więc ciekawa jestem wybrną z tego, że Caroline weszła do swojego domu nie zostając zaproszona..

Radziecka

Co do Katherine, oglądacie bardzo nieuważnie :) Już we wcześniejszych odcinkach wyraźnie dało się zauważyć, że Katherine nie potrzebuje zaproszenia żeby wejść do czyjegoś domu. Np. dzień po śmierci burmistrza Lockwooda, kiedy wszyscy przyszli do ich domu, Katherine weszła bez zaproszenia. Do domu Eleny chyba też weszła nie zaproszona, chociaż tego nie jestem taka pewna bo nie wiem czy Jenna jej nie zaprosiła. Chyba nawet poszukam tego odcinka i napiszę :) Natomiast do Lockwoodów na bank weszła nie zaproszona. A to tłumaczy jak znalazła się w domu Caroline.
A jeśli chodzi o samą Caroline... Dlaczego jej mama miałaby się zorientować, że Caroline jest wampirem jakby ją zobaczyła? Przecież na Damona i Stefana patrzy i nie wie, że są wampirami;-> Więc podejrzewam, że to ona ją zaprosiła. Wydaje mi się to logiczne. Chociaż prawdą jest, że nie zostało to wprost powiedziane. Nie było sceny, w której zaprasza Caroline do domu. No, ale mimo wszystko wydaje mi się, że jest tak jak mówiłam. Albo będzie to wyjaśnione później.

malinowefantasmagorie

Do domu Lockwoodów zaprosił ją sam Tayler, a do domu Eleny zaprosiła ją Jenna.

ocenił(a) serial na 10
malinowefantasmagorie

Wydaje mi się, że to ty nie oglądasz zbyt uważnie w 1 odcinku 2 sezonu Tayler wita się z Katherine na ganku myśląc, że to Elena i dziękuje jej za przyjście po czym zaprasza ją do środka. Co do domu Eleny to już w 22 odcinku 1 sezonu Jenna zaprasza Katherine do domu mówiąc : ''Już późno, powinnaś wejść do środka" ..
W sprawie Caroline i jej matki to nadal jestem przy tym że poznała by że jej córka wygląda jakoś inaczej, przecież matka Caroline nie znała Damona I Stefana przed przemianą wieć nie może zauważyć różnicy w ich wyglądzie czy zachowaniu..

Kurczaczek95

Masz rację. Zwracam honor. To ja oglądam nieuważnie... I z tym co mówisz o tych zaproszeniach się zgadzam, wydaje mi się że wyjaśnią to później... Ale wygląd Caroline nie zmienił się poza tym że odkąd jest wampirem kładą jej więcej tapety;-> zachowanie-dlaczego miałaby od razu uznać że jest wampirem? Nie wiem...

Radziecka

Może, skoro Caroline jest teraz wampirzycą, to Kat już nie potrzebowała zaproszenia do jej domu. Jak wiemy, jeśli dom jest zamieszkiwany przez wampira, to inny wampir nie potrzebuje zaproszenia żeby wejść.
Ale jak Caroline weszła do swojego domu? Czyżby jej mama ją zaprosiła...?

ocenił(a) serial na 10
efka84

Tak masz rację dom jest zamieszkiwany przez wampira i wtedy nie potrzeba zaproszenia bo nikt żywy w owym domu nie mieszka ..ale jak wiemy Caroline nie mieszka sama jest jeszcze jej matka więc wydaje mi się że Kath potrzebuje zaproszenia

Kurczaczek95

Pewnie mogłybyśmy tak długo dyskutować, ale rzeczywiście, ciężko tu cokolwiek powiedzieć z całą pewnością. Caroline mogłaby zwyczajnie zauroczyć swoją matkę żeby ją wpuściła do domu, gdyby nie to że jej mama używa werbeny...Jakos jednak się dostała do domu... A Kat... pewnie podała się za Elenę...jak zwykle... :)

ocenił(a) serial na 10
efka84

Pewnie tak, masz rację..można sie tylko domyślać co ona zrobiła bo nie zostało to pokazane .. ale chodzi tu o to, że w nowym sezonie są pewne niedociągnięcia i jest to troche nurtujące..

Kurczaczek95

Może takie było zamierzenie scenarzystów... żebyśmy mieli nad czym się zastanawiać i trochę pogłówkować... Jak wszystko jest podane na tacy, to szybko się robi nudne... Możliwe, że te
"niedociągnięcia" - jak to nazwałaś, zostaną później prosto wyjaśnione, a tymczasem my mamy więcej emocji z oglądania serialu :)

ocenił(a) serial na 10
efka84

Tak to też jest bardzo możliwe.. zwracając uwagę na wcześniejsze, niespodzianki scenarzystów z poprzednich odcinków. ;d

efka84

właśnie. Ale Caroline mieszka z matką. Żywą matką.
Powinni to wyjaśnić później...

ocenił(a) serial na 10
malinowefantasmagorie

Oczywiście, że powinni to wyjaśnić, naprawić to co zepsuli wcześniej.. chyba, że to było zamierzone tylko nie wiem w jakim celu ;)

ocenił(a) serial na 6
Kurczaczek95

Uważam, że Caroline została zaproszona pewnie przez mamę. Raczej nie zmieniła się mocno, bardziej podejrzane byłoby, że nie wychodzi na słońce od kilku dni. Natomiast co do Kath to została ona zaproszona do domu Eleny i Tylera, a do Caroline na pewno weszła podając się za Elenę, co jak wiemy jjuż jej się zdażyło. Nie widzę tu żadnych niedociągnięć szczerze mówiąc

ocenił(a) serial na 10
Relia

Ja tez nie. Jak ktos jest madry to sobie racjonalnie wytlumaczy. Same tworzycie sobie problemy, chyba nie sadzicie ze beda pokazywac kazdy szczegol, to byloby nudne. :))

ocenił(a) serial na 6
Relia

Uważam tak samo jak Relia - Caroline pewnie została zaproszona przez mamę, a Kat podając się za Elenę również została zaproszona do środka. Pokazywanie każdej sceny, gdzie wampir jest zapraszany byłoby nudne. Tak samo jak Stefan wszedł do domu babci Bonnie [w 14 odcinku po tym jak Stefan odnalazł Elenę i Bonnie to chyba był dom babci Bonnie, prawda?] ? To chyba logiczne, że musiał być zaproszony.

Radziecka

Z Loganem też wpadka była. Bo mieszkał sam. A później w kolejnym odcinku Damon powiedział, że jeśli żaden człowiek nie mieszka w domu to wampirom nie potrzebne jest zaproszenie. Więc wychodzi na to, że Logan mógł spokojnie wejść do siebie.

bittersweet_

Może Logan wynajmował mieszkanie i musiałby zostać zaproszony przez właściciela.
Taka mała dygresja: Uważam, że Candice Accola (Caroline) jest śliczna w tym sezonie. Piękna z niej kobieta.

ocenił(a) serial na 10
Binula

Tak, jest bardzo ladna tylko ma plaski tylek. Zreszta Bonnie i Elena tez sa sliczne. ;D

Sequine

a co wam to przeszkadza,to co za każdym razem muszą pokazywać że jakiś wampir zapraszany jest do domu?? a przeciez demona też nikt nie zaprosił tam gdzie pojechalii z elena i z rickiem a jakoś wszedł,

ocenił(a) serial na 10
Radziecka

oprócz tego Katherine mogła być wpuszczona do domu przez mamę Caroline myślącą że to Elena, jest także możliwość, że dom jest pierwszą posiadłością Forbs'ów i Kath już dawno została zaproszona...

ocenił(a) serial na 10
urszulankaa

Faktycznie, tak moglo byc Ula :)) Kath juz dawno temu mogla zostac zaproszona, w koncu do domu Damona i Stefana tez jej nikt nie zapraszal.

Sequine

Mi się wydaję, że Kath została zaproszona przez mamę Caroline myśląc, że to jest Elena. Kojarzy mi się nawet taka scena, w której Liz pyta się Caroline co Elena robiła tak późno niej.