Też mi się podobał. :) Nie dość, że nie przeciągali wątku ze Stephanem i kamieniem, to super pokazali "więź" między braćmi. Stephan w końcu powiedział, co naprawdę czuje i myśli, do tego powiedział prawdę o Elenie i jej rzekomym wpływie na Damona.
SPOILER!
Trochę nie rozumiem postaci Łowczyni i mam wrażenie, że została wprowadzona głównie po to, żeby jakoś zastąpić Elenę (albo pokazać fanom i Ninie Dobrev, że ta nie jest niezastąpiona), ale cieszę się, że jej wątek nie kończy się na zniszczeniu kamienia. Ciekawe, czy zagości w serialu na dłużej? Swoją drogą, rozwaliło mnie, jak łatwo było się pozbyć Heretyków z serialu. Grupa strasznych potworów została przedstawiona zupełnie inaczej niż myślałam.
Trochę szkoda, że ostatnio skupiają się na kilku postaciach, zapominając o Bonnie czy Caroline. O tej całej Zbrojowni nie wspominając...
Mam takie same odczucie co do Łowczyni, nie dość, że Damon wspomniał, że wygląda prawie tak samo jak Elena, z czym nie mogę się zgodzić. :D
Dokładnie, 16 odc. był porażką, z tego co wiem to chyba jeszcze Ian go reżyserował... :P
Aktor grający Tylera chyba odszedł z serialu. A co do reszty, też mnie to wkurza, że ich tak mało. Nie, żebym jakoś specjalnie lubiła w tej chwili Caroline, ale jaką ona ma rolę w tych odcinkach po przeskoku? I chyba była jakaś scena, w której szukała Klausa, a to pewnie pojawi się dopiero w finale...
A co Ci Caroline zawiniła? ;). Najbardziej brakuje właśnie Caroline i Bonnie. Co do Bonnie: powinni pokazać jakąś epicką scenę spotkania z Damonem. Tak właściwie to nieco śmieszne: silna czarownica, która rozgryzła niejedno zaklęcie, nieraz ratowała wszystkim tyłki, przez krótki czas była kotwicą między światem żywych a zmarłych znajduje się na odwyku. Mogli wymyślić dla niej coś lepszego.
Po prostu męczą mnie jej [Caroline] wątki, nie sama postać. I zapomniałam o tym odwyku, jedyne, co pamiętałam, to jej związek (?) z Enzo. Szkoda postaci, miała spory potencjał, a po odejściu Niny z serialu mogli ją jakoś rozwinąć.
aktorka grająca Caroline była w zaawansowanej ciąży jak to kręcili więc pewnie dlatego teraz jej nie ma. a co do Bonnie to też się zastanawiam.
A za zniknięciem Bonnie nie stoi przypadkiem Enzo? Jak rozmawiali o tych tabletkach z krwią Łowczyni to wystraszył się jaki ona ma wpływ na czarownice a ta z którą rozmawiał (Zapomniałam imienia) zapytała komu je podawał.
własnie było coś takiego ;> może od następnego odcinka zaczną ciągnąć wątek Bonnie i Enzo, bo już nie mogę się doczekać <3
Swoją drogą to Caroline i Alaric to tragedia...
Z tego co pamiętam ich najdłuższa rozmowa to ta o zabójstwie jej ojca. Poza tym praktycznie nie zamienili nawet słowa. Gdyby powiedzieć o związku Caroline i Alarica komuś kto ogląda dopiero początkowe sezony, najprawdopodobniej zaśmiałby się i nie uwierzył. Dla każdego widza jest chyba oczywiste, że do ślubu nie dojdzie. Szkoda, że tak się skomplikowało między Caroline i Stefanem. Popsuli świetną przyjaźń.