Pamiętniki wampirów

The Vampire Diaries
2009 - 2017
7,7 123 tys. ocen
7,7 10 1 122890
6,0 5 krytyków
Pamiętniki wampirów
powrót do forum serialu Pamiętniki wampirów

3x05

ocenił(a) serial na 3

czy tylko ja jedna jestem zdania, że końcowe dwie sceny z eleną i damonem były najlepszymi dotąd scenami 'między nimi' od początku istnienia serialu?? chodzi mi o scenę ze szpitala, i późniejszą rozmowę w domu salvatorów. bo czytając komentarze na forach odniosłam wrażenie, że większość ludzi stwierdzała po prostu "aa, spoko odcinek, może być" a mnie właśnie wyjątkowo chwyciły za serce te ostatnie sceny. generalnie osobiście jakoś bardzo nie angażuję się emocjonalnie w ten serial, ale ostatnie sceny oglądałam chyba z 10 razy. pomijając bezbłędną muzykę, mile zaskoczyło mnie nowe wydanie damona. od początku byłam zdecydowanie przeciwna jego nowemu, bardziej przymilnemu wcieleniu, ponieważ tracił mnóstwo ze swojego charakteru, a ja właśnie pokochałam go za damona z pierwszego sezonu. a tu fajna niespodzianka, mimo, że zaczyna on być bardziej 'stefanowy' nie przeszkadza mi to a wręcz przeciwnie. może dlatego, że postawiony jest w jego stosunku do eleny nacisk bardziej na taką opiekuńczość i ciepło, które jednak nie 'razi' tak jak przesłodzona i przesadzona wielka miłość stefana do eleny, która na wielkim pustym "I love you so much" się kończyła w zasadzie. no. więc tyle chciałam powiedzieć :d ktoś ma podobne wrażenia dotyczące scen o których wspomniałam..?
pozdrawiam!

użytkownik usunięty
caro_

Jest wątek do dyskusji na temat tego odcinka.
http://www.filmweb.pl/serial/Pami%C4%99tniki+wampir%C3%B3w-2009-502112/discussio n/The+Reckoning+3x05+dyskusja.,1750936

ocenił(a) serial na 3

no tak, ale mi chodzi bardziej o te konkretne dwie sceny w odniesieniu do całego serialu i pary damon-elena. a poza tym chciałam się też podzielic nowymi spostrzeżeniami na temat nowego wcielenia damona, myślę, że temat odcinka jest na to za 'szeroki' i moja wypowiedz gdzies by sie zawieruszyla niezauwazona :)

caro_

zauważyłam , że na końcu prawie każdego odcinka jest taka wzruszająca scenka damon/elena więc , że ta była trochę bardziej melodramatyczna niż poprzednie jakoś mnie nie ruszyło.

użytkownik usunięty
caro_

Mimo tego lepiej żeby wszystko było w jednym miejscu...
Wracając do tematu,zgadzam się z Tobą. Damon potrafi powiedzieć Elenie "kocham Cię" na mnóstwo sposobów i ta scena była przepiękna.

mnie tez ta scena zachwyciła :)