Pierwsza emisja: 13.12.2012r.
Oficjalne streszczenie: ZIMOWA KRAINA CZARÓW W MYSTIC FALLS – Podczas gdy impreza w stylu Zimowej Krainy Czarów wypełnia ulice Mystic Falls, Stefan i Caroline kłócą się z Tylerem na temat jego planów odnośnie Klausa i jego hybryd. Gdy Caroline proponuje rozwiązanie problemu, Hayley w dramatyczny sposób daje do zrozumienia, że bierze w tym udziału. Później, Klaus odkrywa coś, co prowadzi do chaosu i przemocy. W międzyczasie Elena i Damon wycofują się do domku Gilbertów nad jeziorem by z pomocą Bonnie i profesora Shane’a pomóc Jeremy’emu uporać się z niebezpiecznymi wewnętrznymi demonami, [z kolei profesor] zdradza część starożytnej historii, co wprawia ich w osłupienie.
zwiastun :
http://www.youtube.com/watch?v=xIb71QtftGc
" gneSs 14 grudnia 2012, 03:17 - Odpowiedz
Officially: I’m out!
Bodajże dwa tygodnie temu napisałam, że daje Plec czas do przerwy świątecznej nim podejmę jedną z najgorszych decyzji ever…
Więc – good bye TVD! Może skontroluje jego losy w marcu, tak EPICKO we własne urodziny i zobacze jak bardzo ta głupia kur*a może jeszcze spier serial z wielkim niegdyś potencjałem. Gratuluje jej szczytu beznadziejności i skur*****stwa za zje*banie mi 3 lat cudownych wrażeń w ciągu kilku odcinków… Bądź na wieki potępiona trędowata brudna kur*o! Mam nadzieje, że jej „kariera” zje*ie się równie mocno jak ona postąpiła z TVD….
Naprawdę miło było być tu z niektórymi od ponad 2,5 roku Fajne wspomnienia ;]
Goodbye my love! I’m setting you free! bleh…" :DDDDDDDD
Delenowe sceny
http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=PQjhB2XT_yc
http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=sozzFYv2Ztw#!
http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=l1QqZsuXN94 :((((((
Bo Damon jej powiedział,że przez sire bond nie powinni się DExować.
Już wiem jak będę się w przyszłości powstrzymywać od seksowania się :D Będę włazić do wyrka w butach :P
Jasne, bo akurat najważniejsze to nie być w butach:D Jak zdemolowali pół domu to im buty nie przeszkadzały;D
Jestem pogrążona w rozpaczy.
Ale czy nie takiego obrotu sprawy chciałyśy? Żeby to teraz Elena walczyła o Damona? I tak będzie. Przecież nie wróci do tego wariata Sztefyna.
Bardzo dobrze, że nie powiedziała mu ILY. Damon i tak by w to nie uwierzył przez sire bond. A tak to teraz Elena będzie mogła udowodnić, że uczucia do Damona są prawdziwe.
Ale miała być poważna rozmowa, a nie przekomarzanie:
D: TWOJE UCZUCIA NIE SĄ PRAWDZIWE!
E: A WŁAŚNIE, ŻE SĄ!
Kto to pisał, seriously.
Pewnie chodziło o to, że Damon każe Elenie odejść. Daj spokój, też mnie to wkurzyło. Ale chyba lepiej, że Delena nie jest teraz razem, bo Dżuli i tak zaraz by ich rozdzieliła, a to by bolało jeszcze bardziej. Teraz Elena będzie walczyć o Damona. To chyba jedyna jasna strona tego wszystkiego.
Na dodatkowe kilogramy:D Ja z kolei chodzę głodna pół dnia, bo spałam w dzień a w nocy nie jadam. To wina Julie!
Będziesz miała koszmary i będziesz tego żałować rano:P Lepiej iść spać na głodno, nie ma się wtedy schiz:D Chociaż dzisiaj, czy można mieć większą?;)
Niech Ada jutro doda koniecznie scenkę z rana, była urocza. Chociaż tyle dobrego w tym odcinku. A teraz idę spac bo za 3 godziny muszę wstać:/ Dobranoc
umarłam .... wtf ?! ja tu płaczę ze złości !
Jak mi szkoda mojego kochanego Damona.... Jaki on jest cudowny, kiedy oni wszyscy to zrozumieją, że jest 100000razy lepszy od Stefana... Biedne szlachetne serduszko Damona :(
ehhh mam naprawdę mieszane uczucia do to tego odcinka... bo można było przewidzieć, że Damon zachowa się "uczciwie". Ale moim zdaniem Elena wsiadając do samochodu powinna zdobyć się na coś więcej niż tylko buziak. no ale...jak widać Plecowa ma inny pomysł. Mam tylko nadzieję, że jak już znajdą to lekarstwo( bo znajdą) i jak Elena znów będzie człowiekiem ( bo będzie) nie okaże się, że uczucia do Damona dyktowane były jej odmiennym stanem;/
Klaus w szale zabijania i zemsty- luuubię to. wymordowała, pourywał, niech wiedzą, że z Klausem nie można zadzierać:D
Caroline...ehhh jak ją lubiłam, już jej nie lubię, nawet jej głosik jak kanarek na uwięzi mnie irytuje;/
Stefan, sorryyy Gienia-świat się zmienia, na ten moment stracił Elenę...co nie znaczy, że na koniec tej bajki znów razem nie będą;/ ale jego mina jakby miał mikser w tyłku- bezcenne:D
szkoda trochę Carol i Tylera, został bez rodziców, wujka...jak jest wojna są i ofiary.
nic trzeba uzbroić się w cierpliwość, pokładać wiarę w opamiętanie Julie i jakieś sensowne pogłębianie wątku.
i wniosek jaki mi się nasuwa- najlepszym sposobem na wstrzemięźliwość seksualną jest spanie w opakowaniu i w buciorach :D
http://pamietnikiwampirow.pl/filmy,sezon_iv,13,1,pamietniki_wampirow_sezon_4_odc inek_9_o_come_all_ye_faithful_vampire_diaries,81.html
Jak na razie z angielskimi napisami :)
Największy plus odcinka to April, która nareszcie odnalazła swoją przyjaciółkę ! :D:D
http://pamietnikiwampirow.pl/filmy,sezon_iv,13,1,pamietniki_wampirow_sezon_4_odc inek_9_o_come_all_ye_faithful_vampire_diaries,81.html#.UMsnbWfDsXo
Zapraszamy do oglądania odcinka z polskimi napisami :)
Na pocieszenie. Pamiętajcie Delenowcy. It's right, just not right now ;)
http://www.youtube.com/watch?v=cG_G2qLJEko
Elena znowu będzie człowiekiem? nj1987 skąd masz te informacje? czy sugerujesz się książką? jakoś sobie nie wyobrażam zakończenia kiedy Elena jako człowiek jest z którymś z braci, nie to żebym się tu sugerowała szczęśliwym zakończeniem Zmierzchu, nie o to chodzi ale trochę by to było dziwne, no chyba że na końcu ma skończyć z kimś innym (niewampirem) np Mattem... nie wiem czy ta rozmowa pojawiła się wcześniej więc z góry przepraszam jeśli tak, więc ewentualnie zamiast na mnie krzyczeć skierujcie mnie na ten temat :D
Też uważam, że jeżeli Elena znowu będzie człowiekiem to zakończą to jakoś inaczej. Bracia pewnie wyjadą, a Elena będzie sobie dalej spokojnie żyła :) bo związek człowieka z wampirem? nie da rady. Ale do zakończenia jeszcze daleko, a to lekarstwo to podejrzana sprawa :P
Ja myślę, że jednak Elena nie będzie znowu człowiekiem. W ogóle mam nadzieję, że twórcy nie pójdą w kierunku książki, bo wtedy to, co dzieję się teraz będzie NICZYM w porównaniu do tych psychodelicznych schiz, gdzie Elena w koszuli nocnej latała po lesie ze Stefanem i rzucała na Damona skrzydła odkupienia, żeby się nawrócił.
Ogólnie mam taki motyw, że lekarstwo się znajdzie, ale albo Elena nie będzie chciała go wziąć albo ktoś je zniszczy.
Ja też uważam, że lekarstwo to głupota. Ale teraz tak namieszali, że Elena właściwie musi dostać to lekarstwo inaczej cały czas będzie pod wpływem tej całej sire bond. No chyba, że znajdą wcześniej jakiś sposób na jej zerwanie, na co liczę;)
"Elena w koszuli nocnej latała po lesie ze Stefanem i rzucała na Damona skrzydła odkupienia, żeby się nawrócił. " hahahah tak się cieszę, że nie czytałam tej książki :D
Ciesz się, jesteś zdrowsza :D
Ale to nie jest tak, że Elena już nie jest pod wpływem sire bond? Bo w poprzednim odcinku ta wiedźma mówiła, że sposobem na jej zerwanie miało być uwolnienie Eleny przez Damona. Chyba że coś pokręciłam. I wydaje mi się, że teraz poprowadzą to tak, że Elena mimo zerwania więzi nadal bedzie miała uczucia do Damona i będą razem. Mam nadzieję, że chociaż raz Julie nie da ujścia jej Stelenowemu fetyszowi i spojrzy na serial obiektywnie. Bo czasami te próby usprawiedliwiania Stefana, pogrążania Damona, demonizowanie Deleny i wysławianie Steleny są już naprawdę żałosne. I jak już kiedyś wspominałam, ja nie jestem w żadnym teamie, ale zależy mi po prostu na tym, żeby serial toczył się jakimś logicznym torem. Bo jeśli teraz nagle Elena wróci do Stefana to nie będzie to miało dla mnie żadnej logiki.
No moim zdaniem tej więzi nie da się zerwać. Cały szkopuł w tym, że Damon praktycznie nie może się z nią widywać. Ta więź cały czas istnieje, tak samo jak wciąż istnieje jego więź z Charlotte. On tylko może wymóc na niej fakt, aby o nim zapomniała i żyła własnym życiem. Dlatego też Elena wsiadając do samochodu powiedziała, że bardzo chciałaby zostać (bo tak czuje), ale coś jej każe wsiadać (Damon jej kazał), ale sytuacja jest patowa. I kompletnie beznadziejna.
Steleny się już nie spodziewam, ale Deleny na razie też nie.
Damn it. Mam nadzieję, że mimo wszystko tą więź uda im się przezwyciężyć, bo jak nie to szykuje się straszna nuda w serialu. Chyba że Elena nagle zapała ogromną miłością do Matta :D
nie, nie czytałam książek. To co napisałam opiera się tylko na moich przypuszczeniach. I właśnie one mówią mi, że mało że Elena będzie człowiekiem, kiedy znajdzie się lekarstwo na wampiryzm, również któryś ( może obaj)z braci Salvatore powróci do bycia ludzikiem :D może wszyscy staną się ludźmi a na koniec zostanie sam Klaus i ich pozabija na amen...nie to ostatnie to żart:P
fajny odcinek i dużoo ofiar ..
mam nadzieje,że rebeka powstanie i narobi troche szumu xD
Przeprzeprzeprzeogromnie, ulżyło mi jak nie wiem:))) Nareszcie jest znów sobą, a nie jakimś mleczykiem;)
XD naprawdę się cieszę że tak pozamiatał, bo już zapomniałam że TVD stoi 5 półek koło horroru;) Aż taka "nierzeczywista" ta scena jak na nich, mord na 12 niewiniątkach. heh. Bardziej do TB pasuje. Ale o to lotto;)