Pamiętniki wampirów

The Vampire Diaries
2009 - 2017
7,7 123 tys. ocen
7,7 10 1 122877
6,0 5 krytyków
Pamiętniki wampirów
powrót do forum serialu Pamiętniki wampirów

Część z Was jest zdania, że nie powinno się tworzyć kilku tematów na
temat jednego odcinka, bo to powoduje duży bałagan na forum. Trudno się
z tym nie zgodzić! Niepokoi mnie jednak zachowanie niektórych z was,
które powoduje zupełnie odwrotny skutek od zamierzonego. Być może kilka
lat temu to o czym piszę było oczywiste, dzisiaj już chyba niekoniecznie
(może jestem staroświecki).

Po pierwsze jeśli ktoś tworzy temat, na który jest odpowiedź w innym
wątku, nie odpowiada się na taki temat po kilkanaście razy, używając
niegrzecznych epitetów w stylu "głupia/głupi jesteś", "nie umiesz
szukać" i gorszych. Najlepiej nie odpowiadać na takie tematy - jak
widzicie, ktoś to bardzo mądrze wymyślił i tematy na które się nie
odpowiada idą w dół listy, a posty z najświeższymi odpowiedziami
znajdują się na górze. To co się dzieje teraz jest na prawdę śmieszne,
szczególnie gdy nazywacie się dorosłymi ludźmi a tworzycie w odpowiedzi
na jednego głupiego posta, pięćdziesiąt innych, równie idiotycznych i
nie potrzebnych. Jeśli na prawdę chcesz odpowiedzieć w jakimś
zdublowanym temacie to tworzysz odnośnik do tematy w którym jest
odpowiedź.

Po drugie, zlitujcie się i trzymajcie swe nerwy na wodzy. Na prawdę
nieprzyjemnie się czyta temat, w którym co chwila pojawia się jakiś
niemiły epitet lub odwołanie do stanu psychicznego przedmówcy, jego
wieku, statusu społecznego. Wątpię by kogokolwiek to interesowało, a
jest po prostu niegrzeczne. W ten sposób nie tworzy się kulturalnej
rozmowy, wręcz przeciwnie.

ocenił(a) serial na 5
kujin

Dziękuję kujin za próbę nawrócenia mnie, jednak mnie nawet egzorcysta nie pomoże, bo jestem diabłem wcielonym :)
Może mam zbyt wysokie mniemanie o sobie sądząc, iż ten temat jest skierowany do mnie("zlitujcie się i trzymajcie swe nerwy na wodzy"), ale pozostałymi sześcioma grzechami również nie gardzę.

Tak czy inaczej, podbijam temat w górę listy, aby inni również mogli poczytać. Jeśli chcą...

użytkownik usunięty
kujin

to jest tak zwane wishful thinking.... już nie długo przekonasz sie dlaczego mamy tu róznego rodzaju forumowiczów...

kujin

To ja tu sie chyba wypowiem w swoim imieniu, aczkolwiek myślę, że dziewczyny z mojej ,,sekty" (:P) też się z tym zgodzą. Początkowo reagowałam na te posty ze spokojem, nawet odpowiedziałam na parę pytań, mimo że można było znaleźć odpowiedzi w innym temacie czy przez wyszukiwarkę. Jednakże w pewnym momencie nie wiem czy któraś chciała zażartować, czy autorka postu ponownie podbiła temat, kula śnieżna zaczęła się toczyć i teraz to osiągnęło poziom absurdu. Dlatego ja biorę teraz głęboki oddech i obiecuję, że nie odpiszę już w żadnym temacie o 3 sezonie poza - 3 sezon - teorie, bo ten ma najwięcej postów i był pierwszy. Obu stronom radzę to samo. Pozdrawiam Aivia

ocenił(a) serial na 10
aivia

Zgadzam się z autorem tematu. Rozumiem, że tworzenie kilku takich samych tematów jest co najmniej irytujące, ale odwoływanie się do stanu emocjonalnego, wieku i poziomu autorów tychże postów jest grubiańskie. Istnieje sposób na kulturalne wyrażenie swojej opinii.

Maureen1222

Próbowałyśmy być uprzejme, obrócić to w żart lub porozmawiać na poważnie. Żadne z użytych przez nas słów nie było wulgarne (a przynajmniej na początku takie nie było, bo potem już paru dziewczynom puściły nerwy). Chciałyśmy tylko zachować jako taki poziom tego forum, bo nam zależy, zżyłyśmy się z nim i ze sobą nawzajem. Ale jak widać, lepiej by było gdyby nam to po prostu wisiało. :/

ocenił(a) serial na 10
aivia

Rozumiem. Ja automatycznie wycofuję się z takich tematów, bo nie chcę sobie psuć nerwów wiedząć, że moje uwagi i tak niczego nie zmienią.

użytkownik usunięty
aivia

Okej, wróciłam na moment widząc ten temat.

Otóż powiem tak. Jeśli mój Wódz i mentor Aivia (:P) oraz reszta sekty powiedzą mi żebym odpuściła Emilce - tak też uczynię. O ile owa persona obieca, że będzie się zajmować sama ze sobą swoim temacikiem o 3 sezonie i nie będzie więcej bezczelnie okradać naszej Evarini z jej dóbr:P, wszystko będzie ok. Problem w tym, że ta kobitka udaje (albo i nie) głupią i nie potrafi się normalnie wypowiedzieć.
Ale inni też powinni zacząć myśleć, używać mózgu, korzystać z wyszukiwarek, nauczyć się samemu poszukiwać informacji. Czasami człowieka poniosą nerwy jak widzi dwudziesty temat o tej samej treści.
Jak może niektórzy zauważyli, odpowiedziałam ze spokojem na nowy temat o polecanych serialach, chociaż takie wątki pojawiały się już tu co najmniej z 5 razy. I niech mi ktoś nie mówi, że nie ma czasu szukać (bo tak mi pewna użytkowniczka napisała). Wpisałam w wyszukiwarkę "seriale" i pojawiło mi się 7 tematów z dosyć licznymi odpowiedziami na ten temat. Jak widać wszystko można, trzeba tylko chcieć.