PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=502112}

Pamiętniki wampirów

The Vampire Diaries
2009 - 2017
7,7 122 tys. ocen
7,7 10 1 122268
5,5 4 krytyków
Pamiętniki wampirów
powrót do forum serialu Pamiętniki wampirów

Pierwsza emisja: 13.12.2012r.

Oficjalne streszczenie: ZIMOWA KRAINA CZARÓW W MYSTIC FALLS – Podczas gdy impreza w stylu Zimowej Krainy Czarów wypełnia ulice Mystic Falls, Stefan i Caroline kłócą się z Tylerem na temat jego planów odnośnie Klausa i jego hybryd. Gdy Caroline proponuje rozwiązanie problemu, Hayley w dramatyczny sposób daje do zrozumienia, że bierze w tym udziału. Później, Klaus odkrywa coś, co prowadzi do chaosu i przemocy. W międzyczasie Elena i Damon wycofują się do domku Gilbertów nad jeziorem by z pomocą Bonnie i profesora Shane’a pomóc Jeremy’emu uporać się z niebezpiecznymi wewnętrznymi demonami, [z kolei profesor] zdradza część starożytnej historii, co wprawia ich w osłupienie.

zwiastun :

http://www.youtube.com/watch?v=xIb71QtftGc

ocenił(a) serial na 8
alien_2

usłyszała co mówiła Caroline przez telefon

użytkownik usunięty
taalaa

Stream zacinał mi się co 5 minut, więc może przegapiłam tą najlepszą rozmowę w historii TVD. Która to była?

Stefana i Klausa xD

Myślę, że ta gdzie Damon pozwala Elenie odejść. Czy kur wa stelenowcy potrzebują więcej dowodów, że to on jest tym lepszym bratem i to on powinien być z Eleną? Stefan miota się od początku sezonu jak Elenę do siebie przyciągnąc, a tymczasem Damon tak ją kocha że pozwala jej odejść!!

użytkownik usunięty
alien_2

Ok, super wiedzieć...

hahahaha najlepszą rozmowę? Ja chyba przysnęłam na tym momencie...yyy

ocenił(a) serial na 7
taalaa

miała być najwazniejsza rozmowa w historii TVD i co to było>>>>>???? rozmowa caroline ze stefanem czy co kurna??? Jestem załamana, odc mi sie nie podobał ani troche. jestem wkurzona. WTH???? :(

KingusVic

Rozmowa Klefana chyba :D
Soundtrack za to był cudny jak zawsze <3

ocenił(a) serial na 8
taalaa

czemu zawsze jak się napalimy to wychodzi kupa, a jak mamy w dupie to jest epicko :P

użytkownik usunięty
taalaa

Mid season finale to powinien być 4x08, a nie ten.

Dokładnie. Te zakończenia zawsze były takie że zawsze znosiłyśmy jajko i wszystkie miały w dupie święta, tylko odliczałyśmy do kolejnego odcinka. A ja nie chcę kolejnego oglądac:/

alien_2

Przynajmniej łatwiej będzie znieść przerwę do stycznia.

minona291

Sram na ten ich serial. Teraz będzie 5 odcinków jak Damon nie widzi w ogóle Eleny bo będzie uczył Jeremiego jak ma zostać Bladem:) Juhuu:D

alien_2

Oj tam.W styczniu będziesz z nami oglądać i tak ;p

minona291

Jestem wściekła! nie dość że nie było I love you (naprawdę myślałam, że powie mu to chociaż przez okno odjeżdżając:/) to jeszcze na głowie mam skudłaczoną szopę bo nie wysuszyłam i nie rozczesałam:/

taalaa

Damon wytrącił stelenowcom wszystkie argumenty. Stefan chce zmusić Elenę do miłości, a Damon mówi- idź, bądź szczęśliwa, z kimkolwiek chcesz. Ja będę szczęśliwy jak ty będziesz. Stefan wysrałby prędzej cegłę niż powiedział coś takiego! To jest według mnie podsumowanie odcinka i najważniejsza rozmowa.

alien_2

To my wiemy,ale ile jeszcze razy Julie będzie jeździć po Damonie? A dowodów jego miłości i dobroci mieliśmy już setki,więc wystarczy.

tequila_s

Dla mnie nadzieją jest to że Elena go na końcu pocałowała. Zdziwiło go to więc może to jest nadzieja, że on jej powiedział idź sobie bądź szczęśliwa, a ona wróci do niego bo powie że jest szczęśliwa tylko z nim?:D

ocenił(a) serial na 7
alien_2

pssss... nadzieja mątką głupich, ale ok :) Damowi dałabym dziś najchętniej w ten swój śliczny pyszczek. Jak on mógł NAM tak ZŁAMAĆ SERCE?!

ocenił(a) serial na 8
alien_2

wysrałby cegłę :DDD

no coś w tym jest. tak czy siak niesmak i rozczarowanie.
na + Damon i Klaus

Sathyriasiska

Starałam się wymyślić bardziej poetyckie porównanie niestety nie wyszło mi:D

ocenił(a) serial na 6
alien_2

Hahaha dobre z tą cegłą xD

ocenił(a) serial na 7
taalaa

Niestety, ale na żywo oglądałam po raz ostatni. To zacinanie sie co 5 min, wszystko mi zepsuło. Jutro obejrzę odc jeszcze raz ale bez rewelacji, bo znam końcówkę Deleny. Głupi Damon, ponoć zrezygnowanie z niej nie wchodzi w rachubę i coooooo????? :( tylko płakać mi się chce... naprawdę beznadziejny odcinek. I teraz czekanie miesiąc. NA CO???? NA kurna NIC.

użytkownik usunięty
KingusVic

Dokładnie. Po cholerę mówił coś takiego, jak gówno z tego wyszło?

ocenił(a) serial na 10
KingusVic

Dokładnie???? Gdzie wielka, najlepsza rozmowa w całej historii TVD? Gdzie pocałunek w szyję z proma.... Żal dupę ściska ;/

taalaa

Nie wierzę. No nie wierzę.
Stefek nigdy w życiu nie byłby zdolny do tego, co zrobił Damon.

użytkownik usunięty
taalaa

Sorry, ale dla mnie to jest tak idiotyczne, że aż się w pale nie mieści.
Przyjaciółka obraża Twojego faceta - powiedz jej, że jesteś w nim zakochana.
Facet Cię właśnie zostawia - nie mów mu tego samego, po co.

Inteligencja głównych bohaterek pozostawia niestety wiele do życzenia. Stefanowi mówiła to w nadmiarze. Damonowi nie może powiedzieć choć raz...

użytkownik usunięty
ailimenna

Raczej inteligencja Julie. Co ona bierze?

Ja bym zadała pytanie czego nie bierze? Bo chyba powinna zacząć się leczyć.

ailimenna

Jeszcze mu powie, najważniejsze że Stefek się dowiedział i może w końcu sobie odpuści

ailimenna

Stefanowi mówiła w kółko że go kocha i co z tego wyszło?:P Pocieszające. Damonowi powie raz a dobrze o ile Julie zmieni piguły i Elena w końcu to powie!

alien_2

Właśnie, jasne że jeszcze mu powie, tylko musimy jeszcze troszkę poczekać

Nemesia

Czekać i czekać. Czekać to ja mogę na autobus.

alien_2

A zwłaszcza w tych warunkach pogodowych :P
Będzie dobrze, po prostu Damon źle by się czuł gdyby nie pozwolił jej odejść

Nemesia

A ja się źle czuję, że pozwolił odejśc! Koniec tego oglądania na żywo bo tylko niepotrzebnie się denerwuję. A tak pięknie się zaczęło. I ja nie wyczułam że to podstęp;/

użytkownik usunięty
Nemesia

Ja odejdę. Od oglądania na żywo. Stream się zacina co 5 minut i nie warto go nawet odświeżać.