PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=502112}

Pamiętniki wampirów

The Vampire Diaries
2009 - 2017
7,7 122 tys. ocen
7,7 10 1 122248
5,5 4 krytyków
Pamiętniki wampirów
powrót do forum serialu Pamiętniki wampirów

8x16 koniec...

ocenił(a) serial na 3

Jak wrazenia? :)

yxz

Lekki szok mnie ogarnął gdy cześć spoilerów, o których czytałam się spełniło...Moje zadowolenie to takie 50/50. Z jednej strony jakoś Stefana nie żałuję, ale z drugiej mi go żal. Żal mi też Steleny bo całe życie odbierałam ten serial jako opowieść o tej dwójce. Tymczasem JP doesn't give a fu.ck about them. Ze śmierci Stefcia dobre chociaż to, że skończyło się rakowe Steroline.
Elena została sobie z Damonem i żyli długo i szczęśliwie...Meh.
Ostatecznie wszyscy poza Stefanem dostali jako takie happy endy, nie wspominając o Caroline i jej "małym" podarunku od Klausa. To się dziewczyna obłowiła. xD
Dopadła mnie nostalgia. Pomimo, że nie oglądam serialu od odejścia Pierwotnych, czyli jakieś 4 sezony, to jest mi smutno, że to już koniec. Poza tym, że The Originals też zmierza ku końcowi, co Plec chyba właśnie potwiedzila...

ocenił(a) serial na 10
yxz

a mi się podobał odcinek :)
i ostatnia scena, przez która chce mi sie płakać ze to już koniec :(
szkoda mi Bonnie, powinna dostać swoje happy ending z Enzo, znienawidziłam Plec jak go uśmierciła ;/

ocenił(a) serial na 9
yxz

jedyne czego mi zabrakło to happy ednu Bon-Bon z Enzo .. a tak może być ;b

ocenił(a) serial na 10
bacapatryk

Zgadzam się, uważam że jak pokazali już po śmierci jak sie wszyscy jednoczą, brakowało mi sceny w której Bonnie przytula Enzo :)

ocenił(a) serial na 8
ReD_Bedr00m

Pewnie w natłoku bezsensownych wydarzeń zapomnieli o tej dwójce ;)

ocenił(a) serial na 8
yxz

A mnie się zakończenie podobało- nostalgiczne, lekko optymistyczne. Fajnie że pokazali wielu bohaterów z początkowych sezonów. 8 lat minęło, trzeba ruszyć dalej. Z ciężkim sercem żegnam się z TVD....