Pierwsza emisja: 13.12.2012r.
Oficjalne streszczenie: ZIMOWA KRAINA CZARÓW W MYSTIC FALLS – Podczas gdy impreza w stylu Zimowej Krainy Czarów wypełnia ulice Mystic Falls, Stefan i Caroline kłócą się z Tylerem na temat jego planów odnośnie Klausa i jego hybryd. Gdy Caroline proponuje rozwiązanie problemu, Hayley w dramatyczny sposób daje do zrozumienia, że bierze w tym udziału. Później, Klaus odkrywa coś, co prowadzi do chaosu i przemocy. W międzyczasie Elena i Damon wycofują się do domku Gilbertów nad jeziorem by z pomocą Bonnie i profesora Shane’a pomóc Jeremy’emu uporać się z niebezpiecznymi wewnętrznymi demonami, [z kolei profesor] zdradza część starożytnej historii, co wprawia ich w osłupienie.
zwiastun :
http://www.youtube.com/watch?v=xIb71QtftGc
eh przerwało mi akurat na rozmowie Eleny z Damonem. SUPER. pewnie powiedziała mu coś głupiego....tak? eh jak na razie to nie podoba mi sie odc :( tylko początek piękny :(
Jak Caroline otworzy mordę że Elena jest z Damonem to zabiję ją!
W ogóle wkurza mnie, że ona chce pomóc w zabiciu Klausa. Jest fałszywą su ką po prostu. Ona go zna z innej strony niż reszta, nie mówie że ma go ratowac ale nie musi się tak ekscytować.
W ogóle co to miało być. Teraz nienawidzę Julie, nienawidzę! ;(((((((((((((((((((((((( nie pozbieram się
uznam ze nie ogladalam tego odcinka dzisiaj w nocy obudze sie jutro i bedzie i lov u i kur.. gdzie ta zcena pocałunku
może to tak dla picu...by nas wkurzyć na miesiąc...teraz będą zasypywać nas miliardem spoilerów dających do zrozumienia, że to nie podziała i Elena i tak będzie dalej walczyć o Damona...cokolwiek, to nie może być koniec. ja prdl...
A wiecie co? Chociaż dobrze, że Stefan wie. Jedyna nadzieja to to że Elena pocałowała na koniec Damona. Co ja pierd olę???!! Wiedziałam że on to zrobi, wiedziałam no kur wa!! Bo w końcu to on jest ten samolubny nie? Ale kurde miałam nadzieję, że powie mu na odchodne, że kocham cię czy kurde cokolwiek, że jej uczucia się nie zmieniały. Julie to smoczyca:/
2 plusy odcinka- scena z rana i Klaus:) I niech kur wa zabiją w końcu tą małą misskę która zachowuje się jak opóźniona w rozwoju.
Delikatnie powiedziane. Ten odcinek był gówniany, tylko I love mnie trzymało przy kompie z ręcznikiem na łbie i o 3 w nocy. Ale nie, ta tłusta krowa znowu musiała wszystko zepsuc. Plus jest taki, że Steleny też nie będzie bo Stefan ma złamane serduszko:)