oglądnołem 2 pierwsze odcinki i mam już dość, co za beznadzieja, wampir któremu zachciało sie iść do szkoły, wszyscy piękni młodzi, nie pracują a mają pieniądze, sami aktorzy typu KEN I BARBIE, nie wiem skąd ta wysoka ocena ale czego sie spodziewać jak 90% oceniających to to tępi małolaci co słuchają hmmm jak ten łepek ma "bieber?" moja ocena 4/10
cieszymy sie ze wyraziles swa opinie :) ja mam 23 lata i nie slucham Biebera a i tak ogladam ten serial, nie uwazam sie takze za osobe tępom jak to okresliles :)
akurat z tym serailem jest tak, że rozkręca się po piątym odcinku i dalej jest coraz bardzie bajerancki. Twoja strata tępy chłoptasiu. Jeżeli wyzywasz ludzi na forum to nie dziw się, że dostaniesz to samo w zamian. To jest w sumie serial dla nastolatków ale i nie tylko, więc krwawych scen jak w TB nie ma się co spodziewać. Pamiętniki są boskie :D !!!
ale czysta krew tez jest bez rewelacji :) 3 sezon zakonczyl sie tak ze nie wiedzialam czy mam sie smiac czy plakac i nawet nie skapnelam sie ze to ostatni odcinek tego sezonu :) ogladam go przez wzglad na to ze jesli zaczelam to skoncze :) po prostu nie oceniam czegos czego nie widzialam w calosci :) podobnie z Lost mialam
W Czystej najlepszy był 2 sezon, trzeci rzeczywiście najgorszy a szkoda, taki bez ładu i składu. Ale dla fanów wampiryzmu to też miła rozrywka.
co do czystej to faktycznie, mialam tak samo jak fifi1516... myslalam ze to przedostatni odcinek, poprzednie dwa sezony mialy po 13. i czekam sobie tydzien i nie ma odcinka nastepnego, czytam na hbo ze to byl ostatni odcinek sezonu 3... okropnosc. bez skladu i ladu a zakonczenie.... hah.
co do tego uzytkownika ktory sie dorwal do klawiatury, nie zwracajcie uwagi na takiego tepego chama ktory nic nie wie i nigdzie nie byl. nie wazne ile kto ma lat i czego slucha (nie mowiac juz o bieberze). Serial sie moze podobac moze sie nie podobac. ale zeby sie wyrazac w taki sposob... to swiadczy o tym czlowieczku co to napisal.
zgadzam się całkowicie z patricia9999 i pozdrawiam wszystkich fanów pamiętników :)
weź człowieku, oceniasz ludzi po tym, jakie oglądają seriale? To jest dopiero 'małolactwo'. I jeszcze oceniasz serial po tym, jak 'oglądnołeś' 2 odcinki? ŻENADA. Znam mnóstwo ludzi w moim wieku i starszych, którzy to oglądają, więc zanim coś napiszesz to zrób jakiś reasearch. I mam 22 lata. Nie słucham biebera. I "do widzenia" panu z tego forum, dziękujemy za wiele wnoszącą do naszego życia opinię :)
a ja mam 28! i też oglądam z przyjemnością :) Pozdrawiam wszystkich fanów Pamiętników i TB
Pierwsze odcinki sa rzeczywiscie beznadziejne, ale jak się przez nei przebrnie, to potem akcja bardzo fajnie się rozkręca. Po pierwszym odcinku też myslalam , ze to serial o barbie i kenach ;] nawet troche sie dziwie ze pierwsze odcinki sa o tyle slabszeod kolejnych, bo w koncu powinny zachecac do ogladania dalej, a w tym przypadku o zachecie nie moze byc mowy. ja ogladalam dalej, bo juz wiele razy,czy to w przypadku serialu/filmu czy ksiazki, okazalo sie ze poczatek nie swiadczy o jakosci calosci.moj ulubiony przyklad to ksiazka "lord of flies"
oglądnołem 3 odcinek, może troche lepszy, ale dalej uważam że jest idiotyczny, najbardziej rozśmieszyło mnie jak w 3 odcinku sie bili, mowa o tym braciszku tej ładnej dziewczyny xD i we wszystkim sie wtrąca ten śmieszny wampir co lubi szkołę zamiast krwi i zgrywa bohatera, i mówi "przestań on leży xD" po czym dostaje w żebra i nic nie poczuł potem butelką w rękę, leci krew, a Barbie i reszta łyka kit że to nie jego krew. po za tym wampir co żyje w dzień to kompletne DNO, a czystą krew też oglądałem i 3 sezon do bani. z tym się zgodzę, ale w porównaniu do tych pamiętników jest o klase lepszy. / nie chciałem nikogo obrazić poprostu tak uważam, że nie jest to zbyt ambitny serial
Też na początku uważałem, że jest słaby, że to drugi Zmierzch i tak dalej, ale po 5 odcinku akcja nabrała takiego tempa, że nie mogłem się odciągnąć. Wampiry chodzą za dnia? oglądaj dalej, a dowiesz się dlaczego...Czysta krew jest dużo słabsza od pamiętników.
według mnie jest nieznacznie lepiej, ale nie wiem czy wytrwam z oglądaniem.. pora emisji dobija
a co jest ambitnego w pierwszych sezonach TB ? no bo sorry te niby drastyczne sceny tak mnie bawily ze myslalam ze to parodia jakas
no ale przecież w Czystej właśnie urok taki, że dużo tam humoru ;) no i w końcu nie ma tylko wampirów i wilkołaków, bo pojawia się zmiennokształtny :) i to na plus:)
Powiem tak: całe gówno wiesz o pamiętnikach wampirów, po 2 oglądniętych odcinkach tyle możesz powiedzieć że naprawdę...
Poza tym tak dla sprostowania Stefano-wampir nie poszedł do szkoły bo mu się chciało, tylko znalazł się tam żeby poznać Elenę (która wygląda identycznie jak Katherine - zmarła ex wampirza dziewczyna Stefana i Damona) i nie wiem dlaczego się czepiasz tego że wszyscy są ,,piękni i młodzi'' czy chciałbyś oglądać staruchów , obszarpańców i brzydali???... ta... już to widzę. A co do tego, że: ,,nie pracują a mają pieniądze'' to jest właśnie na odwrót, pracują tylko że producenci nie zgłębiają tematu pracy bohaterów bo to by była jedna wielka porażka, zamiast tego skupiają się na rozwinięciu akcji i utrzymaniu widza w napięciu. A wszystkie te ,,zabiegi'' mają na celu jedynie zwiększenie oglądalności, co jak widzisz się powiodło.
Tak więc nie pisz bzdur jeśli nie masz pojęcia o serialu, gdyż twoja wypowiedź jest jednym wielkim absurdem samym w sobie, czytając go miałam wrażenie że jakiś niedorozwój chciał sobie zasłynąć i powypisywał bzdury które mu pierwsze przyszły na myśl... brawo... naprawdę zwróciłeś na siebie uwagę tą swoją paplaniną i głupotą.
wsadzić pieniądze na konto do banku, choćby na 4% to po tych 140 latach może sie uzbierać niezła suma ;)
ale jedno jest nudne w tych wszystkich opowiastkach:
ona jedna i ich dwóch... nosz kurde, ale mi to oryginalne! :| w pamiętnikach, zmierzchu i true blood.. jakaś dziołcha-ciapa i dwóch wąpierków czy co tam jeszcze... scenarzyści chyba leczą kompleksy swoje.. albo scenarzystki i autorki powieści..
Ja nie wiem kto co leczy, ale się zgadzam, "trochę" to już monotonne... A sama nie odważyłabym się obu seriali porównywać - nie ten przedział wiekowy, nie ta grupa docelowa... Oba bardzo lubię, choć ostatni z odcinków TB to dla mnie śmiech na sali, to ma być koniec sezonu?!
Ach, i drogi autorze, skoro "oglądnołeś" aż dwa pierwsze odcinki to nie dziwię się, że jesteśmy dla ciebie tępi. No i nawiasem, Barbie jest blondynką;)
koleżanko "utrzymania widza w napięciu?" widocznie za mało filmów i seriali oglądasz! to co jest w PM to jest żenada ale czego spodziewać sie po tobie jak twoje ulubione filmy to Tristan i Izolda i Step Up 3D, schowaj sie i oszczędź komentarzy xD
no tak grunt to oceniac kogos bo obejrzał Step Up. Twoje ulubione filmy tez nie powalają ambicją wiec nie wiem na jakiej podstawie komus cos wypominasz.
Mi się podoba od początku, aż do 11 odcinka sezonu 2.;dd Żaden odcinek mnie nie nudził.;pp
Mi się serial bardzo podoba,ale trzeba przyznać,że to kwestia gustu (mój brat ciągle ma ze mnie niezły ubaw,że to oglądam) xD
Dlatego też sądzę,że nie ma co się unosić po wypowiedzi "maaly18" :)
Napisał w końcu,że nie chciał nikogo urazić i po temacie:D
A co do "oglądnąłem" to przecież nie napisał tego,bo nie potrafił napisać obejrzałem,tylko tak po prostu:)
To nie jest od razu powód do zaczepek:)
Oj dziewczyny,ale Wy jesteście kłótliwe:P:D
A Tobie maaly18 polecam obejrzenie jeszcze kilku odcinków,to może się wciągniesz;)
A jak nie,to najwidoczniej inny typ filmów jest dla Ciebie:D (bo szczerze mówiąc,to ten film ma większą rzeszę fanek.niż fanów) :D
Nieskomentuje tego zdania, ze Bieber jest spoko :D ale chcialam powiedziec ze Pamietniki wampirow jest swietnym serialem...nie ma w nim jedynie watku milosnego ;) i wymuskanego Jacoba.... a poza tym jest na kim oko zawiesic :) Ma fajną fabułę :) i ogolnie jest bardzo ciekawy. Owszem Elena mnie troszke irytowala (lecz nie tak jak Bella ze zmierzchu), ale juz sie rozkreca...NIe oceniach serialu i ludzi ktorzy go ogladaja. On ma bardzo szeroko zakrojona ogldalnosc od 12 wzwyc. Dla Malolatow jak to nazwales moze byc Zmierzch ;PP Tyle ode mnie
chłopak jest spoko ;p to że nastolatki z dziwnego powodu za nim szaleją a muzykę ma, no cóż, wiadomo jaką to inna sprawa...;d
twoja ortografia mowi o tobie wszystko.
no ale dobra. kazdy ma swoje zdanie.
ja tam mam 21 lat i uwielbiam ten serial.
Owszem, może Ci się nie podobać serial. Okej, nie mam nic przeciwko. Każdy w końcu ma inne upodobania.
Ale może byś przy okazji nie ubliżał innym, tylko dlatego, że tobie on nie przypadł do gustu? To, że komuś podoba się co innego, nie znaczy, że jest od razu gorszy.
Koleś, 'zaglondnij' sobie do słownika ortograficznego, bo żal patrzeć, jak tak można kaleczyć język polski.
I nie ma to jak oceniać serial, który ma 33 odcinki, po obejrzeniu dwóch. Właśnie widać jak to obejrzałeś. Nie pracują, a mają kasę? Ty sobie nie zdajesz sprawy w ogóle, jakie są wątki poruszane w PW. Pozory mylą, wiesz? Tiaa, na pierwszy rzut oka, to wszyscy są tam szczęśliwi, bogaci i w ogóle mają lajcik w życiu. Ale czy tak nie jest w realnym świecie? Każdy udaje, że jest super, a tak naprawdę ma masę problemów.
No i tak to jest, jak się ocenia książkę po okładce.
Koleś, 'zaglondnij' sobie do słownika ortograficznego, bo żal patrzeć... jak tak można ojczysty język kaleczyć!
Nie ma to jak oceniać serial, który ma aktualnie 33 odcinki, po obejrzeniu 2. Gratuluję.
Nikt tam nie pracuje, a ma kasę? Widać właśnie, jak oglądałeś. Pozory mylą, wiesz? Owszem, na pierwszy rzut oka wszyscy są piękni, młodzi, wolni, bogaci i szczęśliwi... i w ogóle ich największym dylematem życiowym jest, gdzie by tutaj iść dziś na imprezę? A w rzeczywistości w serialu są poruszane różnorakie wątki. Bohaterowie mają wiele problemów, wcale nie jest tak kolorowo, jak myślisz. I w realnym świecie jest tak samo - każdy udaje, że wszystko jest super, kiedy tak naprawdę ma masę kłopotów.
I tak to jest, jak się ocenia książkę po okładce... a serial, po dwóch odcinkach.