PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=502112}

Pamiętniki wampirów

The Vampire Diaries
2009 - 2017
7,7 122 tys. ocen
7,7 10 1 122058
5,0 3 krytyków
Pamiętniki wampirów
powrót do forum serialu Pamiętniki wampirów

Damon i Stefan vs Elijah i Klaus

dona.marie

Jasne ,że Salvatorowie . <3 <3

NataliaPotterhead

No nie wiem..Klaus jest silny, charyzmatyczny i ma niezwykły głos. No i to coś w jego oczach...

dona.marie

Pff. Mikaelsonowie oczywiście:)

https://www.youtube.com/watch?v=PubmUtniuHI
https://www.youtube.com/watch?v=TksL14HrdX0

dona.marie

Raczej Salvatorowie.

dona.marie

Ja jestem Salvatore team, ale to ze względu na ich niezwykłą więź, której jednak brakuje Mikaelsonom.

sesze

Salvatore ! ;*
chociaż uwielbiam Klausa#

sesze

Niezwykła więź, czyli obracanie tych samych kobiet w łóżku?

Madame_7

Czytasz mi w myślach xD
Ale Mikaelsony mają tę samą więź z tego co kojarzę... lipny argument zatem.

Slutty_Pumpkin

Póki co łączyła ich Tatia i chyba tyle :D

Madame_7

Jeszcze teraz mają chyba wprowadzić jakąś nową :)
W TVD błąd nie jest błędem dopóki go nie powtórzysz.

The 19th century Creole woman was having a relationship with Klaus — and Elijah. :D

Slutty_Pumpkin

Dlatego nie odpowiadam się za żadnymi braćmi, jedno i drugie patologia.

Slutty_Pumpkin

No nie, nawet Eliaszka mojego chcą zbrukać to skandal.

WhiteDemon

A jeszcze w TO zrobią romans z Hayley - zobaczysz. Brat już przetarł mu szlak :)

Slutty_Pumpkin

XDD Bosz, przecież to żenada z prawdziwego zdarzenia, nieeeee. Gdzie Elijah w takie bagnooo.
Nie znają świętości makrele wędzone.

Madame_7

"Niezwykła więź, czyli obracanie tych samych kobiet w łóżku?"

XDDDDDDDDd Mistrzyni moja:)

Co prawda sesze chyba chodziło o jakąś "niezwykłą" więż braterską, ale dla mnie to ta więź się skończyła w momencie o którym mówi Madame...
Brat bratu takich rzeczy nie robi.

WhiteDemon

Ani Stefan, ani Damon nie chcą totalnie zostać sami i o to w tym chodzi.

Madame_7

Tak zgadzam się ich więź jest dziwna, nie powinna mieć miejsca patrząc na to co sobie robią nawzajem, ale jednak jest i mają tylko siebie. W sytuacjach krytycznych potrafią współpracować. A Mikealsonowie, no cóż nie potrafią, tam jest tylko jednostronne zabieganie o to by rodzina była razem i to ze strony Elijah.
Jeżeli chcesz obejrzeć sobie wzorowych braci to proponuję "M jak miłość" i drużynę Mroczków.

sesze

Mroczki przynajmniej nie podchodzą pod patologiczne relacje.

Madame_7

Wiesz nie jednych braci w realu poróżniła kobieta i nie wiedzę w tym żadnej patologii.

sesze

Dla mnie to obrzydliwe jeśli sypiają z jedną kobietą, ale co kto woli i preferuje.

sesze

Poróżniła - owszem. Zaliczyła - niekoniecznie :D

Slutty_Pumpkin

Ahahah nie wiem na jakim wy świecie żyjecie ale takie rzeczy zdarzają się często. Owszem nie jest to chwalebne, a wręcz przykre, ale skoro bracia mogą to jakoś przetrwać to ja tym bardziej.

sesze

Nie wierzę żeby w świecie którym żyje mogło dochodzić do sytuacji jak między Salvatorami - w dodatku bez konsekwencji żadnych. Wybaczylabys siostrze gdyby 2 lata, regularnie, prawie na Twoich oczach uwodzila Ci chłopaka? Serial to serial, ale w życiu to może być problem zrywajacy tę więź.

Slutty_Pumpkin

Dokładnie. Nie wyobrażam sobie sytuacji w prawdziwym życiu w której ja uwodzę faceta siostry albo na odwrót...To chore. Ale to chyba kwestia wrażliwości...Salvatorowie jej po prostu nie mają:P Dla niektórych nie ma żadnych świętości.
Na szczęście to tylko postacie wirtualne, pff.

Slutty_Pumpkin

Albo jeszcze lepiej - ciekawe czy nie byłoby dla niej problemem być w takim położeniu jak Elena. Sypianie z braćmi, to się często zdarza przecież.

Madame_7

Jak obaj przystojni to co za problem? :P

Slutty_Pumpkin

Jak widać żaden. Trzeba szaleć.
Elena ma ten komfort, że w ciąże nie zajdzie - zero przykrych konsekwencji :P

Madame_7

Na dodatek zawsze się jakiś sire bond znajdzie co ją usprawiedliwi. Żyć nie umierać.

Slutty_Pumpkin

I nie ważne, że wyznaje swojemu nowemu facetowi miłość, gdy były siedzi w pokoju obok i wszystko słyszy. On i tak by niej wrócił bez zastanowienia.

Madame_7

Eh, epic love... co poradzisz. Stefan to prawie Damonowi pogratulował - tacy mili są scenarzyści. Wszyscy się kochają, a nad MF zawsze świeci słonko.

Slutty_Pumpkin

Haha nieważne, że przespałeś się z miłością mojego życia. Cieszę się, że ktoś raz w życiu wybrał właśnie Ciebie nieudaczniku :P
http://24.media.tumblr.com/38179563c4b5a499be8f8ef8e66c6a8d/tumblr_mrysgjTkiB1qi 32tro1_500.gif

Madame_7

XDDD

sesze

Wzorowi bracia to Dean i Sam Winchesterowie z "Supernatural".

Kalina1710

Dokładnie!

dona.marie

Mimo że dużo bardziej uwielbiam wszystkich pierwotnych . to raczej Klaus i Elijah nie mają jakiejś szczególnej więzi a wspólne sceny Salvatorów zawsze lubilam .więc Salvatorovie :)

dona.marie

Mikaelsonowie :D

Choć dodałabym jeszcze Kola

dona.marie

Są tacy sami. Rodzina jest najważniejsza do momentu aż nie spodoba im się ta sama laska.

dona.marie

I w ogóle to czemu w serialu nie ma żadnych fajnych sióstr? Tylko sami bracia, pełno facetów którzy tylko gadają o dupach, czasem kogoś uratują, ale wszystko sprowadza się do wielkich epic love. A gdyby były jakieś siostry (a niech nawet i będą wiedźmy) to na pewno nie kłóciłyby się o facetów, nie byłoby tyle trójkątów. Albo obie zrezygnowałyby z faceta albo jedna zabiłaby drugą. Faceci są nudni w tej kwestii.

alien_2

ale za to są przystojni i można o nich pofantazjować ;p

taalaa

Dookoła fajnych sióstr zawsze kręciliby się jacyś fajni faceci i to na pewno nie tylko 2:)

alien_2

przydałaby się jedna pierwotna siostra, dla Rebeki ;))

taalaa

No mogłaby mieć kogoś chociaż ja wolałabym siostrę dla Bonnie. Mam jeszcze w głowie siostry Owens z Totalnej magii, fajne byłyby siostry-wiedźmy:) Zapomniałam tylko, że Bonnie nie ma:(

alien_2

nie było Jeremiego, była Bonnie teraz jest Jeremy a nie ma Bonnie, nie mogą zaznać szczęścia ;p moze cos wymyslą z Bonnie zeby ja znow przywrocic?

taalaa

No nie wiem, Jeremy przecież nie może mieć żywej dziewczyny:)

alien_2

Nie może mieć żywej, to niech przywrócą Annę (chociaż wiem, że nie). Nie przepadam za Bonnie....

alien_2

No właśnie, super pomysł, 2 ciekawe siostrunie odświeżyłyby ten zmurszały Plackowy wielokąt;) I nawet nie musiałyby mieć żadnego love interest, według mnie;)

WhiteDemon

No nie, to nie miałyby być dwie siostry niegdyś zakochane w Stefanie. Powinny się pojawić i nie wpadać od razu w te trójkąty;p

alien_2

...Które jeszcze wcześniej były zakochane w Damonie;)

Nie nie nie, żądnych romansów, po prostu jakieś szalone wariatki co namieszają, najlepiej wkurzając Elkę.;P lub wszystkich po kolei, ihih.
Jakieś psiapsióły dla Bonnie, ale jednoczenie perfidne czarownice, np;)

WhiteDemon

Powinny byc jak siostry Owens- widziałaś Totalną magię? Uwielbiam ten film:D Wiem, że to pewnie złe ale nic nie poradzę. Jedna była rodzinna i ciepła, a druga była imprezową suką. Kogoś takiego zobaczyłabym w MF:)

alien_2

Aaa no weź, też je uwielbiam, są boskie:)) rozruszały by to czerstwe towarzycho...