Pamiętniki wampirów

The Vampire Diaries
2009 - 2017
7,7 123 tys. ocen
7,7 10 1 122883
6,0 5 krytyków
Pamiętniki wampirów
powrót do forum serialu Pamiętniki wampirów

Wiem, że serial nie jest tak dobrze oparty na książce, ale to jest +. Problem w tym, że twórcy serialu o czymś zapomnieli: Elena była adoptowana, więc nie była z krwi Gilbert. A jak była scena z budzeniem matki Anny w tym otwartym grobowcu, to Anna powiedziała, że do przebudzenia jej matki potrzebna jest jej krew Gilbertów. A przecież Elena była ADOPTOWANA. Ale mimo wszystko jej krew zadziałała ;] Może się czepiam, ale twórcy serialu powinni się pilnować, żeby nie robić takich głupich błędów.

ocenił(a) serial na 6
Alexandra123

Anna powiedziała 'Jonathan Gilbert wiele lat temu zdecydował o tym czyja krew obudzi moją matkę' czy jakoś tak. Ja to rozumiem w ten sposób: krew Gilbertów nie ma żadnych magicznych właściwości, po prostu Anna tak sobie postanowiła, że skoro Gilbert uwięził jej matkę,krew jego potomka ją obudzi. Taka forma odszkodowania. Wzięła krew Eleny, bo była pod ręką , ponadto najwyraźniej nie wiedziała że jest adoptowana.

ocenił(a) serial na 6
Eglantine

Eglantine, myślę dokładnie tak samo. Krew Gilbertów miała jedynie znaczenie symboliczne.

ocenił(a) serial na 10
WhiteDemon

również popieram a poza tym nikt poza stefanem i rodzina eleny nie wie ze jest ona adoptowana;]

ocenił(a) serial na 8
Alexandra123

Popieram przedmówców, to nie żaden błąd w serialu, tylko Alexandra z cyferkami nie słucha uważnie dialogów, a nawet gdy słucha to jak widać nie koniecznie jednocześnie myśląc.

Alexandra123

Co za różnica ? I tak wiele osób oglądających serial nie czytało książki/zaczęło ale im się nie spodobała. To nie jest kopia książki tylko na podstawie i to bardzo lekko na podstawie książki. Według mnie bardzo dobrze, że wymyslają inną fabułę.

Alexandra123

po pierwsze nie było żadnego warunku z tą krwią, a poza tym Elena przecież tak czy tak jest Gilbert...

Alexandra123

Wiesz, Elena jest w ogóle dziwadłem. Jej krew mogła podziałać na wszystko ! :) hehe

użytkownik usunięty
Alexandra123

Pomijając to czy to znaczenie było dosłowne czy symboliczne ...
Jak to nie była z krwi Gilbertów?
A przepraszam, biologiczny ojciec John Gilbert to już się nie liczy ? ;)
Chyba, że ja kurde ja też mam problemy z myśleniem i Johna także adoptowano, OMG... xD

Blush masz oczywiście rację,Elena jest z krwi Gilbertów..błagam ludzie nie wypowiadajcie się o błędach jeśli nie oglądaliście wszystkich wątków,ja oglądałem na necie wszystkie odcinki 1 i 2 sezonu i wiem tak samo jak Ty Blush :) że Elena jest córką Johna

Damx123

temat powstał w połowie pierwszej serii to dziwne, żeby osoba znała 1 i 2 sezon :P

użytkownik usunięty
xxxckxxx

Nie popatrzyłam, tak byłam pochłonięta odpowiedziami :P
Ale moja wypowiedź tyczyła się także tych nowych odpowiedzi. Zupełnie jakby na tym etapie niektórzy zapomnieli, że Elena JEST z krwi Gilbertów.

Gratuluję wyciągania tak starych wątków... ale już poszukać dwóch pierwszych stron nikt nie potrafi ;)

ocenił(a) serial na 8

Elena jest z krwi Gilbertów, John jest jej biologicznym ojcem.xD