PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=502112}

Pamiętniki wampirów

The Vampire Diaries
2009 - 2017
7,7 122 tys. ocen
7,7 10 1 122118
5,5 4 krytyków
Pamiętniki wampirów
powrót do forum serialu Pamiętniki wampirów

W pierwszym odcinku (pilot) Damon mówi do Stefana, że zmieniła się jego fryzura. To był rok 2009, nie widzieli się 15 lat, więc D mówi, że fryzura S była inna w 1994. Jednak w flashback'u do tego roku widzimy, że S ma taką samą lub bardzo podobną fryzurę do tej z 1 sezonu.

lenena

Aha. I musiałaś/eś zakładać 3 identyczne tematy żeby nas o tym poinformować?

użytkownik usunięty
yvonneD

drobne błędy w serialu przecież każdy jakieś ma... no i faktycznie tworzenie trzech takich samych postów to głupota

ocenił(a) serial na 10

Przy zakładaniu tego tematu zawiesił się komputer, to może dlatego. Po co miałabym specjalnie zakładać 3 tematy?

użytkownik usunięty
lenena

To akurat najdrobniejszy z błędów. Przykład: czy jest ktoś w stanie wytłumaczyć jakim cudem Elena i Damon w czwartym sezonie weszli bez problemu do domu Whitmore, a już w piątym Elena i Caroline nie mogły tam wejść? Albo gdzie się podziały umiejętności Damona z pierwszego sezonu (mgła, zamienianie się w kruka, przywoływanie człowieka z dużej odległości) i dlaczego Damon jest jedynym wampirem, który był w stanie ich użyć? Fryzura to jak widać najmniejszy błąd.

ocenił(a) serial na 10

Dla mnie i tak największym błędem pozostaną heretycy, było mówione, że wampir nie może być czarownicą!
Wiem, że to mały błąd jak na skalę TVD, ale akurat obejrzałam pilot, rzuciło mi się w oczy, więc napisałam ;)

Jeżeli chodzi o umiejętności Damona, to były to jedynie jego sztuczki. On się przemieniał w kruka, ale tak było ponoć jedynie w książce (Stefan tez się chyba przemieniał w jakiegoś ptaka), a scenarzyści to sprawdzili w serialu i stwierdzili, że jest to zbyt kiczowate, więc dalej tego wątku nie ciągnęli.