Damon, ponieważ jest osobą pełną humoru, wprowadza niesamowity nastrój w ten serial, ma zabójcze teksty np. "Nie Eleno nie pójde z tobą do twojej sypialni" albo "Umiem też czytać w myślach... Jak chcesz mnie zobaczyć nago poprostu powiedz"...
No po prostu od samego początku go pokochałam i ten jego uśmiech...ach ;-) Jednym słowem genialny jest ! :)
Moją ulubioną postacią jest Katherine Pierce, ponieważ wie czego chce i zawsze dąży do tego, aby to dostać. Jest przebiegła, silna i sprytna. Potrafi sobie owinąć w okół palca każdego. Kompletne przeciwieństwo Eleny.
Damon.... jest po prostu cudowny *-* i Klaus, którego już nie ma w serialu . Po prostu ich strasznie kocham! A z nowych to chyba Enzo ... to takie połączenie i jednego i drugiego ale i tak wole tamtą dwójke. A z ról żeńskich to nwm chyba Caroline ale tą z nowych sezonów :D
Enzo- jedyny powód, dla którego zdecydowałam się oglądać 6. sezon. Przystojny, ze świetnym poczuciem humoru. Miał bolesną przeszłość, co sprawiło, że jest nieprzewidywalny. Oddany przyjaźni, nigdy się nie poddaje, czy to w walce o wolność, czy o życie przyjaciela. I ma świetną chemię z Caroline.