Pamiętniki wampirów

The Vampire Diaries
2009 - 2017
7,7 123 tys. ocen
7,7 10 1 122850
6,0 5 krytyków
Pamiętniki wampirów
powrót do forum serialu Pamiętniki wampirów

Nie chce nikogo obrazic, ale zastanawiam sie wlasnie, jakim cudem ten serial znalazl sie
az tak wysoko w rankingu seriali? wyprzedzajac np. Breakind Bad, czy Six Feet Under?

ocenił(a) serial na 7
burdzi

Obejrz kilka odcinków to zobaczysz:):):)

ocenił(a) serial na 10
burdzi

bo to bardzo dobry serial? ;) Nie chcę Cię obrażać, ale te seriale, które podałaś/eś są straaaszne . Z resztą o gustach się nie rozmawia.

ocenił(a) serial na 9
burdzi

Takie niby super te seriale a nie slyszalam o nich... :PP

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
ocenił(a) serial na 9
twib

Nie mówię, że nie ma prawa być super! Ale w rankingu seriali na wysokich miejscach jest praktycznie większość których nie oglądalam (nawet takie znane i popularne jak House, Jak poznalem waszą matke i wiele, wiele innych) Nie ogladam, ale o tych serialach się slyszy, są znane! A o serialach zalożyciela wątku przyznaje się bez bicia nijak nigdzie nie slyszalam...
P.S. (ale powiem, że seriale ogólnie mnie wciągnely i chyba zaczne je ogladać :D)

anulka88

Ja wiem ze tak nie napisalas. Tyle ze twoj post byl poprostu glupiutki, bo piszac ze o tych serialach nigdy nie slyszalas, przyznalas tylko, ze masz baardzo slabe rozeznanie, wiec po co sie na ich temat wypowiadac :>. No i ten ranking cos slabo przejrzalas chyba, bo Breaking Bad jest obecnie jedna lokate wyzej od Vampire Diaries... :).
Co do tematu, ja obejrzalem/ogladam kolo 30-35 seriali (nie mam na mysli ze to duzo, zeby nie bylo :])i Vampire Diaries jest u mnie na miejscu 15, ale ranking fw i tak uwazam za troche dupny, wiec nie zwracam uwagi :-).

twib

no właśnie... po co wogóle przejmować się jakimś głupim rankingiem !?
@twib hmm... a co w twoim rankigu jest na pierwszym 10 miejscach?

ocenił(a) serial na 9
twib

Hmm... Tzn. wiem, że jest na wysokim miejscu, ale no nie slyszalam o nim, proste, nie ukamienuj mnie za to, bo nie muszę wszystkiego znać, albo slyszeć ;p Być może jest on bardzo fajnym serialem, nie zakladam tego z góry, ale musalabym go najpierw obejrzeć aby ocenić, a nie jak się czesto widzi (chociaż teraz już zablokowli ta funkcję i oceniać można po premierze) jeszcze nikt tak naprawdę nie widzial a już kupa głosów oddana ;p :D
I również chcialabym znać odpowiedz jakie seriale masz na pierwszych miejscach?? :)

anulka88

To ze go nie znasz, zupelnie mnie nie obchodzi, wiec spoko :). Mi chodzilo tylko o to, ze jak ktos czegos nie zna to niech nie pisze rzeczy typu "takie niby super te seriale a nie slyszalam o nich" itp., bo to troche smieszne jest i bezsensu zarazem - proste ;-].
W moim top10 sa same seriale z HBO + Dexter z Showtime i Nip/Tuck z Fx. Dla mnie seriale z kablowek to jednak troche inna liga niz te ze stacji publicznych :).

ocenił(a) serial na 9
twib

Ale czy nie sądzisz, że gdyby był taki zajebisty to byłby bardziej znany...?? Byłoby o nim głośno?? :|

anulka88

To moj ostatni post do ciebie bo grochem rzucac nie bede :). Nie, nie sadze. Raz ze serial nie musi byc "znany" zeby byc dobry, a dwa, spojrz sobie na Emmy chociazby, wezmy juz ten Breaking Bad skoro przy nim jestesmy. Jak narazie 3 sezony i: 2 lata z rzedu nominowany do najlepszego serialu dramatycznego, 3 lata z rzedu nagroda dla najlepszego aktora pierwszoplanowego i jedna dla aktora drugoplanowego + pare innych. To chyba cos znaczy, no nie? Zreszta ta rozmowa nie ma sensu, bo jak rozmawiac o tym jakie seriale sa znane a ktore nie sa, z kims co oglada zaledwie 2 :D? "Gdyby byl zajebisty to bylby bardziej znany", Heroes jest bardzo znane a dla mnie to prawie najwieksze gowno jakie widzialem, mimo ze lubie temat super mocy - gusta. To ze cos jest znane, nie znaczy ze musi byc zajebiste, bo cala Polska zna np. Klan. No i po raz 4 i ostatni, to ze ty o czyms nie slyszalas, naprawde nic nie znaczy ;-).
Eot.

ocenił(a) serial na 9
twib

Niby nie, ale... "grochem rzucać nie będę"... Nie znaczy... Cóż... Umierania z ciekawości życzę :] :D :PP
P.S. Czemu Ty nie udostępnisz swoich głosów, żeby każdy mógł zobaczyć Twoją opinię/ocenę i zamiłowanie???? :D :D :D I nie chodzi mi ożadne chwalenie, tylko po prostu... po co coś chować... :PP :D :))

ocenił(a) serial na 9
twib

I sądzę, że byłoby głośno itp.!! :D

ocenił(a) serial na 9
twib

I jeszcze co do nagród - serial mimo JEDNEGO sezonu ma 1 wygraną i 4 nominacje :] Dużo... Niedużo... Ale myślę, że można się pochwalić... :] :PP

ocenił(a) serial na 6
burdzi

niby o gustach sie nie rozmawia, racja. :-) ogladalam prawie caly pierwszy sezon Pamietnikow Wampirow, tylko ciezko mi wystawic ocene. ;-) wlasciwie nie ma co porownywac Six Feet Under jest typowym dramatem... skupia sie glownie na ludziach i ich wnetrzu, zachowaniach, oddzialywuje zupelnie inaczej na widza, sa troche inne emocje. Nie mowie, ze nie lubie lzejszych seriali typu "Plotkara" ;-) zostane chyba jednak przy zdaniu, ze jesli chce sie zaczac cos ogladac, nie trzeba sugerowac sie ocena na filmwebie.

burdzi

plotkara zeszła na psy (niestety :/), do six feet under się przymierzam, ale przez ten serial nie mam życia ;D oglądam dosyć sporo seriali i jak dla mnie Pamiętniki są najlepszym z nich wszystkich więc mnie ta ocena nie dziwi tak jak milionów "uzależnionych" zapewne ;) To pewne, że nie ma co się sugerować ocenami na fb bo każdy może być zafascynowany czym innym.

butterfly24

Fakt, że fani "dbają o swoje" nie jest niczym nowym, tak było i będzie, pozostaje tylko cieszyć się jak coś co się Tobie podoba zostanie docenione, więc wybacz ale dla mnie na przykład zakładanie tego typu tematów jest dopiero niezrozumiałe, to jak walić grochem o ścianę, w każdym razie pozdrawiam :)

butterfly24

polecam oglądnij to zobaczysz... pozory mmylą!

filmyitylkoto

Wczoraj skonczylem ogladac 1 sezon i to jest smiech, ze ten serial jest wyzej od Sopranos, Six feet under czy przegenialnego, najlepszego serialu ever The Wire.
To juz o podobnej temacie True Blood niszczy ten serial pod kazdym wzgledem
Ale wlasciwie nie ma sensu sie tym rankingiem przejmowac
Moja ocena: VD 7/10

ocenił(a) serial na 10
danteusz

Ja oglądam tylo kilka seriali w tym wiekszość w tv i tylko VD i Housa w necie. Z tego co widzie to wiekszość ludzi tylko siedzi i gapi się w ekran telewizora albo monitora. Ludzie weźcie do ręki dobrą książke albo idzcie na spacer. Wiem że nie oglądacie jednego po drugim, ale jak słysze że ktoś widział 35 seriali to mi szczęka opada. Ciśnie mi się pytanie, w przeciągu ilu lat lub miesięcy można obejrzeć 35 seriali. Może i tyle obejrzałam ale poczynając od kołyski.

ocenił(a) serial na 9
Bloody_Anna

Dla Ciebie to ogrom a twib "nie ma na myśli, że to dużo"... :D Heh... Moim zdaniem to nie jest wyznacznik dobrego gustu ilość obejrzanych seriali, można obejrzeć 5 i być tak samo "dobrym" :] No ale też popieram z książką! W zastraszającym tempie ludzie zapominają o czymś takim... Tylko net/tv, te wszystkie audiobooki itp. To jest straszne... Ja osobiście (co prawda dopiero po obejrzeniu pierwszego sezonu, ale ten serial pojawil się w moim życiu blyskawicznie i natychmiast :D...) przeczytalam wszystkie części "Pamiętników..." i ogólnie bardzo lubię czytać i jeżeli mam możliwośc przeczytania książki na podstawie ktorej zostal nakręcony film/serial czasami to wsztrzymuję się i najpierw czytam :) Bo wtedy naprawdę można ocenic i książkę i film po równo :)

Bloody_Anna

Obejrzalem w zyciu ze 100 seriali(w zasadzie prawie wszystkie warte obejrzenia) i bynajmniej nie siedze calymi dniami przed tv. Te 4-5 nowe odcinki tygodniowo to naprawde nie duzo.

danteusz

musicie??
naprawde??
na prawie każdym forum mosicie wciskać te tematy!?
"czemu tak wysoko" bla bla bla...
to śmieszne !! naprawde...
i zawsze znajdą się TAKIE osoby które się ze sobą sprzeczają...
to jakaś paranoja jest...

ocenił(a) serial na 9
filmyitylkoto

Zawsze będą fani i antyfani... Taki świat... Ja osobiście nie uważam aby ten serial byl "za wysoko" ale to już moje osobiste zdanie do którego mam prawo... :)

Bloody_Anna

Najlepiej odrazu komus napisac zeby wylazl na spacer jak sie o osobie pojecia nie ma :D. Patrz na post kolegi nizej, ze 100 seriali obejrzal, to jest dopiero duzo i tak jak napisal: "Te 4-5 nowe odcinki tygodniowo to naprawde nie duzo."
anulka88 jak tobie o mnie chodzilo to ja nie wiem gdzie ty w moich postach wyczytalas stwierdzenie typu "czym wiecej seriali obejrzanych, tym lepszy gust". W tym zdaniu - "można obejrzeć 5 i być tak samo "dobrym" to nie rozumiem o co ci chodzi. Znaczy w czym w ogole ma byc ktos dobry (obojetnie czy ktos z 30 czy z 2 serialami na koncie)? Dobry w guscie, wtf? Gusta sa takie ze ty lubisz Vampire Diaries a druga osoba nie lubi, a nie ze ty masz hu..wy bo lubisz ten serial a ten co nie lubi ma dobry. Najwyzej ten co nie lubi moze tak stwierdzic ale to i tak nie wazne bo masz poprostu SWOJ gust, jeden pies co lubisz.

ocenił(a) serial na 9
twib

anulka88 jak tobie o mnie chodzilo to ja nie wiem gdzie ty w moich postach wyczytalas stwierdzenie typu "czym wiecej seriali obejrzanych, tym lepszy gust"

A możesz zacytować takie moje zdanie, bo nijak nigdzie nie mogę się go dopatrzeć... ;p Po pierwsze... o gustach się nie dyskutuje... Ale jeżeli kierujesz do mnie "Zreszta ta rozmowa nie ma sensu, bo jak rozmawiac o tym jakie seriale sa znane a ktore nie sa, z kims co oglada zaledwie 2 :D?" to chyba to jest coś w moją stronę, że niby nie dużo, więc co mogę wiedzieć... chyba to mialeś na myśli. I ja na to, że ilość nie jest wyznacznikiem. I nie "dobry w guście" tylko mi bardziej chodzilo, że nie trzeba oglądać dziesiątek seriali, żeby stwierdzić co mi się podoba i ogólnie podoba i co jest dobre. Bo ja mogę oglądać jeden jedyny serial "Pamiętniki..." i NIC poza nim i co? Nie mogę?? A jak by nie patrzyl prawie 9 tyś. glosów oddanych, więc moim zdaniem to jest dużo jak na jeden sezon i serial ktory jest od roku.
Dobranoc :)

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
ocenił(a) serial na 9
twib

Ukaż światu swoje glosy :D Te 35 seriali :D <buehehe> I pewnie 2000 tyś. filmów :D Poklon dla znawcy :PP :D

burdzi

Czemu tak wysoko? Widocznie się podoba. Proste.
Ja dla przykładu nie przepadam za Housem, uważam, że jest sporo dużo lepszych seriali, a jednak dr House grzeje 1. miejsce w rankingu od tygodni, może miesięcy. I co ja na to poradzę? :D