PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=502112}

Pamiętniki wampirów

The Vampire Diaries
2009 - 2017
7,7 122 tys. ocen
7,7 10 1 122100
5,5 4 krytyków
Pamiętniki wampirów
powrót do forum serialu Pamiętniki wampirów

Serial coraz bardziej się rozkręca!
Coraz bardziej wciągająca fabuła.. ale.. kto wkońcu strzelał do wszystkich?
Jak mamy rozumieć Caroline w przyszłości..
Jestem ciekaw waszych opinii :)

ocenił(a) serial na 9
electrode

Racja - robi się coraz ciekawiej.
Zagadką jest nie tylko tożsamość tajemniczego strzelca, ale też NARZECZONY Caroline. Kogo obstawiacie ? Ktoś znany czy zupełnie nowa postać ?
A ten kamień Feniksa kojarzy mi się z kamieniem filozoficznym z "Harry`ego Pottera". Też miał moc wskrzeszania.

ocenił(a) serial na 6
Kalina1710

nie miał mocy wskrzeszenia, lecz mógł przedłużyć życie, kamień wskrzeszenia też był ale to nie to samo ;)

ocenił(a) serial na 8
electrode

odcinek bardzo mi się podobał

początek jak z Blair witch project az nie wierzylam że to VD : )

ocenił(a) serial na 9
electrode

Mi sie tez bardzo podobał ;> ciekawi mnie kto bedzie tym narzeczonym Caroline, mimo wszystko obstawiałam Stefcia, a tu jednak nie xd
Na plus wspólne kombinowanie pod koniec braci i próba przechytrzenia karzącej ich matki i Bonnie, ktora ostatnio z każdym odcinkiem coraz bardziej lubię.
A co do Ezno i Lily to WTF?! Mam nadzieje ze on cos knuje, bo oni mi nie pasują!

ocenił(a) serial na 7
Tibby1996

No ja tez wlasnie mam nadzieje ze Enzo tylko jakos tak wkreca Lily zeby pomoc Caroline a nie ze LOOOOVE !!!!!

electrode

też jestem strasznie ciekawa kto strzelał i wgl jak dla mnie najciekawsze są te 'skoki' do przyszłości:) no i też całkiem ciekawy może okazać się watek Stefana z tą heretyczką :)

użytkownik usunięty
electrode

Nie rozumiem logiki fabuły i problemu z heretykami. Caroline zadzwoniła by do Klausa, a ten w 2 minuty by rozwiązał problem. .

Już gdzieś o tym była miwa, że wprowadzenie Originalsów stanowi taki właśnie problem, że każdy problem dałoby sie rozwiązać z ich udziałem. Autorzy serialu już dawno pokazali nam, że nie ma szans na zbawienną pomic Klausa w każdej opresji. Poza tym Klaus ma swoje przygody na głowie

electrode

Może to nie najlepsze miejsce na pytanie, ale jedyne z czym mam problem to o co do cholery chodziło z zabijaniem Matta przez Bonnie? W ogóle tego nie zrozumiałam. Przecież skoro stał się właścicielem to wystarczyło, żeby zaprosił Salvatorów i po krzyku. Po co go zabijać. Coś mi umknęło?

nessi6

Chodziło o to by dom przestał być jego własnością.

electrode

No ale nie łatwiej było, żeby ich zaprosił? :-D

nessi6

Został w taki sposób zahipnotyzowany, że nie może ich zaprosić

electrode

http://vampirediaries.pl/20651-nowa-lowczyni-wampirow-reyna