PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=502112}

Pamiętniki wampirów

The Vampire Diaries
2009 - 2017
7,7 122 tys. ocen
7,7 10 1 122155
5,5 4 krytyków
Pamiętniki wampirów
powrót do forum serialu Pamiętniki wampirów

Jakiś czas temu zapoznałam się z finałem 6 sezonu.
Może omówię najpierw negatywne aspekty:
- po pierwsze,wesele (a raczej ceremonia zaślubin) Alarica I Jo. Przez cały czas miałam wrażenie, że gdzieś to już widzałam: jak pozbyć się połowy zbędnej obsady= wymordować ją na weselu+ charakterystyczne dźgnięcie ciężarnej kobiety w brzuch, normalnie druga "Gra o Tron'', tyle że tam takie zabiegi nie podpadają.
- następna- ELENA ZAKONSERWOWANA W TRUMNIE NICZYM TUŃCZYK OCZEKUJĄCY NA KONSUMPCJE, ręce opadają, nie rozumiem czemu producenci nie mają jaj aby skończyć. :( Zakończenie niczym z Disney'a, śpiąca królewna czekająca na swojego Damona. Odejście Niny powinno być już punktem kulminacyjnym serialu a nie początkiem, można to było rozegrać w inny, dużo lepszy sposób, chociażby ją uśmiercić. Przydałoby się trochę konsekwencji- śmierć powinna być ostateczna, a nie,że można sobie wrócić w każdej chwili.
Brakuje mi Katherine'y, jej antagonistyczna postać wzgledem mdłej Eleny stanowiła ciekawe porównanie.Jednak brak Niny Dobrev(filaru tego serialu)=brak ciekawych postaci i tych mniej ciekawych zresztą też.

- Co do pożegnania Eleny- trochę szkoda, że śmierć Jo, dzieciaków i Liv poszła w zapomnienie,a Elena została uhonorowana z takim sentymentem- no cóż.
-Śmierć Kaia- XDDDDDDDDDDDDDDD, Damon który oderwał mu głowę jednym ruchem,ciekawe, nie powiem,...
Chyba najbardziej przypadło mi do gustu ckliwe pożegnanie Steleny (wybaczcie,ale musiałam tak napisać), mimo iż nie są już razem, nadal się kochają,ale jako przyjaciele-piękne, płaczący Stefan, było to przede wszystkim bardzo naturalne, w przeciwieństwie do tańca Deleny.
Bardzo podobało mi się również poświecenie Liv...,niezwykle wzruszająca scena.
Uważam,że lepiej byłoby już stworzyć jakiś spin-off, np. Stefan i Damon przed poznaniem Eleny, jest to na pewno lepsza opcja niż ciągnięcie tego w nieskończoność. W 7 sezonie oferują nam Damona-Badboya, heretyków i Lily. Idę o zakład, że kiedy nastąpi finał serialu, przyleci Daenerys Targaryen na swoim smoku i wszystkich spali #fire_and_blood lub Bon Bon umrze, a Elena odżyje, jedynie na moment bo udusi się w trumnie :).
Moja ocena to 6/10,za pożegnanie Eleny i Stefana, reszta była po prostu słaba i zrobiona na siłe.
Ps.: Przepraszam za wszelkie błędy, zwłaszcza interpunkcyjne lub językowe, ale ostatnio coraz ciężej mi się myśli XD