Pamiętniki wampirów

The Vampire Diaries
2009 - 2017
7,7 123 tys. ocen
7,7 10 1 122820
6,0 5 krytyków
Pamiętniki wampirów
powrót do forum serialu Pamiętniki wampirów

Błąd 6x10

ocenił(a) serial na 7

Scenarzyści już chyba nie pamiętają, co sami wymyślili. We wspomnieniu (o Bożym Narodzeniu) Elena mówi do Bonnie, że zapyta rodziców, czy ta by mogła spędzić z nimi święta. Później Caroline mówi, że dostała prezent od Stefana. Gdy żyli rodzice Eleny, Stefana jeszcze nie było.

ocenił(a) serial na 3
brudna91

Ja już dawno przestałem zwracać uwagę. Naprawdę nie warto wnikać. Scenarzyści od drugiego sezonu właściwie robią co chcą.

Sharpeace

oo właśnie mi coś zgrzytało strasznie w tej scence.. =/

ocenił(a) serial na 9
brudna91

też właśnie chciałam tutaj o tym napisać... ale zauważyłam że na początku i na końcu mają inne kurtki itp. czyli to były retrospekcje z kilku świąt Bożego Narodzenia. scenarzyści nie pomyśleli że ludzie mogą tego nie zauważyć i nie wstawili roku w którym to się działo...

ocenił(a) serial na 8
Arthur_Pendragon7

Jak usłyszałam: "Stefan" (oglądam w oryginale bez napisów) to myślałam, że się przesłyszałam, ale widzę, że jednak nie ;) Boże, ten cały odcinek był dziwny. Myślałam, że sezon szósty to będzie taki powrót do czasów świetności i zacznie bardziej przypominać sezony 1-3, kiedy to serial oglądałam z zapartym tchem... I przez kilka ostatnich odcinków rzeczywiście tak było (akcja z Kai'em, który rzeczywiście okazał się potworem :D ; historia rodziny Liv; problemy Deleny xD), ale po tym odcinków znów zaczynam w to wątpić. Właściwie to całość ratuje w tym momencie Kai (włączając w to ostatnią scenę, czyli porwanie Eleny) ;))

ocenił(a) serial na 9
diem_carpe

najbardziej co mnie denerwuje to jak mogli tak zaprzepaścić postać Enzo. przecież ta postać ma w sobie tyle dynamiki a oni doprowadzają ją do bezcelowych działań...
wogóle nie rozumiem tego dlaczego Stefan nie powiedział że to nie jest jego rodzina i dlaczego doczepili się do tego że Enzo naraz chce poznać wszystkie jego sekrety?? noo błagam...

użytkownik usunięty
Arthur_Pendragon7

Przecież pokazali dobitnie datę na początku każdej retrospekcji... xD

ocenił(a) serial na 9
brudna91

Pierwsza scena z 2007, druga 2009 - ale zgadzam się, źle to zrobili.